media spelar med vlc av en raspberry pi

Permalänk
Medlem

media spelar med vlc av en raspberry pi

hej har någon gjort detta . isåfall har du tips
Jag gör detta för att min 5 år unga sån sa till mig att han ville göra ett spel och säga vadd datorn skulle göra , ja det är hans ord .
så jag har börjat lära mig hur man programmerar , en lång väg för att hjälpa honom , har köpt dena bock , http://swag.raspberrypi.org/products/adventures-in-raspberry-...

jag har tittat runt och förstår att det är inga större problem att göra detta .
men jag har några diskar med filmer och videos, så jag skulle vilja ha något typ av galleri där jag kan välja vad jag vill se har ni några förslag .
hur ska jag styra den , för mig värkar det vara lättast att göra det med en trådlös mus eller ett tråd löst tangent bord .
fjär värkar vara lite tuffare .
ska jag köra Linux http://puppylinux.org/main/Overview%20and%20Getting%20Started... eller något med dedikerat för ändamålet.

några bra länkar för projektet.

https://www.youtube.com/watch?v=mJFnARZijeI&list=PLSOPhgLy_I0...

http://www.oblivion-software.de/index.php?id=56&type=98

http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/667/is-it-poss...

https://www.youtube.com/watch?v=P7m6HTV7ysM&index=7&list=PLSO...

har en annan tråd här där jag börjat lära mig Ubuntu , titta gärna in där och ge mig tips . http://www.sweclockers.com/forum/trad/1376779-bytt-fran-trasi...

Tack på förhand .

Permalänk
Medlem

angående film och att ha ett bibliotek så finns väl XBMC (Kodi) till rasp.
http://kodi.tv/download/

det är ett fullfjädrat mediacenter som klarar de flesta filformat där man kan bläddra bland filmerna med info, omslag osv, ladda ner undertexter på div språk till dem

finns en hel uppsjö olika themes till den så går i princip få att se ut som man vill om inte annat kan man göra ett eget och använda det är relativt användarvänligt även kodmässigt.

förstod inte riktigt vad du pratade om va lite slarvigt skrivet först dillar du om något spel och sen tvärvände det och plötsligt handlade om film istället.

Permalänk
Medlem

Lite luddigt skrivet men verkar som du har 2 syften. Att låta din son programmera samt att se på film/serier.

Skulle rekommendera att skaffa 2 raspberry's alternativt 2 SD-kort.
-På det ena installerar du OSMC(gamla raspbmc). Detta är en ren mediaspelare(KODI) som fungerar ypperligt. Du behöver ingen linux-vana alls för att få igång och använda detta. Finns säkert lite på youtube där det visas hur det ser ut och fungerar m.m.
https://osmc.tv/download/

-För programmeringens skull skulle jag installera RASPBIAN. Vid installationen av detta os har du valet att välja om du enbart vill ha terminal eller att du skall bootas in i skrivbordsmiljö. Själv har jag enbart programmerat i terminalläge så kan inte uttala mig om hur skrivbordsmiljön fungerar/flyter. Om du installerar en ssh-server på pajen kan du sitta vid en annan dator(windows om du vill) och fjärrstyra pajen(med t.ex Putty). Detta gör att man inte behöver ha skärm/tangentbord/mus i kopplad vilket jag tycker är smidigt iaf.
https://www.raspberrypi.org/downloads/

Permalänk

OSMC fungerar klockrent för att spela upp film, går att styra genom diverse appar till android/ios (föreslår att du använder yatse). Går även att styra med vanliga tv-fjärren om din TV stödjer HDMI-CEC (mer eller mindre alla tv apparater stödjer detta, har ställt in detta själv på min Pi så bara fråga om du inte får det att fungera)

Angående att programmera på Pi så förstår jag inte riktigt vad det är du vill åstadkomma, är det ett spel som ska gå och spelas på en Pi eller vad är målet? Det brukar vara väldigt givande att skriva upp så exakt du kan vad programmet ska göra i förhand då det hjälper när du ska strukturera upp programmet. Vilket programmeringsspråk som tänkt användas kan även vara bra att nämna, skulle säga python fungerar bra för nybörjare och det finns en hel del skrivet i python till just Pi.

Permalänk
Medlem

Tack för bra svar .

ja jag var lite tröt när jag skrev så det vart nog inte den tydligaste presentationen av mitt mål och vilja .