Vill köpa en laptop till lite gaming och universitetsmög

Permalänk
Medlem

Vill köpa en laptop till lite gaming och universitetsmög

Hallå! Pluggar spelutveckling på Malmö högskola, och skulle vilja ha en laptop att programmera C++ o.s.v. samt spela lite spel och så.

Jag köpte en Acer för ca två år sedan. När den var ny kunde den i princip spela alla spel, och att köra BF3 och Arma på höga inställningar var inget problem alls, men efter ett halvår så kunde den knappt köra på medium, och att starta Arma 2 på den idag vore otänkbart, det enda spelet som startar är League, och det är på lägsta inställningar. Därför, så kommer jag inte att köpa en Acer, och jag skulle gärna vilja se till att en ny laptop har bra kylning.

Spelen jag kommer vilja spela är främst spel som CSGO, EU4, CK2, och sådant, men det är ju inte omöjligt att jag kommer vilja spela något mer krävande någon gång. Jag kommer också att programmera en del på den, allt från C++, Java, C#, och det är inte otänkbart att jag kommer att köra lite 3D-hanteringsprogram, och om tiden räcker, kanske lite streaming med... Kanske...

Min budget ligger på runt 15.000, det är "the sweet spot" för min del. Kan kanske sträcka mig till 16k, men då ska det finnas en bra anledning. Skärmen ska helst ligga på 15-17 tum, och stort, stort plus om den är tunn, då jag ska bära runt på den mycket. Datorer som Asus G751 ( http://www.inet.se/produkt/1972719/asus-rog-g751jt-i7-4720hq-... ), "tumör-datorer", kommer inte ens på tanken. Har kollar upp några datorer;

Den som jag kollat mest på är Asus ROG G501jw, ( http://www.inet.se/produkt/1972716/asus-rog-g501jw-core-i7-16... ), Denna har inte ett speciellt kraftfullt grafikkort, men den är väldigt tunn, och kylningen verkar fungerar bra på FHD varianten, men har inte hittat mycket om det. Sidor som notebookcheck och M3 hävdar att kylningen funkar bra, men har som sagt inte hittat mycket mer om den.

En annan är Gigabyte P35W, ( http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/208603-g... ). Denna verkar vara väldigt lik G501jw, men den kör ett GTX970m istället, och skillnaden på korten skall visst vara ganska stort, men har hört rykten om att kylningen inte skall vara så bra.

Ett par andra datorer jag har funderat på, är MSIs GS70 laptops, nämligen den nya GTX970m-varianten ( https://www.komplett.se/msi-gs70-173-full-hd/833033 ), samt den äldre GTX860m-varianten ( http://www.inet.se/produkt/1972217/msi-gs70-2pc-616ne-17-3-i7... ). Jag gillar verkligen GTX970m-varianten, bra gpu, och kylningen skall funka bra, men den prispunkten, den svider. Har väldigt svårt att gå för den. GTX860m-modellen har en skön prispunkt, men har hört att kylningen inte är på topp, och sen är grafikkortet inte så nytt, men frågan är om den är så mycket kassare än GTX960m-korten.

Aja, nog från mig. Har ni några synpunkter eller tips? Hur skulle ni ha gjort?

Permalänk
Medlem

Har skalat ner och kollar nu extra mycket på MSI GS70 med GTX970m, samt ASUS G501jw, med GTX960m. Den ena 17 tum, den andra 15 tum. Den ena har ett mycket starkare grafikkort, den andra har förmodligen bättre kylning. Någon som har någon av dessa datorer. Om det var upp till er, vilken skulle ni ha köpt?