Skärmarna går inte igång när jag startar datorn [Problem Löst]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enskede
Registrerad
Feb 2008

Skärmarna går inte igång när jag startar datorn [Problem Löst]

Som trådtiteln så går alltså inte mina skärmar igång när jag startar datorn. Jag har tidigare lyckats få igång dem men sen efter ca 20 - 30 minuters spelande i GTA V så hänger sig datorn och jag får inte igång skärmarna igen. Medan jag startar datorn så kan jag se att musen, tangetbordet och att även min xbox 360 controll inkopplat till datorn får ström. Då alla dessa lyser. Men skärmarna verkar inte gå igång

Jag har kollat tempen på grafikkort via gpu-z så den den inte över 60 grader celcius. Hade gärna velat bifogat länken men får som sagt inte igång skärmarna.

I min dator:

Nätagg: Corsair GS 600
Moderkort: Gigabyte GA-P55-US3L
CPU- i5-760
Grafikkort - 280x
Ram minnen- 2x Vengeance LP 16 gb

Problemet är löst

CPU: i7 6700K 4.5 GHz :: Grafikkort: Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming OC 2xHDMI :: Ram: 16 GB - 2666 Mhz :: Hårdiskar: 2 st: 256 GB SSD från Samsung och en 3 TB disk :: Chassi: Fractal Design Define S :: Tangentbord: K70 RGB RAPIDFIRE :: Headset: HyperX Cloud II Gun Metal :: Hörtalare: 5.1 system från Logitech :: Skärmar: Eizo foris FS2333 och ASUS Swift PG248Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Aug 2011

Spelar ingen roll om datorn varit avstängd några timmar, du får fortfarande inte någon bild?

.:[Main System - Chassi: Fractal Design Define R2 XL - Moderkort: Gigabyte GA-970A-UD3 - CPU: AMD FX-8350 - RAM: Corsair XMS3 1333MHz 4GB x4 - GFX: Gigabyte Radeon R9 290X - Systemdisk: ADATA SP900 SSD]:.
Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enskede
Registrerad
Feb 2008

Hade den avstängd hela natten och den gick fortfarande inte igång.

CPU: i7 6700K 4.5 GHz :: Grafikkort: Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming OC 2xHDMI :: Ram: 16 GB - 2666 Mhz :: Hårdiskar: 2 st: 256 GB SSD från Samsung och en 3 TB disk :: Chassi: Fractal Design Define S :: Tangentbord: K70 RGB RAPIDFIRE :: Headset: HyperX Cloud II Gun Metal :: Hörtalare: 5.1 system från Logitech :: Skärmar: Eizo foris FS2333 och ASUS Swift PG248Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enskede
Registrerad
Feb 2008

Kan tillägga att jag vet att själva windows startar utan några problem som helst då jag får ett ljud om jag kopplar in eller ut xbox 360 kontrollen.

CPU: i7 6700K 4.5 GHz :: Grafikkort: Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming OC 2xHDMI :: Ram: 16 GB - 2666 Mhz :: Hårdiskar: 2 st: 256 GB SSD från Samsung och en 3 TB disk :: Chassi: Fractal Design Define S :: Tangentbord: K70 RGB RAPIDFIRE :: Headset: HyperX Cloud II Gun Metal :: Hörtalare: 5.1 system från Logitech :: Skärmar: Eizo foris FS2333 och ASUS Swift PG248Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Aug 2011

Kolla så sladdarna till GFX kortet sitter i riktigt, strömsladdarna från nätagget och till skärmarna, testa nollställa CMOS (dra ut batteriet på moderkortet medan du har strömsladden utdragen från datorn), testa med ett annat gfx kort. Fortfarande ingen bild? Förmodligen någon annan komponent som stör ut.

.:[Main System - Chassi: Fractal Design Define R2 XL - Moderkort: Gigabyte GA-970A-UD3 - CPU: AMD FX-8350 - RAM: Corsair XMS3 1333MHz 4GB x4 - GFX: Gigabyte Radeon R9 290X - Systemdisk: ADATA SP900 SSD]:.
Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enskede
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av xamber:

Kolla så sladdarna till GFX kortet sitter i riktigt, strömsladdarna från nätagget och till skärmarna, testa nollställa CMOS (dra ut batteriet på moderkortet medan du har strömsladden utdragen från datorn), testa med ett annat gfx kort. Fortfarande ingen bild? Förmodligen någon annan komponent som stör ut.

Har kollat kablarna till grafikkortet och till skärmarna och de sitter. Har tagit bort batteriet till CMOS och ska nu bara vänta 10 min så den nollställer sig. Återkommer när detta är klart och jag har kollat om jag får igång allt.

CPU: i7 6700K 4.5 GHz :: Grafikkort: Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming OC 2xHDMI :: Ram: 16 GB - 2666 Mhz :: Hårdiskar: 2 st: 256 GB SSD från Samsung och en 3 TB disk :: Chassi: Fractal Design Define S :: Tangentbord: K70 RGB RAPIDFIRE :: Headset: HyperX Cloud II Gun Metal :: Hörtalare: 5.1 system från Logitech :: Skärmar: Eizo foris FS2333 och ASUS Swift PG248Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enskede
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av xamber:

Kolla så sladdarna till GFX kortet sitter i riktigt, strömsladdarna från nätagget och till skärmarna, testa nollställa CMOS (dra ut batteriet på moderkortet medan du har strömsladden utdragen från datorn), testa med ett annat gfx kort. Fortfarande ingen bild? Förmodligen någon annan komponent som stör ut.

Nu verkade datorn gå igång, hoppas att det håller sig så. Men stort tack för din hjälp!

CPU: i7 6700K 4.5 GHz :: Grafikkort: Asus GeForce GTX 1070 Strix Gaming OC 2xHDMI :: Ram: 16 GB - 2666 Mhz :: Hårdiskar: 2 st: 256 GB SSD från Samsung och en 3 TB disk :: Chassi: Fractal Design Define S :: Tangentbord: K70 RGB RAPIDFIRE :: Headset: HyperX Cloud II Gun Metal :: Hörtalare: 5.1 system från Logitech :: Skärmar: Eizo foris FS2333 och ASUS Swift PG248Q