hjälp vid inlämning av trasig telefon (sony)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

hjälp vid inlämning av trasig telefon (sony)

Hej tidigare gjort två trådar ena om att hörlursuttaget gick sönder och en nyligen om hjälp vid reklamation.
Reklamation: http://www.swedroid.se/forum/threads/hjaelp-vid-reklamering-a...
Trasitg uttag:http://www.swedroid.se/forum/thread...-pa-min-z3-compact.121088/page-2#post-1733852
Kort sammanfattning: Jag har vid två tillfällen skickat in mobilen för trasigt hörlursuttag och nu kom problemet igen för en tredje gång. Dagen jag skulle lämna in hade jag oturen att mobilen gled ur fickan när jag låg på marken och då gick hela skärmen sönder.
Tele2 och sonys kundsupport säger då att det får inte finnas några yttre skador på mobilen för att man ska kunna reklamera, alltså behöver jag först laga skärmen vilket kostar 3500 hos tele2 och 1200 hos sony, sedan kan jag låta verkstan kolla på uttaget och då kan de konstatera om ja kan reklamera telefonen. Problemet då är ju att de finns risk att de på verkstaden kommer gnälla om att det var fallet som gjorde att uttaget slutade fungera.
Jag har varit i kontakt med tele2 via deras chat /kundsupporten och pratat om problemet och berättat vad som hänt.
Det jag undrar är om de på verkstan kollar chat historiken, FÖR skulle jag kunna laga den hos sony för 1200, sedan låtsas som att jag tappa telefonen i marken inte skett och gå till en tele2 butik, visa att uttaget är sönder, de skickar in till verkstan och de på verkstan konstaterar att mobilen ska reklameras, eller skulle de veta om från chatten att den gått i backen tror ni?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2014

Du kanske kan få hörlursuttaget bytt på garantin genom att påvisa att detta fel fanns innan skärmen sprack. Detta kan du möjligen göra med hjälp av tidigare garantikvitton på samma fel.

Detta kanske kan hjälpa

Sedan är det alltid bra att ta ett snack med konsumentvägledaren/ombudshennen i din kommun som möjligen kan bistå med hjälp. Om du vill driva ärendet d.v.s.

Sedan är ju frågan vad det kostar att byta både skärm och hörlursuttag? Är det en markant skillnad mot att bara byta skärmen eller är det en principsak?

Reserverar mig dock för eventuella utomhusaktiviteter som innehåller cykel som jag kan göra mig skyldig till.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lappland / Kiruna
Registrerad
Feb 2002

Kan du inte fixa skärmen via hemförsäkring?