Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009

HDMI-Switch, Enhet -> flera skärmar?

Som topicen lyder. Jag har förstått att man kan köra en HDMI-Switch från TV -> flera enheter. Jag är ute efter att göra tvärtom. Fungerar alla switchar åt andra hållet också?

Någon med tips om en billig switch som funkar fint? Ska peka dator till en skärm och en tv. Vill slippa byta kabel i datorn varje gång jag vill se på TV istället för att använda datorskärmen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
localhost
Registrerad
Feb 2005

Om jag förstår dig rätt så vill du ha en till HDMI till TVn (typ).
Så med två in och en ut. Jag har en HDMI-splitter den funkar inte så, den har en in å flera ut. Den aviserades som switch. Men det borde finnas typ som KVM-switch fast för enbart HDMI.

http://www.discatonce.se/se/kablar-kabelsortering/hdmi-kabel/...

Intel i7-5820k .:. 16GB DDR4 2400 MHz .:. 2x GTX 970 SLI .:. 2x256GB 840 EVO
Intel E3-1230 .:. 32GB DDR3 1866 MHz .:. 8x3TB WD Red & 2x120GB Intel 320
Intel i5-2500k .:. 16GB DDR3 1600 MHz .:. Gigabyte HD7950 WF3 .:. 1x120 Corsair Force
HP Envy .:. i7-3610QM .:. 8GB DDR3 1600 MHz .:. GT 740M .:. 120GB SSD & 500GB HDD
Microsoft Surface 2 PRO .:. i5-4200U .:. 8GB DDR3 1600 MHz .:. Intel HD 4400

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av pars:

Om jag förstår dig rätt så vill du ha en till HDMI till TVn (typ).
Så med två in och en ut. Jag har en HDMI-splitter den funkar inte så, den har en in å flera ut. Den aviserades som switch. Men det borde finnas typ som KVM-switch fast för enbart HDMI.

http://www.discatonce.se/se/kablar-kabelsortering/hdmi-kabel/...

Jag vill ha en kabel från datorn till en switch som sedan går till en tv och en datorskärm. Vill inte visa bilderna samtidigt, utan antingen eller.

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av puttek:

Jag vill ha en kabel från datorn till en switch som sedan går till en tv och en datorskärm. Vill inte visa bilderna samtidigt, utan antingen eller.

Du behöver en enhet med en ingång och två utgångar. Det funkar inte att vända på dem.

För övrigt var det bra att du förtydligade hur du tänker använda den, för när jag läser din ursprungliga fråga så får jag för mig att det är det omvända du är ute efter. Det är också bra att du är inne på att köpa en switch. HDMI-portar håller i princip inte för daglig in och urkoppling, så genom att köpa en switch så förlänger du livslängden på dina prylar.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
localhost
Registrerad
Feb 2005

Då måste den som jag länka vara något for dig

Eller denna:
http://www.teknikproffset.se/Datorer-Kringutrustning/Kablar--...

Intel i7-5820k .:. 16GB DDR4 2400 MHz .:. 2x GTX 970 SLI .:. 2x256GB 840 EVO
Intel E3-1230 .:. 32GB DDR3 1866 MHz .:. 8x3TB WD Red & 2x120GB Intel 320
Intel i5-2500k .:. 16GB DDR3 1600 MHz .:. Gigabyte HD7950 WF3 .:. 1x120 Corsair Force
HP Envy .:. i7-3610QM .:. 8GB DDR3 1600 MHz .:. GT 740M .:. 120GB SSD & 500GB HDD
Microsoft Surface 2 PRO .:. i5-4200U .:. 8GB DDR3 1600 MHz .:. Intel HD 4400

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2002

Bara googla lite.
Denna kanske?
http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/181870-deltaco_h...

Ingenting jag testat så vet noll om funktionalitet och/eller kvalité på signalen

OBS! Mina inlägg ska, där applicerbart, ses som mer allmänt filosoferande och avspeglar långt ifrån alltid min personliga åsikt i frågan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av pars:

Då måste den som jag länka vara något for dig

Eller denna:
http://www.teknikproffset.se/Datorer-Kringutrustning/Kablar--...

