Permalänk
Medlem

Grafikkortsdrivrutiner crashar?!

Tjena!

Igår började min dator helt plötsligt att bete sig väldigt konstigt då skärmen helt plötsligt blev fylld av gröna/lila pixlar vilket senare ledde till att bilden försvann helt och hållet. Detta fortsatte så satte i ett annat grafikkort vilket gjorde nytta i cirka 1 timma då problemet uppstod igen. Någon som har en aning om vad detta kan bero på?? Har som sagt testat att byta grafikkort. Varje gång detta händer kommer det upp en ruta där det står att grafikkortsdrivrutinerna har slutat fungera. Har även testat att ominstallera dem.

(Använder ett GTX 560 Ti 2GB om det är till någon nytta.)

Här är en bild av det som händer:
http://imgur.com/9XT8QVZ

Permalänk
Medlem

Prova att flytta grafikkortet till ett annat PCIExpress slot. (x16 eller x8).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Waxinator:

Prova att flytta grafikkortet till ett annat PCIExpress slot. (x16 eller x8).

Det ska jag! Någon tanke om vad felet kan vara annars?

Permalänk
Medlem

Grafikkortet crashar!

Postade detta för några dagar sedan:
"Tjena!

Igår började min dator helt plötsligt att bete sig väldigt konstigt då skärmen helt plötsligt blev fylld av gröna/lila pixlar vilket senare ledde till att bilden försvann helt och hållet. Detta fortsatte så satte i ett annat grafikkort vilket gjorde nytta i cirka 1 timma då problemet uppstod igen. Någon som har en aning om vad detta kan bero på?? Har som sagt testat att byta grafikkort + installerat om drivrutiner.

(Använder ett GTX 560 Ti 2GB om det är till någon nytta.)"

Har fortfarande samma problem. Har även testat att byta PCI-port men det fungerar fortfarande inte.
HUR DET SER UT:
http://imgur.com/9XT8QVZ
http://imgur.com/GnqMsdE

Permalänk
Medlem

Att ditt grafikkort uppvisar fragment under Windows Startar-skärmen utesluter att mjukvara orsakar felet - Och genom uteslutningsmetoden finner vi att det då måste vara din grafikhårdvara som dött.

Du kan testa att baka kortet vilket är precis vad det låter som eller att bara skrota det och köpa nytt.

EDIT: Ser nu att du har testat ett annat grafikkort och att det också uppvisar fragment, vilket är ytterst märkligt. Är du säker på att det andra grafikkortet var fullt fungerande förut?

Permalänk
Medlem

Låter precis som att det blir överhettat.

Permalänk
Medlem

Nu ser jag inte vad du har för övrigt system..
Många har slaktat sina grafikkort och hårddiskar när de överclockat pci-e hastigheten..
Så gå in i bios och kolla om du ställt upp pci-e hzen..
Den borde vara 100mhz och max max 110 därefter så är man i riskzonen..

Skillnaden mellan 100mhz och 110mhz är försummbar så håll dig i så fall till 100mhz

Permalänk
Medlem
Skrivet av XFTality:

Att ditt grafikkort uppvisar fragment under Windows Startar-skärmen utesluter att mjukvara orsakar felet - Och genom uteslutningsmetoden finner vi att det då måste vara din grafikhårdvara som dött.

Du kan testa att baka kortet vilket är precis vad det låter som eller att bara skrota det och köpa nytt.

EDIT: Ser nu att du har testat ett annat grafikkort och att det också uppvisar fragment, vilket är ytterst märkligt. Är du säker på att det andra grafikkortet var fullt fungerande förut?

Yes det andra kortet är nästintill helt nytt så det måste ju vara moderkortet eller något??

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xelo123:

Yes det andra kortet är nästintill helt nytt så det måste ju vara moderkortet eller något??

Kan det vara nätaggregatet som inte levererar tillräckligt med ström? Vad har du för nätagg?

Permalänk
Medlem
Skrivet av XFTality:

Kan det vara nätaggregatet som inte levererar tillräckligt med ström? Vad har du för nätagg?

Vet inte just vilken modell det är men det ligger på 750W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xelo123:

Yes det andra kortet är nästintill helt nytt så det måste ju vara moderkortet eller något??

