Förslag på vad man ska göra med rasp pi som är ANVÄNDBART?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2004

Förslag på vad man ska göra med rasp pi som är ANVÄNDBART?

Hej!
Jag har en nyare rasp pi och först tänkte jag köra htpc men jag tycker det är smidigt som tusan med chromecast + videostream eller bara köra usb-minne så jag känner ej behovet av xmbc etc så värst. Jag tänkte helt klart köra en 1tb owncloud cloudsync med en backup vilket blir störtskönt men sen då? Kan ju nästan ta o betala onedrive för 1 tb istället.

Tänkte även ladda ner ett program som autoladdarner torrents på tvprogram, couchpotato heter den har jag för mig (tvtrigger på windows funkar fint btw!).

Finns säkert massa mer feta grejer man kan göra men jag vet inte vad! FInns ju 1000 sidor som ger förslag vad man kan göra men jag behöver inte ha nån flashigt led-discoljus eller en quadcopter, jag vill ha något jag kan ha användning för.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Farsta
Registrerad
Dec 2003

@shabik:
"Ha användning för", i vilken bemärkelse? Nytta, nöje?

Jag skulle vilja slippa vattna mina blommor hemma, så ett bevattningssystem (med tempcheck/fuktighetscheck) skulle jag "ha användning för". Så allt beror ju på förstås.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2007

@shabik

Jag och några kompisar anordnade ett litet lan för ett år sedan och då använde jag den till detta:
https://www.youtube.com/watch?v=2VgVSbV28gE

Jag skrev ett enkelt script i python på RPi'n som skickade en GET http request till en node server på annan ort som i sin tur lade till ett av 10 förvalda meddelanden i ett mongoDB som sedan visades på hemsidans logg. Snabbt smidigt och enkelt, utan att behöva uppdatera hemsidan.

Meningen med allt var att ha en knapp vid varje dator som man kunde trycka på om man ragequittade i något spel.. Då skrevs det till hemsidan. (vi hade QR koder överallt i hemmet som man skannade för andra saker.. typ om vi åt en pizza, gick på toa osv som också loggades)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2001

Övervakning är jag inne på med min Pi 2

Har hittat Zabbix som verkar vara ett riktigt bra alternativ! Dock hittar jag ingen bra guide som fungerar out of the box så just nu är det trial and error o en jäkla massa ominstallationer!

Dator: Asus Z87m Pro mAtx, i7 4770k@4.3ghz, 16g ram 2133mhz, MSI GTX 1080ti FoundersE, Fractal Design S, Samsung EVO 250 ssd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Okt 2012

Vi kör övervakningsprogrammet Nagios på en RPi2 på jobbet. Mest för att vi vill ha en redundant övervakning som står utanför serverhallen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2004

Okej jag är inte supersugen på övervakning. Mer bra program? Jag funderar nu även på att bara ha typ en google kalender som visas och kanske byter var 5e minut till min tasklist och kanske nån mer sida.