Den Deltaco du länkade i första inlägget kommer väl inte fungera? Har fattat det som att jag behöver en switch med minst 2 utgångar.

Skrivet av BasseBaba:

Bara googla lite.
Denna kanske?
http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/181870-deltaco_h...

Ingenting jag testat så vet noll om funktionalitet och/eller kvalité på signalen

Tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jun 2014

Hej!
Jag har två såna här

http://www.dx.com/p/1-in-2-out-ports-hdmi-1-03b-splitter-1291...

En från en raspberry pi till två olika tv-apparater (ena med totalt 25m HDMI sladd) och den andra från ett xbox.
Jag har haft dom i ca 3 år och aldrig upplevt problem (använt dagligen)

Kan inget annat än att rekommendera dx också om du inte har bråttom (ca 3 veckors leveranstid)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av puttek:

Jag vill ha en kabel från datorn till en switch som sedan går till en tv och en datorskärm. Vill inte visa bilderna samtidigt, utan antingen eller.

179:- på biltema!

http://www.biltema.se/sv/Kontor---Teknik/TV-ljud-och-bild/Kab...

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC
Mediaspelare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009

Om jag förstått det rätt från infon i tråden så kan jag inte använda en sån.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av puttek:

Om jag förstått det rätt från infon i tråden så kan jag inte använda en sån.

Om jag förstått det rätt vill du växla mellan 2st bildvisare? Isåfall är det en switch du ska ha!

Bortse från detta inlägg.. korkat av mig helt enkelt.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC
Mediaspelare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Nov 2002

En HDMI-switch är till för flera enheter till en skärm (typ ps3/dator/bluray o.s.v till en tv).
En HDMI-splitter låter dig visa en enhet på flera skärmar (typ datorskärm/tv).
En HDMI-matrix kombinerar båda funktionerna men är i regel betydligt dyrare.

Av vad du skriver så är en HDMI-splitter det du är ute efter, satsa på en aktiv sådan då HDCP kan strula annars vilket gör att du kanske inte får bild.

// paran0id

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av paran0id:

En HDMI-switch är till för flera enheter till en skärm (typ ps3/dator/bluray o.s.v till en tv).
En HDMI-splitter låter dig visa en enhet på flera skärmar (typ datorskärm/tv).
En HDMI-matrix kombinerar båda funktionerna men är i regel betydligt dyrare.

Av vad du skriver så är en HDMI-splitter det du är ute efter, satsa på en aktiv sådan då HDCP kan strula annars vilket gör att du kanske inte får bild.

Naturligtvis har du rätt, jag hade otur när jag tänkte (ännu en gång).

Men denna borde fungera.
http://www.biltema.se/sv/Kontor---Teknik/TV-ljud-och-bild/Kab...

Edit: Eller så kör han DVI till skärmen & HDMI till tv`n.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC
Mediaspelare

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av BasseBaba:

Bara googla lite.
Denna kanske?
http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/181870-deltaco_h...

Ingenting jag testat så vet noll om funktionalitet och/eller kvalité på signalen

Känns som bästa lösningen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av skruvis:

Naturligtvis har du rätt, jag hade otur när jag tänkte (ännu en gång).

Men denna borde fungera.
http://www.biltema.se/sv/Kontor---Teknik/TV-ljud-och-bild/Kab...

Edit: Eller så kör han DVI till skärmen & HDMI till tv`n.

Kör redan DVI till en datorskärm.

Skanog satsa på den 1/2 splittern från webhallen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009

Uppdatering.

Jag köpte den splittern från Webhallen för 269:-. Den var absolut inte som jag ville. Den sätter min TV som sekundär hela tiden. Jag vill att datorskärm 2 ska vara sekundär i systemet när den är på. När jag stänger av den skärmen och ska se på TV vill jag så klart att det kopplar om och visar på TVn istället. Nu måste jag alltså byta kablarna eller dra ur tvn för att få skärm 2 att bli sekundär när jag sitter vid datorn.

