970 G1 Gaming Sli med p8z68-v/gen3

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015

970 G1 Gaming Sli med p8z68-v/gen3

Hej, för någon vecka sedan köpte jag ett msi 970 gaming för att kunna köra sli(Har sedan tidigare ett 970 g1 gaming). Men det fungerade inte. Testade allt! Uppdaterade bios, testade olika drivrutiner, testade 3 olika sli-bryggor bytte plats på korten men inget hjälpte, så jag lämnade tillbaka kortet. så nu undrar jag om det skulle fungera bättre med ett till g1 gaming? eller sitter felet i moderkortet?

Tacksam för svar!

Mvh Nybörjare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linkan
Registrerad
Jun 2011

Vad var det som inte fungerade då? Aktiverade du SLI i nvidias inställningar?

Raven RV02-e // 2500k@4.5GHz // 16GB 1866MHz // Sapphire 390// AX1200 // Silver Arrow // AsRock p76 E4 Gen 3 // Majestouch 2, bruna // 128GB Crucial m4 som systemdisk, 2TB WD Green som lagring och BX100 250GB för spel // ATH-m50x

AW 14
"Citera" för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004

Synd att BIOS uppdatering inte hjälpte för det brukade vara det som oftast löste problemet.

Antar att du kopplade in strömkablarna?

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av HugSeal:

Vad var det som inte fungerade då? Aktiverade du SLI i nvidias inställningar?

Det gjorde jag. Jag testade olika spel, tex GTAV där låg jag runt 60 fps med ett kort, med 2 kort låg jag runt 35-40 fps Med samma inställningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av Mocka:

Synd att BIOS uppdatering inte hjälpte för det brukade vara det som oftast löste problemet.

Antar att du kopplade in strömkablarna?

Strömkablarna var i

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Klimpski_94:

Det gjorde jag. Jag testade olika spel, tex GTAV där låg jag runt 60 fps med ett kort, med 2 kort låg jag runt 35-40 fps Med samma inställningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Det intressanta hade vart att kolla GPU load när SLI är igång. Testat att ladda ner MSI AB och köra Unigine Heaven för att se?

Skrivet av Klimpski_94:

Strömkablarna var i

Skickades från m.sweclockers.com

Ursäkta den dumma frågan men efter mina år här så har jag sett allt möjligt lustigt

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av Mocka:

Det intressanta hade vart att kolla GPU load när SLI är igång. Testat att ladda ner MSI AB och köra Unigine Heaven för att se?

Ursäkta den dumma frågan men efter mina år här så har jag sett allt möjligt lustigt

Körde AB och där visade den att båda korten gick!

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Klimpski_94:

Körde AB och där visade den att båda korten gick!

Skickades från m.sweclockers.com

99% GPU load på båda i Unigine Heaven?

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av Mocka:

99% GPU load på båda i Unigine Heaven?

Japp!

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Klimpski_94:

Japp!

Skickades från m.sweclockers.com

Då fungerar åtminstone SLI. Nu gäller det bara att du jämför din score med andra med 970SLI för att se om det är skillnad.
Nu till spelen, har ALLA spel du testat (som du vet har SLI support) gett dig sämre FPS än med bara ett kort aktiverat?

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av Mocka:

Då fungerar åtminstone SLI. Nu gäller det bara att du jämför din score med andra med 970SLI för att se om det är skillnad.
Nu till spelen, har ALLA spel du testat (som du vet har SLI support) gett dig sämre FPS än med bara ett kort aktiverat?

Jag vet inte vilka som har support, men de spela jag testat är ACU, FC4, GTAV och the witcher 3. Alla får ca halverad prestanda med 2 kort...

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Klimpski_94:

Jag vet inte vilka som har support, men de spela jag testat är ACU, FC4, GTAV och the witcher 3. Alla får ca halverad prestanda med 2 kort...

Skickades från m.sweclockers.com

Alla du nämnde har jag lirat och SLI har fungerat bra.
Hm, då är det något annat som är skumt...

Minns du vad du fick för poäng i Unigine Heaven?
Klart att det skulle kunna vara något fel på kortet du lämnade tillbaka men det borde inte vara något med moderkortet, speciellt inte om du uppdaterade BIOS. Vad har du för prolle?

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
källarn!
Registrerad
Jan 2004

jag har exakt samma moderkort och om jag inte har fel så är det någon limitation på hur sli fungerar på detta kort pga något som heter LucidLogix något som aldrig tog fart (att man kunde köra olika grafik kort i crossfire)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Solna
Registrerad
Feb 2004

Jag har exakt samma moderkort kör 2x 780 fungerar utmärkt. Säker på att du körde spelen i FULLSCREEN ? SLI fungerar inte i Windowed mode.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av Oneone:

Jag har exakt samma moderkort kör 2x 780 fungerar utmärkt. Säker på att du körde spelen i FULLSCREEN ? SLI fungerar inte i Windowed mode.

