Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Nov 2011

GRUB2 Installationsproblem

Tjenare!

Jag har kommit över en HP ProLiant DL145 server och försöker att installera Ubuntu 14 server.

Allt ser ut att gå bra, men när jag kommer till att installera GRUB2 på hårddisken vägrar den.(Installera Grub på huvudstartsektorn.)

Får bara upp meddelandet att det misslyckas.

Någon som vet vad jag kan göra?

OBS!
Jag installerar via USB och har använt mig av programmet unetbootin för att lägga över filerna på USB-stickan.
Jag har även testat att lägga in det på nytt samt testat att lägga in Ubuntu 15 server.

OBS! Jag vill inte använda USB-stickan som OS-hårddisk.

Mvh Makkan.

PC: ASUS PRIME Z370-A - I7 8700K @ 4.5 GHz - ASUS GTX 1080Ti - 32GB DDR4 G.SKILL - Samsung 970 EVO x2 RAID -

Hemserver: Proxmox - PfSense - ASUS X99-A - I7 5820K @ 4.5GHz - 32GB DDR4 G.SKILL - RAID10 4x4TB HDD - 120x2 SSD -

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2011

@Pojkfan: Jag vet att jag hade problem med att installera GRUB tidigare, men kommer inte ihåg om det var exakt samma problem som du har.

Lösningen på mitt problem var att efter att man hade konfigurerat partitionerna och installationen frågar om du vill skriva dessa ändringar till hårddisken så väljer du "Cancel" och backar ett steg, för att sedan fortsätta igen utan att ändra något. Förklaringen jag hittade var något i stil med att boot-partitionen av någon anledning inte skapades vid vissa tillfällen, men att backa tillbaka ett steg gjorde att installationen upptäckte felet och åtgärdade det.

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Casgar:

@Pojkfan: Jag vet att jag hade problem med att installera GRUB tidigare, men kommer inte ihåg om det var exakt samma problem som du har.

Lösningen på mitt problem var att efter att man hade konfigurerat partitionerna och installationen frågar om du vill skriva dessa ändringar till hårddisken så väljer du "Cancel" och backar ett steg, för att sedan fortsätta igen utan att ändra något. Förklaringen jag hittade var något i stil med att boot-partitionen av någon anledning inte skapades vid vissa tillfällen, men att backa tillbaka ett steg gjorde att installationen upptäckte felet och åtgärdade det.

Jag ska ta och testa det.
Konfade du partitionerna manuellt eller guidad?

PC: ASUS PRIME Z370-A - I7 8700K @ 4.5 GHz - ASUS GTX 1080Ti - 32GB DDR4 G.SKILL - Samsung 970 EVO x2 RAID -

Hemserver: Proxmox - PfSense - ASUS X99-A - I7 5820K @ 4.5GHz - 32GB DDR4 G.SKILL - RAID10 4x4TB HDD - 120x2 SSD -

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2011

@Pojkfan: Guidad.

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Nov 2011

@Casgar:
Nu tog jag guidad, sedan frågade den om jag ville skriva till diskarna och jag valde nej. kom tillbaka till "installations programmet" och valde sedan "hårddiskpartionering" igen och gick vidare direkt med samma inställning.

Var det så du menade att jag skulle göra? Hittade inget alternativ där det stog Cancel/Avbryt, så jag valde nej.

PC: ASUS PRIME Z370-A - I7 8700K @ 4.5 GHz - ASUS GTX 1080Ti - 32GB DDR4 G.SKILL - Samsung 970 EVO x2 RAID -

Hemserver: Proxmox - PfSense - ASUS X99-A - I7 5820K @ 4.5GHz - 32GB DDR4 G.SKILL - RAID10 4x4TB HDD - 120x2 SSD -

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Pojkfan:

@Casgar:
Nu tog jag guidad, sedan frågade den om jag ville skriva till diskarna och jag valde nej. kom tillbaka till "installations programmet" och valde sedan "hårddiskpartionering" igen och gick vidare direkt med samma inställning.

Var det så du menade att jag skulle göra? Hittade inget alternativ där det stog Cancel/Avbryt, så jag valde nej.

Var tvungen att starta upp en VM för att komma ihåg hur det såg ut.

När du kommer till partitioneringsdelen:

  1. Välj Guidad.

  2. Fortsätt ända tills du kommer till där det visas en tabell med alla partitioner som ska skapas. Vid frågan om du vill skriva ändringarna till hårddisken väljer du "Nej".

  3. Du bör nu komma tillbaka till startmenyn för partitioneringsdelen där de valda partitionerna visas igen. Nu väljer du "Slutför partitioneringen och skriv ändringarna till hårddisken".

  4. Fortsätt med installationen som vanligt.

Det var i alla fall så jag gjorde.