Sen måste jag även ner på golvet och rota bakom dator om ena skärmen varit av ett tag, då det inte kommer bild där.

Helt menlös för mig alltså, då det var krypandet på golvet och byte av kablar jag ville slippa.

Jag vill ha bild på en av skärmarna och inte båda samtidigt. Rättare sagt vill jag ha en aktiverad åt gången och inte som nu. Jag har förstått att man inte kommer runt det med en splitter. Stämmer det?

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av puttek:

Uppdatering.

Jag köpte den splittern från Webhallen för 269:-. Den var absolut inte som jag ville. Den sätter min TV som sekundär hela tiden. Jag vill att datorskärm 2 ska vara sekundär i systemet när den är på. När jag stänger av den skärmen och ska se på TV vill jag så klart att det kopplar om och visar på TVn istället. Nu måste jag alltså byta kablarna eller dra ur tvn för att få skärm 2 att bli sekundär när jag sitter vid datorn.

Sen måste jag även ner på golvet och rota bakom dator om ena skärmen varit av ett tag, då det inte kommer bild där.

Helt menlös för mig alltså, då det var krypandet på golvet och byte av kablar jag ville slippa.

Jag vill ha bild på en av skärmarna och inte båda samtidigt. Rättare sagt vill jag ha en aktiverad åt gången och inte som nu. Jag har förstått att man inte kommer runt det med en splitter. Stämmer det?

Tråkigt att du satsade på en splitter. Det var ju tydligt från början att det var en switch du skulle ha.

Jag förstår inte hur du menar med primär och sekundär. Du vill växla mellan TV och skärm 2. Är TV'n igång ska den vara primär och är skärmen igång ska den vara sekundär.

Det problemet tror jag inte att du kan lösa med en switch. I så fall får du nog ha alla skärmarna inkopplade till var sin port så att du kan ange ordningen för dem individuellt.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av giplet:

Tråkigt att du satsade på en splitter. Det var ju tydligt från början att det var en switch du skulle ha.

Jag förstår inte hur du menar med primär och sekundär. Du vill växla mellan TV och skärm 2. Är TV'n igång ska den vara primär och är skärmen igång ska den vara sekundär.

Det problemet tror jag inte att du kan lösa med en switch. I så fall får du nog ha alla skärmarna inkopplade till var sin port så att du kan ange ordningen för dem individuellt.

Tyckte det var solklart tidigare i tråden att en splitter var det jag skulle ha.

Jag har en dator och vill skicka bild till 3 skärmar. DVI -> skärm 1. HDMI -> skärm 2. HDMI -> TV.

Jag har bara 1 hdmi-utgång i min dator och måste således byta kabel så fort jag vill ha bild på TV, om jag för tillfället sitter vid datorn. En switch är väl om jag vill koppla in flera enheter i EN tv-apparat?

Jag har min skärm 1 som primär, alltid. Jag vill att min TV ska vara sekundär när det är den jag använder som sekundär. När jag använder min skärm 2 så vill jag givetvis att den ska vara sekundär och inte att Tvn fortfarande ska vara sekundär.

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av puttek:

Tyckte det var solklart tidigare i tråden att en splitter var det jag skulle ha.

Jag har en dator och vill skicka bild till 3 skärmar. DVI -> skärm 1. HDMI -> skärm 2. HDMI -> TV.

Jag har bara 1 hdmi-utgång i min dator och måste således byta kabel så fort jag vill ha bild på TV, om jag för tillfället sitter vid datorn. En switch är väl om jag vill koppla in flera enheter i EN tv-apparat?

Jag har min skärm 1 som primär, alltid. Jag vill att min TV ska vara sekundär när det är den jag använder som sekundär. När jag använder min skärm 2 så vill jag givetvis att den ska vara sekundär och inte att Tvn fortfarande ska vara sekundär.

Som tidigare tipsats om i tråden:
http://www.teknikproffset.se/Datorer-Kringutrustning/Kablar--...