Har du fler än en PCI-E-slot? Skulle testa att stoppa i kortet där men annars känns det mer troligt att det är moderkortet ja när även nästa kort visade upp märkliga fel. De gröna och lila pixlarna är ett klassiskt exempel på ett kort som gett upp men att två helt olika kort skulle ge upp känns udda.

Bildexempel två ser dock inte ut som artefakter utan drivrutinsproblem. Om du avinstallerar helt och kör en clean install på geforce-drivers, har du samma problem med backup-kortet?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xelo123:

Vet inte just vilken modell det är men det ligger på 750W.

Både du ha tillräckligt med kräm för typ 3-4 560Ti. Hade det varit strömproblem så hade det nog snarare blivit blåskärm eller att datorn stängde av/bootade om sig själv än grafiska artefakter och dylikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av trickysaer:

Har du fler än en PCI-E-slot? Skulle testa att stoppa i kortet där men annars känns det mer troligt att det är moderkortet ja när även nästa kort visade upp märkliga fel. De gröna och lila pixlarna är ett klassiskt exempel på ett kort som gett upp men att två helt olika kort skulle ge upp känns udda.

Bildexempel två ser dock inte ut som artefakter utan drivrutinsproblem. Om du avinstallerar helt och kör en clean install på geforce-drivers, har du samma problem med backup-kortet?

Har som jag sa testat att byta PCI-port. Har även testat installera om drivrutinerna som du sa. Något som jag däremot lade märke till var att första gångerna problemet uppstod kom det alltid upp en liten ruta som sa att grafikkortsdrivrutinerna hade crashat. Det har dock inte kommit upp på ett bra tag.

Permalänk
Medlem

Har du integrerat graikkort i CPUn?

Testa köra på det tillfälligt.
Det borde ta bort både drivare (då det troligen är annat märke) och värme problem från ev GPU.

Annars undrar jag om något fått en ESD smäll, tex minnesmodul eller så.
Just att du får artifekter redan vis "Windows startas" brukar vara ett tecken på hårdvarufel, och inte mjukvaru fel dock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xelo123:

Har som jag sa testat att byta PCI-port. Har även testat installera om drivrutinerna som du sa. Något som jag däremot lade märke till var att första gångerna problemet uppstod kom det alltid upp en liten ruta som sa att grafikkortsdrivrutinerna hade crashat. Det har dock inte kommit upp på ett bra tag.

Missade att du redan testat det, men kraschar drivrutinerna direkt utan någon belastning på kortet när du bara är inne i Windows tyder även det på defekt kort. Svårt att avgöra om det är moderkortet eller grafikkorten men skulle test att stoppa i korten i en annan dator. Om det är moderkortet så hade jag varit tveksam till att eventuellt stoppa i ytterligare kort om det skulle vara så att moderkortet avlivar grafikkort på löpande band.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xelo123:

Vet inte just vilken modell det är men det ligger på 750W.

Vore bra om du kunde ta reda på exakt vilket märke det är åtminstone. 750W betyder inte ett smack om det råkar vara nått kina skit eller "Ace of Sweden".

Annars ligger mina misstankar på att nått är strul med moderkortet. Fast.. finns iofs risken att du haft dubbel otur med 2 dåliga grafikkort.. dock extremt tveksamt..

Permalänk
Medlem
Skrivet av ParasiteX:

Vore bra om du kunde ta reda på exakt vilket märke det är åtminstone. 750W betyder inte ett smack om det råkar vara nått kina skit eller "Ace of Sweden".

Annars ligger mina misstankar på att nått är strul med moderkortet. Fast.. finns iofs risken att du haft dubbel otur med 2 dåliga grafikkort.. dock extremt tveksamt..

Kan jag se namnet på nätagget någonstans i datorn??
Nej det andra kortet fungerar. Det är min brorsas kort. Han kör med det just nu.

Permalänk
Forumledare

*Trådar sammanfogade enligt §3.3*

Observera att vi ej tillåter korspostning (flera trådar om samma ämne), dessutom får man bättre svar med all information samlat i en och samma tråd.

Citat:

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xelo123:

Kan jag se namnet på nätagget någonstans i datorn??
Nej det andra kortet fungerar. Det är min brorsas kort. Han kör med det just nu.

Det borde vara en lapp på sidan med modell namn, märke samt spänningar. Annars ligger det kanske på andra sidan av nätagget.

Typ klistermärket du ser i bilden borde det se ut som.