4790k + Thermalright Macho Rev B - temp?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

4790k + Thermalright Macho Rev B - temp?

Har köpt en Thermalright Macho Rev B och installerat den, då min förra vattenkylare (Corsair H55) lät som ett jetplan. Det var lite meckigt med alla andra komponenter på plats på grund av brist på plats för händerna. Så det var svårt att fästa själva fläkten på kylflänsen, men det gick förutom på ett ställe där jag fick använda plaststripes för att fästa skiten.

Nu undrar jag bara om det låter rimligt att en 4790k som jag klockat till 4,5ghz idlar 40 grader och i spel 60-75? Kör jag Prime så ryker tempen upp över 90, men har läst att man inte riktigt kan använda Prime som referens på min processor.

Undrar mest då jag läst folk som haft avsevärt lägre temps, fast på andra processorer.

Ljudnivåmässigt är jag skitnöjd. Burken hörs inget nu trots 4 extrafläktar som fixar bra luftflöde. Men jag tänkte bara att jag kanske inte satt på den ordentligt? Använde lite mer än ett riskorn av silver-pasta och tror att jag la tillräckligt med tryck ovanifrån för att det skulle sprida ut sig bra. Lät den även "glida" runt lite innan jag skruvade fast den.

MSI Z97 GAMING 5 - Intel Core i7 4790K 4GHz @ 4.5GHz - OC MSI GeForce GTX 1080 Ti - Corsair 16GB 1600MHz
Fractal Design Define R4 - Corsair RM750i 750W - AOC Agon AG271QG

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fjugesta
Registrerad
Aug 2005

Vad exakt menar du med "plaststripes för att fästa skiten"?
Var det för att hålla nåt på plats medans du satte i skruven och drog åt den heller har du dragit ett buntband genom ett av skruvhålen genom moderkortet och sen använder det istället för en skruv?

Dina temp är dock ok har själv en noctua d-14 på min 4790k och har liknande temp och jag kör på 4,7ghz där gränsen för min går med väldigt liten volt ökning.

Den ABSOLUT viktigaste delen i en dator är NÄTDELEN varför spara 200-300:- och ta en chans på att dina nya dator delar för x antal tusen ska hålla?????????
Den hemliga polisens anfader, Armand Jean du Plessis de Richelieu a.k.a. Cardinal-Duc de Richelieu, sa en gång så här om sitt arbete... "Ge mig sex rader skrivna av den hederligaste man som finns och jag ska hitta en förevändning i dem att hänga honom."