Du kan inte använda TV och skärm 2 samtidigt dock.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av giplet:

Som tidigare tipsats om i tråden:
http://www.teknikproffset.se/Datorer-Kringutrustning/Kablar--...

Du kan inte använda TV och skärm 2 samtidigt dock.

Missat. Denna visar alltså skärm 2 och när jag trycker på knappen växlar den till tv eller tvärtom? Det är ju iallafall precis vad jag vill ha.

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av puttek:

Missat. Denna visar alltså skärm 2 och när jag trycker på knappen växlar den till tv eller tvärtom? Det är ju iallafall precis vad jag vill ha.

Du kopplar in datorn på sidan med ett uttag och skärm och TV på sidan med två uttag. Sedan växlar knappen mellan skärm och TV.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av giplet:

Du kopplar in datorn på sidan med ett uttag och skärm och TV på sidan med två uttag. Sedan växlar knappen mellan skärm och TV.

Förstår att detta är både en switch/splitter men visar inte bild samtidigt, eller? Ber om ursäkt för trögheten här.

Tänker bara att en switchjävel kanske funkar när man inte vill visa bild på skärmarna samtidigt, utan bara vill komma ifrån kabelbytet?

Läser så mycket olika hela tiden. Blir inte klok på det.

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av puttek:

Förstår att detta är både en switch/splitter men visar inte bild samtidigt, eller? Ber om ursäkt för trögheten här.

Tänker bara att en switchjävel kanske funkar när man inte vill visa bild på skärmarna samtidigt, utan bara vill komma ifrån kabelbytet?

Läser så mycket olika hela tiden. Blir inte klok på det.

Ja, den switchar mellan skärmarna, så du kan inte använda både TV och skärm 2 samtidigt.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av giplet:

Ja, den switchar mellan skärmarna, så du kan inte använda både TV och skärm 2 samtidigt.

Det är jag med på. Då funkar vilken switch som helst egentligen? Eller den måste ha två utångar, så en 2-1 som denna fungerar inte?

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av puttek:

Det är jag med på. Då funkar vilken switch som helst egentligen? Eller den måste ha två utångar, så en 2-1 som denna fungerar inte?

Den där är beskriven som att den växlar mellan tre input till en output. Jag hade inte litat på att det omvända funkar. På den jag länkade står det att den är bidirectional, vilket betyder att den funkar på båda hållen.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av giplet:

Den där är beskriven som att den växlar mellan tre input till en output. Jag hade inte litat på att det omvända funkar. På den jag länkade står det att den är bidirectional, vilket betyder att den funkar på båda hållen.

Okej, då är jag med på det också. Ska kika runt i lite fysiska butiker efter något som funkar på samma sätt som den länkade till. Tack för hjälpen, väldigt uppskattat.

Denna bör fungera?

Nej, den lär inte fungera heller. Var ju detsamma som tidigare men ett uttag mindre. Läser i andra trådar där dom tipsar om denna till samma ändamål som jag söker. Rätt så olika alltså.

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av puttek:

Okej, då är jag med på det också. Ska kika runt i lite fysiska butiker efter något som funkar på samma sätt som den länkade till. Tack för hjälpen, väldigt uppskattat.

Denna bör fungera?

Nej, den lär inte fungera heller. Var ju detsamma som tidigare men ett uttag mindre. Läser i andra trådar där dom tipsar om denna till samma ändamål som jag söker. Rätt så olika alltså.

Jag vet inte om de funkar. Fördelen med Kjell.com är att det kanske går att lämna tillbaka om man öppnar förpackningen lite snyggt.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Är det så här du vill göra? Där d1 o d2 är datorskärmarna. D1 ansluten som vanligt och d2 och tv ansluten med växlare (rött)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jan 2009
Skrivet av jocke92:

http://i.imgur.com/3iCpEQbh.jpg
Är det så här du vill göra? Där d1 o d2 är datorskärmarna. D1 ansluten som vanligt och d2 och tv ansluten med växlare (rött)

Yes, spot on.