Japp, jag körde i fullscreen

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av Mocka:

Alla du nämnde har jag lirat och SLI har fungerat bra.
Hm, då är det något annat som är skumt...

Minns du vad du fick för poäng i Unigine Heaven?
Klart att det skulle kunna vara något fel på kortet du lämnade tillbaka men det borde inte vara något med moderkortet, speciellt inte om du uppdaterade BIOS. Vad har du för prolle?

En i7 2600k

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av eXim:

jag har exakt samma moderkort och om jag inte har fel så är det någon limitation på hur sli fungerar på detta kort pga något som heter LucidLogix något som aldrig tog fart (att man kunde köra olika grafik kort i crossfire)

Är det något man kan fixa?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015

Om det nu inte fungerar med ett till likadant kort, ska jag testa att köpa ett nytt moderkort då?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Solna
Registrerad
Feb 2004
Skrivet av Klimpski_94:

Japp, jag körde i fullscreen

Skickades från m.sweclockers.com

har du clockat CPUn?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av Oneone:

har du clockat CPUn?

Nej det har jag inte

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Klimpski_94:

En i7 2600k

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Klimpski_94:

Nej det har jag inte

Skickades från m.sweclockers.com

Kan vara CPUn som flaskar isf OCa den ordentligt, den borde klara +1GHz utan större svårigheter.

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2015
Skrivet av Mocka:

Kan vara CPUn som flaskar isf OCa den ordentligt, den borde klara +1GHz utan större svårigheter.

Ska testa!

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Oneone:

Jag har exakt samma moderkort kör 2x 780 fungerar utmärkt. Säker på att du körde spelen i FULLSCREEN ? SLI fungerar inte i Windowed mode.

Mmm, det är ju inte så att de inte funkar men funkar bra är en annan femma.

https://forums.geforce.com/default/topic/629559/definitive-an...

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
källarn!
Registrerad
Jan 2004

@Klimpski_94: skulle inte tro det kolla igen och när man kör flera kort körs dom i 8x i stället för 16x och det ser ut som att det inte har med lucidlogix att göra utan det handlar mer om chipset.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SvenskFinland, Österbotten
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av eXim:

jag har exakt samma moderkort och om jag inte har fel så är det någon limitation på hur sli fungerar på detta kort pga något som heter LucidLogix något som aldrig tog fart (att man kunde köra olika grafik kort i crossfire)

Lucid har med att man kan göra både cpun's grafik kort OCH ett dedikerat på samma gång men inte som tex sli sparar ström men man måste säga till vilket kort man ska köra med spelen genom programmet, jag har stängt av min cpu gpu eftersom jag bara kör på mitt dedikerade kort, samma cpu och moderkort som OP.

Intel i7 2600K @ 4,5Ghz, Asus P8Z68-V Pro/Gen3, CM Hyper 212 Evo, Kingston Hyperx Savage 1600MHz CL9 2x8GB, Asus GTX 980Ti Strix DC3OC, Nexus RX-8500 80+ 850W, Kingston Hyperx 3k 120Gb SSD, Seagate Barracuda 1Tb Sata3, Seagate Barracuda 320Gb Sata2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SvenskFinland, Österbotten
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Klimpski_94:

Hej, för någon vecka sedan köpte jag ett msi 970 gaming för att kunna köra sli(Har sedan tidigare ett 970 g1 gaming). Men det fungerade inte. Testade allt! Uppdaterade bios, testade olika drivrutiner, testade 3 olika sli-bryggor bytte plats på korten men inget hjälpte, så jag lämnade tillbaka kortet. så nu undrar jag om det skulle fungera bättre med ett till g1 gaming? eller sitter felet i moderkortet?

Tacksam för svar!

Mvh Nybörjare

Det råkar väll inte vara så att du har det nya kortet i den lägsta pci-e platsen? om det är så, den platsen hanterar bara 4x om jag minns rätt.

Intel i7 2600K @ 4,5Ghz, Asus P8Z68-V Pro/Gen3, CM Hyper 212 Evo, Kingston Hyperx Savage 1600MHz CL9 2x8GB, Asus GTX 980Ti Strix DC3OC, Nexus RX-8500 80+ 850W, Kingston Hyperx 3k 120Gb SSD, Seagate Barracuda 1Tb Sata3, Seagate Barracuda 320Gb Sata2