Dra igång en insamling till välgörenhet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mariestad
Registrerad
Apr 2011

Dra igång en insamling till välgörenhet?

Tjenare.

Har lite datorhårdvara över bland annat ett 780Ti som är mer eller mindre nytt. Som jag tänkt sälja här på Swec men känns inte som jag har något behov utav pengarna.

Så jag funderade på att dra igång någon form av välgörenhetsinsamling mest för skojs skull och se vad man kan åstadkomma för något.

Typ att jag lägger ut grafikkortet och lottar ut den till någon mot att man sätter över kanske 100kr per "biljett".

När pengarna mottagits blir man med i "utlottning" av grafikkortet.

Tänk att 50 personer sätter in 100kr det är redan det 5000kr som då kan skänkas raka vägen till välgörenhet och chansen att vinna grafikkortet är en på 50 vilket inte är dåliga odds.

Och för varje biljett man köper läggs ens användarnamn till i en lista som en vinnare kommer slumpmässigt dras ur.

Hur skulle man gå till väga med detta på ett rättvist sätt blir det något strul med skatt eller liknande? Hur gör man utlottningen opartisk och bevisad att det inte är något fuffens?

Hur skulle man kunna bevisa vart alla pengarna gått. Funderade då mest på en tråd där användare som bidragit får vara med och bestämma vart pengarna ska gå och hur stor del.

Funderade något i stil med att alla som bidrar ex. via swish som är lätt och enkelt skickar ett mail med fullständigt namn och användarnamn. Då ser ju jag lätt vem som har fört över vad och vem som deltagit sen kanske i säljannonsen skriver man deltagit då ser ju alla hur mycket pengar som förts över. Och sen skriver jag ut totala summan som kom in.

Jag känner att det vore roligt att göra något för den goda saken skull. och bidrar mer än gärna med ett "nytt" 780Ti som jag själv betalat närmare 4000kr för, för kring en månad sedan.

Kan detta vara en idé eller är det bara glömma?

Någon får ju ett grafikkort för 100kr och alla andra får vara med och bidra till välgörenhet. är det bara 10 intresserade personer då får vi in 1000kr till välgörenhet och någon får ändå grafikkortet?

Kom gärna med idéer tankar synpunker vad man ska tänka på och liknande.

Kommer detta räknas som ett lotteri vilket kräver tillstånd? eller är det OK med tanke på att det är ren välgörenhet och inget vinstdrivande?

Mobo: X99-A II Cpu: 5820K Ram: 8x4GB DDR4 GPU1: Asus 1080Ti Strix OC GPU2: Asus 1080Ti Strix OC Psu: Evga G2 1300W SSD: 1TB

Skärm: Acer predator XB321HK 32" 4K G-Sync Dac: Pro-ject USB Box S Amp: Pro-ject Head Box S2 Hörlurar: DT 1770 Pro Ljudkort2:focusrite scarlett 2i2 Mic: Sontronics STC-3X Mus: Rival 700 Musmatta: Xtrfy Heaton Hard Pad Tangentbord: HP OEM USB