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Nov 2011

@Casgar:
Snällt att du slängde upp en VM och testade!

Håller på att installera nu och ska testa igen så får jag hålla tummarna att det fungerar!

PC: ASUS PRIME Z370-A - I7 8700K @ 4.5 GHz - ASUS GTX 1080Ti - 32GB DDR4 G.SKILL - Samsung 970 EVO x2 RAID -

Hemserver: Proxmox - PfSense - ASUS X99-A - I7 5820K @ 4.5GHz - 32GB DDR4 G.SKILL - RAID10 4x4TB HDD - 120x2 SSD -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Nov 2011

@Casgar:
Fungerade inte. :S Det verkar som den försöker installera GRUB mot /sda som är USB minnet och HDD heter /sdb.
Har du någon aning om hur jag ändrar det?

PC: ASUS PRIME Z370-A - I7 8700K @ 4.5 GHz - ASUS GTX 1080Ti - 32GB DDR4 G.SKILL - Samsung 970 EVO x2 RAID -

Hemserver: Proxmox - PfSense - ASUS X99-A - I7 5820K @ 4.5GHz - 32GB DDR4 G.SKILL - RAID10 4x4TB HDD - 120x2 SSD -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
#Archlinux
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Pojkfan:

@Casgar:
Fungerade inte. :S Det verkar som den försöker installera GRUB mot /sda som är USB minnet och HDD heter /sdb.
Har du någon aning om hur jag ändrar det?

Förmodligen någon bugg, tog du senaste imagen från ubuntu's hemsida?

Arch - Makepkg, not war -||- Asus Crosshair Hero VI -||- GSkill 16GiB DDR4 15-15-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 1600x @ 4.1GHz -||- nVidia MSI 970 Gaming -||- Samsung 850 Pro -||- EVEGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- Asus Xonar Essence STX -||- Sennheiser HD-650 -||
Arch Linux, one hell of a distribution.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Nov 2011

@Commander:
Yes, och har testat både 14.04 och 15.04. :s

PC: ASUS PRIME Z370-A - I7 8700K @ 4.5 GHz - ASUS GTX 1080Ti - 32GB DDR4 G.SKILL - Samsung 970 EVO x2 RAID -

Hemserver: Proxmox - PfSense - ASUS X99-A - I7 5820K @ 4.5GHz - 32GB DDR4 G.SKILL - RAID10 4x4TB HDD - 120x2 SSD -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2007

Chassi: Fractal Design S / Systemdisk Samsung 850 PRO SSD: Corsair Force GT 2x120GB (RAID0) / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: i7 4790K @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: Gigabyte 1070 ROCK 8GB / PSU: Corsair RM1000i / MB: ASUS z97-A / RAM: HyperX Fury 4x8GB 1866 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G703 / TB: Logitech G710 / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-5, Blue Yeti , Philips Fidelio X2, Skärm: Acer Predator 27", Benq XL2411Z, Acer XF240H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
#Archlinux
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Pojkfan:

@Commander:
Yes, och har testat både 14.04 och 15.04. :s

Undrar om det kan vara något med unetbootin då. Har varit ett tag sen jag installerade ubuntu via usb men kan inte minnas att jag hade problem med att den ville installera grub på fel enhet.

Arch - Makepkg, not war -||- Asus Crosshair Hero VI -||- GSkill 16GiB DDR4 15-15-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 1600x @ 4.1GHz -||- nVidia MSI 970 Gaming -||- Samsung 850 Pro -||- EVEGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- Asus Xonar Essence STX -||- Sennheiser HD-650 -||
Arch Linux, one hell of a distribution.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Nov 2011

@Valonen:
Me love you long time!
Fungerade perfekt med att rycka ut stickan i samband av installation av grub!

PC: ASUS PRIME Z370-A - I7 8700K @ 4.5 GHz - ASUS GTX 1080Ti - 32GB DDR4 G.SKILL - Samsung 970 EVO x2 RAID -

Hemserver: Proxmox - PfSense - ASUS X99-A - I7 5820K @ 4.5GHz - 32GB DDR4 G.SKILL - RAID10 4x4TB HDD - 120x2 SSD -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2007

Härligt!

Skrivet av Pojkfan:

@Valonen:
Me love you long time!
Fungerade perfekt med att rycka ut stickan i samband av installation av grub!

Chassi: Fractal Design S / Systemdisk Samsung 850 PRO SSD: Corsair Force GT 2x120GB (RAID0) / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: i7 4790K @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: Gigabyte 1070 ROCK 8GB / PSU: Corsair RM1000i / MB: ASUS z97-A / RAM: HyperX Fury 4x8GB 1866 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G703 / TB: Logitech G710 / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-5, Blue Yeti , Philips Fidelio X2, Skärm: Acer Predator 27", Benq XL2411Z, Acer XF240H