Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1 - Stockholm
Registrerad
Jun 2010

Gpu render

Hej kommer börja lite med att rendera videos som jag ska posta och vill ha upp hastigheten mera. Undrar om det går att rendera på olika typer av gpu'er

Dator1 primär
Core i7 920 med dubbla nvidia 295or quad sli 12GB ddr3. raid0 video diskar 4x500gb.

Dator2 sekundär
Core2duo E6750 grafik Nvidia 9800GX2 , 8800GTS 512 , 8800GTS 320. 8GB ddr2 raid 0 på 4x320GB

Frågan är ger de tre korten högre prestanda eller ger i7an med två kort högre prestanda? Jag har inte kunnat köra några tester då ena maskinen håller på att sättas ihop. Men tänkte om man kan få upp farten genom att rendera på flera över nätverk? Några erfarenheter på vilken lösning man bör gå på?

Rendera video i vegas på min i7 tar rätt lång tid speciellt om det börjar bli några lager. Pratar för en 30min video runt timmen i renderings tid. Vilket jag tycker är för långt. Vill gärna ha den till att rendera nära på realtid när man kör igenom längre klipp.

Coolermaster Stacker 810. Asus rampage II Extreme x58. Core i7 990x 3.46ghz. 24GB Corsair XMS3. 2st Nvidia 295 Q-Sli. 2x120gb ssd, 1.5tb wd green, 640gb wd blue. (6x500gb raid6, 2x1tb raid0 på adaptec 5805) Corsair AX1200 psu. Lexicon Lambda Usb ljudkort. 2st skärmar + tv.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014

Kör en deliverycodec som drar mindre kräm?
Sharpening, färgändringar drar pulver.

Min macbook renderar 4k från final cut pro x i prores eller h264 på ganska kort tid. Kanske värt att göra om din maskin till hackintosh?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1 - Stockholm
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av Holck:

Kör en deliverycodec som drar mindre kräm?
Sharpening, färgändringar drar pulver.

Min macbook renderar 4k från final cut pro x i prores eller h264 på ganska kort tid. Kanske värt att göra om din maskin till hackintosh?

Skickades från m.sweclockers.com

mitt problem med sony vegas är att när jag väljer render in AVC med 1080P så renderar den fint. Men den nyttjar bara 30% av första gpun. De andra tre ligger helt idle. Tycker den skulle kunna mata dom med iaf 80% load på alla. Men fattar inte varför den inte belastar dom mera.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/258737/gpu%20render.png
Tycker mina gpuer är lite lata faktiskt.

Coolermaster Stacker 810. Asus rampage II Extreme x58. Core i7 990x 3.46ghz. 24GB Corsair XMS3. 2st Nvidia 295 Q-Sli. 2x120gb ssd, 1.5tb wd green, 640gb wd blue. (6x500gb raid6, 2x1tb raid0 på adaptec 5805) Corsair AX1200 psu. Lexicon Lambda Usb ljudkort. 2st skärmar + tv.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Svchost.exe:

mitt problem med sony vegas är att när jag väljer render in AVC med 1080P så renderar den fint. Men den nyttjar bara 30% av första gpun. De andra tre ligger helt idle. Tycker den skulle kunna mata dom med iaf 80% load på alla. Men fattar inte varför den inte belastar dom mera.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/258737/gpu%20render.png
Tycker mina gpuer är lite lata faktiskt.

https://forums.creativecow.net/thread/24/974300

Kanske kan vara värt att läsa, inte den nyaste tråden men det dom pratar om kan vara relevant hur som.

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1 - Stockholm
Registrerad
Jun 2010

Får upp sidan kan inte visas på Android mobilen. Kan du kolla länken en extra gång?

Coolermaster Stacker 810. Asus rampage II Extreme x58. Core i7 990x 3.46ghz. 24GB Corsair XMS3. 2st Nvidia 295 Q-Sli. 2x120gb ssd, 1.5tb wd green, 640gb wd blue. (6x500gb raid6, 2x1tb raid0 på adaptec 5805) Corsair AX1200 psu. Lexicon Lambda Usb ljudkort. 2st skärmar + tv.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1 - Stockholm
Registrerad
Jun 2010

Kollat på det hela och provat som man ska göra. Men får den inte att rendera med full fart då den verkar endast använda en enda gpu. de andra verkar ligga idle.

Frågan är varför inte de andra verkar ta upp jobbet. jag kan inte se något fel? Brist på prestanda borde det ju inte vara i maskinen.

renderade 40minuter video idag tog 1timma 49minuter med gpu render. I mitt fall verkar det faktiskt snabbare att rendera med cpu i nuläget och så ska det ju inte vara.

Coolermaster Stacker 810. Asus rampage II Extreme x58. Core i7 990x 3.46ghz. 24GB Corsair XMS3. 2st Nvidia 295 Q-Sli. 2x120gb ssd, 1.5tb wd green, 640gb wd blue. (6x500gb raid6, 2x1tb raid0 på adaptec 5805) Corsair AX1200 psu. Lexicon Lambda Usb ljudkort. 2st skärmar + tv.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå. :)
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av Svchost.exe:

Kollat på det hela och provat som man ska göra. Men får den inte att rendera med full fart då den verkar endast använda en enda gpu. de andra verkar ligga idle.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/258737/render.png

Frågan är varför inte de andra verkar ta upp jobbet. jag kan inte se något fel? Brist på prestanda borde det ju inte vara i maskinen.

renderade 40minuter video idag tog 1timma 49minuter med gpu render. I mitt fall verkar det faktiskt snabbare att rendera med cpu i nuläget och så ska det ju inte vara.

Nu vet jag inte vilka inställningar ditt Sony Vegas har just nu.
Men det kan absolut vara värt att kolla inne på "Pereferences"

http://i.imgur.com/yMDYuEu.jpg

EDIT: Det enda jag får upp angående när jag "ceckar" min GPU, är att den är kompatibel med OpenCL.
/Lifooz

Charles Bukowski, poet och författare

"Hur i helvete ska en människa kunna njuta av att väckas 6.30 på morgonen av en alarmklocka, hoppa upp ur sängen, klä på sig, tvinga i sig mat, borsta tänder och hår, och kämpa sig genom trafiken för att ta sig till en plats där man i all väsentlighet tjänar massor av pengar åt någon annan och samtidigt förväntas vara tacksam över möjligheten?"