Windows Update orsak till låg FPS?

Permalänk

Windows Update orsak till låg FPS?

Har läst och googlat runt en del på nätet angående att jag fått en FPS sänkning över natten.
Det enda som jag märkt skillnad på är att windows uppdaterat sig. Jag har googlat på just detta som sagt och fått fram indikationer på att just detta kan vara orsaken till varför så många har problem men inte lyckas få någon egentlig lösning på det. Man tänker ju att bara jag installerar om/uppgraderar GPU drivrutiner så ska det ordna sig, men jag har sett att för många har det inte det ändå.

Jag har givetvis inga konkreta bevis för att det är windows update som kan ligga bakom problemet, men jag tycker ändå det är lite märkligt utifrån att jag själv satt och testspelade på burken från fredag till lördag kl. 01:00, gick och la mig och när jag sedan gick upp på morgonen så hade windows uppdaterat sig. Efter detta så var FPS prestandan skit.

Datorn hade även gått i sleep mode efter detta, om nu det är nåt som kan ställa till det, men det tycker jag själv är något långsökt.

Om någon annan har haft liknande bekymmer med windows uppdateringar relaterat till FPS flika gärna in med eran erfarenhet. Jag ska efter jobbet sätta mig och avinstallera alla windows uppdateringar som installerades natten till lördag och se om det löser bekymret. To be continued

Permalänk

Windows uppdateringar är felet!

Körde Unigine Valley och fick nu goda resultat! Orsaken till FPS problemet var windows update installationer.

Vad som installerades och ställde till det (någon eller alla av dem) - tog bort rubbet.

Security update for Microsoft.NET Framework 4.5.2 (KB2972107)
Security update for Microsoft.NET Framework 4.5.2 (KB2972216)
Security update for Microsoft.NET Framework 4.5.2 (KB2978128)
Security update for Microsoft.NET Framework 4.5.2 (KB2979578v2)
Security update for Microsoft.NET Framework 4.5.2 (KB3023224)
Security update for Microsoft.NET Framework 4.5.2 (KB3035490)
Security update for Microsoft.NET Framework 4.5.2 (KB3037581)

Benchmark resultat: Unigine valley:

FPS: 70,6
Score: 2956
Min FPS: 30,7
Max FPS: 129,5

Win 7

Settings

Render: direct3d11
Mode: 1680*1038 8xAA windowed
Preset: Custom
Quality: Ultra

Permalänk

Lite ytterligare uppdate. Windows lyckades på nån vänster smyga in dessa uppdateringar igen trots att ja ställt in att ja själv skulle sköta vad som skulle installeras eller inte. Denna gång fick jag inte problemet, så med all sannolikhet så har det helt enkelt bara blivit nåt skit vid just det tillfället av uppdatering.

Men det kan ju ändå va värt att ha i åtanke att något blivit fel i samband med en windows update om man plötsligt får bekymmer med FPS prestanda och man tidigare haft en helt okej nivå.

Permalänk

Har nu lyckats fastställa orsaken till en korrupt windows update. Varför den framstod som boven i dramat beror på att ett av minnena i datorn är trasigt, tro fan att det blev fel med uppdatering...

Allt är inte alltid vad det till en början synes vara (note to self )

Permalänk
Medlem

Fint att du uppdaterar tråden. Tack

Permalänk
Skrivet av SCORPIUS:

Fint att du uppdaterar tråden. Tack

Trevligt att du och säkert flera andra uppskattar det, varsågod Jo mitt samvete sa mig att det är helt klart fördelaktigt att fortsätta uppdatera händelseförloppet då det annars kan bli tämligen missvisande och så vill vi ju inte att det ska vara