Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mörrum
Registrerad
Jul 2015

poppande högtalare

hej
för ett par dagar sen så började mina högtalare poppa ibland och göra att ljud låter konstigt. ljud från t.ex youtube, skype drabbas av detta poppljud, men nästan aldrig spel.
har haft högtalarna i knappt ett år och det är logitech z333.
snälla hjälp mig!

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Uppstår ljudet i högtalarna eller är det något de återger ?
Vet du om felet ligger i dem eller i signalkällan, dvs uppstår det oljud även om du inte ansluter signalkablarna till dem ?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mörrum
Registrerad
Jul 2015

UPDATE: de poppar mindre nu.
de låter ett konstigt ljud så att ljud från youtube klipps av i en halv sekund. det är bara så i nån sekund så det är inte hela tiden.
har kollat alla kablar och dammat högtalarna.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Men har du försökt ta reda på var ljudet uppstår, är det i högtalarna eller återger de bara ett oljud som kommer från datorn ?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012

Instämmer med mrqaffe, koppla in ett par hörlurar och hör efter om det blir någon skillnad

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mörrum
Registrerad
Jul 2015

helt plötsligt slutade de poppa av någon anledning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Aug 2011

Möjligtvis störningar från datorn som orsakar detta? Någon kabel som inte sitter åt som den ska? Skulle ju chansa på signalfel ifall högtalaren får för sig att "klippa" som du beskriver det med youtube-klippet.

CPU:Intel core i7 8700k @ 4.8 ghz all cores, 1.26v (Noctua NH-D15) GPU: ASUS GTX 1080 TI STRIX OC @ 2088 / 12006mhz MINNE:16gb G.Skill Ripjaws V 3866mhz @ 16-16-16-36, 1.39v MODERKORT:MSI z370 Gaming M5 NÄTAGG:Antec High Current Gamer 900w SSD: Samsung SM843 480gb, Samsung 830 256gb, Samsung 840 PRO 256gb CHASSI: Fractal Design Define R5 Titanium LJUDKORT: ASUS Xonar Essence STX HÖRLURAR: QPAD QH-90 OS: Windows 10 PRO

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mörrum
Registrerad
Jul 2015

@RasmusC: har skannat hela datorn efter virus, ingenting. har kollat alla kablar, ingenting. min pappa säger att det är mjukvarufel, men är inte så säker. vad finns det mer för saker som orsakar detta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av weeqo789:

@RasmusC: har skannat hela datorn efter virus, ingenting. har kollat alla kablar, ingenting. min pappa säger att det är mjukvarufel, men är inte så säker. vad finns det mer för saker som orsakar detta?

Du kan alltid testa att t.ex. Spela musik från en annan enhet för att se om det uppstår där också. Gör det inte det kan du utesluta att det måste vara något med din nuvarande enhet du försöker spela upp media ifrån som är fel på.

CPU:Intel core i7 8700k @ 4.8 ghz all cores, 1.26v (Noctua NH-D15) GPU: ASUS GTX 1080 TI STRIX OC @ 2088 / 12006mhz MINNE:16gb G.Skill Ripjaws V 3866mhz @ 16-16-16-36, 1.39v MODERKORT:MSI z370 Gaming M5 NÄTAGG:Antec High Current Gamer 900w SSD: Samsung SM843 480gb, Samsung 830 256gb, Samsung 840 PRO 256gb CHASSI: Fractal Design Define R5 Titanium LJUDKORT: ASUS Xonar Essence STX HÖRLURAR: QPAD QH-90 OS: Windows 10 PRO

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Nov 2012

kan vara själva förstärkaren?
har själv ett par högtalare till min dator, o det är fel på den inbyggda förstärkaren.
så den högra högtalaren skorrar, följer inte alltid med när jag skruvar upp m.m

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Aug 2010

Mina högtalare har en "vilo" funktion används dom inte på ett tag får dom ner i viloläga, när du sedan spelar upp ljud tar det en halv - en sekunde innan dom vaknar till liv.

Kanske är något liknande på dina?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Apr 2002

fösta tanken är kass sladd eller nått som gör att kontakten bryts men kan i.o.f vara någon strömsparar funktion har haft liknande problem på min laptop i linux att när ljudet går i vilo så säger det popp ...och sen är det buggat så blir av på hela tiden popp popp popp aaa käften så fick fimpa strömspar funktionen för ljudet skulle funka normalt

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mörrum
Registrerad
Jul 2015

har testat att koppla in ett par hörlurar, händer samma sak.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av weeqo789:

har testat att koppla in ett par hörlurar, händer samma sak.

Då vet du att det beror på signalkällan och inte har med högtalarna att göra.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010

Ja usch, pop är inge roligt. Bättre att lyssna på nån bra musik istället.

ONT: Har du nyligen uppgraderat till Windows 10? Jag fick nämligen lite skumma ljud i mina högtalare efter det.

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus R9 290 OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |
NAS 40TB: 8x3TB RAIDz2 | 4x4TB RAIDz1 | ASRock C2550D4I | 32GB ECC RAM | FreeNAS |
LJUD: M-Audio BX8 D2 | ATH-M50 | Focusrite Scarlett 2i2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av mrqaffe:

Då vet du att det beror på signalkällan och inte har med högtalarna att göra.

Som jag sagt hela tiden

OT: Skriv ner allt du gjort med datorn precis innan detta började ske så kan man bilda sig en uppfattning om vad det kan vara för fel.

CPU:Intel core i7 8700k @ 4.8 ghz all cores, 1.26v (Noctua NH-D15) GPU: ASUS GTX 1080 TI STRIX OC @ 2088 / 12006mhz MINNE:16gb G.Skill Ripjaws V 3866mhz @ 16-16-16-36, 1.39v MODERKORT:MSI z370 Gaming M5 NÄTAGG:Antec High Current Gamer 900w SSD: Samsung SM843 480gb, Samsung 830 256gb, Samsung 840 PRO 256gb CHASSI: Fractal Design Define R5 Titanium LJUDKORT: ASUS Xonar Essence STX HÖRLURAR: QPAD QH-90 OS: Windows 10 PRO

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mörrum
Registrerad
Jul 2015

har inte gjort så mycket, har inte uppgraderat någonting, bara spelat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2008
Skrivet av weeqo789:

har inte gjort så mycket, har inte uppgraderat någonting, bara spelat.

Installera om drivrutinerna till ljudkortet.
Vad är det för ljudkort?

Har du någon extra mjukvara för ljudstyrning, typ "creative labs control", "logitech sound bla bla" eller "razer dragon-sound-slayer"?
Avinstallera i så fall all sådan mjukvara när du testar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mörrum
Registrerad
Jul 2015

@Jory89: hur installerar man om en drivrutin?
mitt ljudkort är ett AMD High Definition Audio Device

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av weeqo789:

@Jory89: hur installerar man om en drivrutin?
mitt ljudkort är ett AMD High Definition Audio Device

Det låter mer som hdmi porten på grafikkortet än ett lkudkort, kolla i enhetshanteraren, där kan du även byta drivrutiner.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mörrum
Registrerad
Jul 2015

min pappa ska köpa ett externt ljudkort, få se om det hjälper

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av weeqo789:

min pappa ska köpa ett externt ljudkort, få se om det hjälper

Har du kollat i enhetshanteraren ? Mitt ljud funkar men win 10 har inte "hittat allt" så jag väntar på drivers till en del, men har du några varningar i din enhetshanterar, syns ljudkortet där eller inte ?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.