Permalänk
Avstängd

ACER X3475 grafikkorts byte problem!

Hejsan, har en acer aspire x3475 som jag bytt chassi på samt nätagg och grafikkort på.

Har bytt till zalman chassi, grafikkortet är ett GTX 460, och nätagget 450watt!

Får ingen bild på varken gtx 460t, eller mitt 7850, eller 6770t som jag prövat. men det gamla kortet funkar bilden på!

har prövat avinstallerat amd catalyst och gaming evolve, utan vidare framgång. vänder mig nu efter hjälp.

alla grafikkorten jag prövat är strömförsörjande. det som sitter i är inte. kan det vara felet?

Permalänk
Medlem

Gamla grafikkort fick tillräckligt med ström från moderkortets kontakt.
De flesta av dagens grafikkort måste ha extra strömförsörjning.
Från nätaggregatet skall du ha 6-8-pin kontakter med beteckningen PCIE.
De passar i grafikkortens baksida eller ovansidan baktill.

Permalänk
Avstängd

ja jo så långt vet jag, gtx460t har dubbla pcien, ena med adapter. och jag har kopplat in allt sånt, i alla grafikkorten. men icke nå framgång..

Permalänk
Medlem

Oavsett drivrutiner och Windows program så skall alla grafikkort visa bild ända till Windows flaggan är klar.
Man skall alltså kunna gå in i BIOS och ändra utan extra drivrutiner.

Permalänk
Avstängd

hmm, vad kan felet vara då ? helt sjukt det här..

Permalänk
Medlem

Råkat paja pci-express porten?

Permalänk
Medlem

När du inte får bild... startar datorn upp eller fastnar den i BIOS testerna ?
Har du extra grafikchip på moderkortet (uttag baktill) som blir skärmutgång ?
Har du i så fall olika fabrikat på moderkortets och extra kortets kretsar ? (AMD eller Nvidia).

Nvidia har förut vägrat samarbeta med AMD grafikkort.

Permalänk
Avstängd

datan startar upp, men allt jag får se är " no signal "
jag har uttag på modekortet hdmi och vga.
AMD processor sitter i den, nvidia kort är det jag försöker med. men har prövat med ett amd XFX 6770 och MSI twin frozr 7850. utan framgång.. kortet som SATT i är ett amd 7470.

Permalänk
Medlem

I BIOS väljer man om det inbyggda grafiken skall användas i första hand eller om PCIe kortet är förstaval. (alternativt kan man forcera så båda används). När du har problemet framme så koppla in skärmen till interna utgången (HDMI) och se om bilden är där ! AMD/Nvidia -korten har naturligtvis olika drivrutiner som du också installerat (?)).

Permalänk
Avstängd

vad heter det i biosen isåfall ? för jag hittar då inte på det..

Permalänk
Medlem

Under fliken Advanced har du raden "Onboard Graphics Controller [Enabled]" ändra den till Disabled.

Permalänk
Avstängd

Den står på enabled, med grå text. och går ej att ändra på? men allt annat kan jag ändra på ?!

Permalänk
Medlem

Sitter grafikkortet i nu ? Prova igen med/utan grafikkortet.
Grå text kan betyda att valet redan är gjort när extra kortet sitter i eller är ur.

Permalänk
Avstängd

när jag kör med enbart hdmi från moderkortet står det enabled, när jag kopplade i gamla grafikkortet + moderkortets ingång så gick jag in i biosen å då stod det disabled? kan inte ändra den nu heller.

Permalänk
Medlem

Se då efter vad som står när du sätter i ett annat AMD grafikkort.
Där bör då stå Disabled och kortet ska fungera.

Moderkortets BIOS är kanske för gammalt (2002 - 2012) för dina nyare grafikkort.
BIOS versionen står på nedersta raden.

Permalänk
Hedersmedlem

Lägg gärna upp bild på nätaggets etikett och hur du kopplat adaptern.