Grafikkortets drivrutiner vill inte fungera!

Permalänk
Medlem

Grafikkortets drivrutiner vill inte fungera!

Hej!

Fått hem min nya dator och satt ihop allting. Allt lirar kanon förutom en sak, och det är drivrutierna till grafikkortet.
Kortet i fråga är ett Asus Radeon R9 290x. Började med att stoppa i medföljande skiva och installerade allting, gör den obligatoriska omstarten av datorn och skärmen blir svar, precis efter Windows loggan kommit fram. Startar om och nu får jag valet att åtgärda problemet, gör det och AMD Catalyst avinstalleras.

Provar och laddar ner de sensate drivrutierna, och det händer samma sak även denna gång.

Övriga komponenter är ett MSI Z97 Gaming 5 moderkort och en intel i5 4690k cpu. Har dubbelkollat så att grafikkortet är korrekt ditsatt.

Någon som har haft samma problem eller vet lösningen? Drygt att det sista kvar att installera failar..

Tack på förhand.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Biffenn:

Hej!

Fått hem min nya dator och satt ihop allting. Allt lirar kanon förutom en sak, och det är drivrutierna till grafikkortet.
Kortet i fråga är ett Asus Radeon R9 290x. Började med att stoppa i medföljande skiva och installerade allting, gör den obligatoriska omstarten av datorn och skärmen blir svar, precis efter Windows loggan kommit fram. Startar om och nu får jag valet att åtgärda problemet, gör det och AMD Catalyst avinstalleras.

Provar och laddar ner de sensate drivrutierna, och det händer samma sak även denna gång.

Övriga komponenter är ett MSI Z97 Gaming 5 moderkort och en intel i5 4690k cpu. Har dubbelkollat så att grafikkortet är korrekt ditsatt.

Någon som har haft samma problem eller vet lösningen? Drygt att det sista kvar att installera failar..

Tack på förhand.

Finns nog risk att kortet är defekt, om det fungerar utan drivrutiner - dvs att du får bild med det så kan det vara där problemet ligger. Det kan eventuellt också vara så att du har kopplat DVI-kabeln fel, så den sitter i moderkortsutgången för DVI och den kör på den interna grafiken tills du installerat drivrutinerna, alternativt att du är tvungen att ställa om manuellt till att köra via PCI-E från BIOS.

Permalänk
Medlem

Aj då, inte det jag hade hoppats på.. DVI-kabeln sitter i grafikkortet, har testat båda två utan lycka. Har funderat på det med, tänkte ifall det var förvalt att köra igenom processorns integrerade grafikkort. Öppnade BIOS och kollade men hittade inget, ska testa igen och se. Annars får jag skicka in kortet på koll.
Tack för svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Biffenn:

Aj då, inte det jag hade hoppats på.. DVI-kabeln sitter i grafikkortet, har testat båda två utan lycka. Har funderat på det med, tänkte ifall det var förvalt att köra igenom processorns integrerade grafikkort. Öppnade BIOS och kollade men hittade inget, ska testa igen och se. Annars får jag skicka in kortet på koll.
Tack för svar

Har du tur är det bara monitorkabeln som gett upp, testa med en annan dvi-kabel om du har möjlighet

Permalänk
Medlem

Testat att blåsa om windows?

Permalänk
Medlem

Ja, installera om det nu. Samma problem kvarstår, har bild med DVI-kabeln i grafikkortet hela tiden, tills jag installerat drivrutinerna och rebootat..