Nyköpt cykel och krånglar, vill ha pengarna tillbaka

Permalänk

Hej!

Jag vill också falla in i skaran som tycker att du skall intressera dig lite för själva tekniken på cykeln. För det behövs verkligen bara lite intresse för att man ska kunna fixa det väsentligaste.
En cykel är ju ett av få fordon man faktiskt kan meka med hemma i köket i en lägenhet om det krisar. Sällan delar sitter fast hårt, och det behövs inte mycket verktyg.

Det är några få saker jag tycker är besvärligt. Få sönderkörda hjul raka, och ibland lossa vevparti (eller vevlager kanske det kallas). Stötdämpare har jag inte gett mig på än så det är jag osäker på.

Justera växlar, bromsar och liknande är enkelt.

Vänd gärna riktning här, fråga om hur du fixar detta själv så tror jag du fixar det lätt!

Ursäkta om du tycker inlägget är opassande. Vill du verkligen byta cykel så är det ju en annan sak, men om det är just opolitligheten och verkstaden/handlaren som är problemet tror jag att du kan komma runt det!

Visa signatur

.:bjorn

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wizook:

Ja jag kan erkänna att lite de är mitt fel att de tog lite lång tid innan jag hämtade den. men de har mekat med den längre än jag har haft den tyvärr. Men tredje gången jag får fel och de är inte samma fel som sist så kan jag ha möjlighet att häva köpet? eller måste de vara samma fel?

Tredje gången du reklamerar den för samma fel (dvs de har två ggr på sig att fixa den), eller fjärde gången för minst två olika fel (dvs den har varit på lagning tre ggr totalt) föreligger rätt till hävning.

Visa signatur

Laptop: Dell Latitude E7270 | 12,5" FHD IPS | i5-6300U | 16GB RAM | 500GB SSD
Laptop: MacBook Air 13"
NUC: Intel i5-4250U | 8GB RAM | 250GB SSD