Hjälp med att förstå PayPals nya Policyuppdatering

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åhus
Registrerad
Okt 2013

Hjälp med att förstå PayPals nya Policyuppdatering

Exakt vad menar PayPal med detta?

Immateriella rättigheter
Vi lägger till en ny paragraf i avsnitt 1.3., som innehåller de licenser och rättigheter som du ger oss och Paypal-gruppen (i paragraf 12 nedan finns definitionen av ”PayPal-gruppen”) att använda innehåll som du publicerar med hjälp av tjänsterna. Det finns en liknande paragraf i sekretesspolicyn som tagits borta genom tillägget med den här paragrafen i användaravtalet. Den nya paragrafen i avsnitt 1.3 lyder som följer:

”När du förser oss med innehåll eller publicerar innehåll (i båda fallen för publicering på eller utanför webben) med hjälp av tjänsterna ger du PayPal-gruppen en icke uteslutande, världsomfattande, oavbruten, oåterkallelig, royaltyfri, underlicensierad‎ (över flera nivåer) rätt att använda eventuell copyright, publicitet, varumärken, databasrättigheter samt immateriella rättigheter du äger för innehållet, i all media som finns nu och i framtiden. Vidare avsäger du dig dina moraliska rättigheter i den utsträckning det är möjligt under gällande lagar, och lovar att du inte kommer att göra anspråk på dessa rättigheter gentemot PayPal-gruppen, dess underlicensierade eller uppdragsinnehavare. Du intygar och garanterar att inget av följande inkräktar på eventuella immateriella rättigheter: att du förser oss med innehåll, att du publicerar innehåll med hjälp av tjänsterna samt att PayPal-gruppen använder sådant innehåll (inklusive verk som kan härledas till det) i anslutning till tjänsterna.”

För mig låter det som att de vill ha tillgång till rättigheter för produkter som använder sig utav PayPal som betalningsmetod.

Källa: https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/ua/upcoming-policies-fu...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2005

"publicerar innehåll ... med hjälp av tjänsterna" är oerhört brett.

Under "definitioner" hittar man:

Citat:

”Tjänster” avser alla produkter, tjänster, innehåll, funktioner och tekniker som PayPal erbjuder
samt alla relaterade webbplatser, program och tjänster.

Jag håller med, i klartext låter det som:

Citat:

Säljer du något och får betalt via PayPal har vi rätt att göra precis vad vi vill med din produkt. PRECIS VAD VI VILL! Dessutom får du inte gnälla när vi själva börjar sälja produkten och konkurrerar ut dig.

Q9450 @ 3.5 GHz | GTX 770 | 6GB OCZ Reaper | Abit IP35 Pro | Auzentech X-Meridian | Dell U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åhus
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av twit:

"publicerar innehåll ... med hjälp av tjänsterna" är oerhört brett.

Under "definitioner" hittar man:

Jag håller med, i klartext låter det som:

Hur ser lagen på detta då? För det känns ju inte helt laglit att ha en sådan policy men vad vet jag.

Trädvy Permalänk
Testpilot
Plats
Norrköping
Registrerad
Sep 2002

Googlar man lite på engelska så får man fram flera diskussioner på andra forum och "publicerar innehåll" innebär inte transaktioner för det är inget innehåll. Det saken handlar om är ifall du exempelvis skriver en recension på Paypals hemsida så kan de använda den recensionen hur de vill och om du har designat en egen Paypal-knapp för din hemsida där din logga ingår så är det ok för Paypal att hosta den bilden på sin server trots att du ju har copyright på din logga.

Det är alltså när du ger dom innehåll i form av text eller bilder, säljer du bilder eller text ger du ju inte det till Paypal utan till kunden.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=5057964#post5057964
http://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/blackhat-lounge/756...

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 8GB][Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming]