Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2010

USB-hubb

Hej!

Jag skulle vilja skaffa mig en usb-hubb av hög kvalitet. Mitt senaste, en D-Link, hade ett märkligt problem: När en av portarna på hubben inte var upptagen kunde jag höra Windows ljudsignal som signalerar att en usb kontakt kabel ansluts. Detta ljud hördes var femte minut, eller något i den stilen. Mycket irriterande. Jag kan bara tänka mig att hubben var defekt.
Orsaken till att jag vill skaffa en hubb är att jag är att jag bara har två usb-portar på framsidan av mitt chassi och det är jobbigt att komma åt portarna på baksidan. Jag tänker alltså ansluta tangentbord (Corsair K65 med två usb kablar), mus, extern bluray-läsare och eventuella controller.
Det mest centrala är givetvis att hubben erbjuder trygghet. Jag har hört att defekta hubbar potentiellt kan skada en PC.
Amerikanska webbsidor rekommenderar starkt en Hootoo ht-uh010. Tyvärr finns inte varan tillgänglig i Sverige. Vad föreslår ni?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2010

USB-hubbar är inte direkt avancerad teknik. Jag har en D-link som känns väldigt stabil men jag har också billiga skithubbar jag köpt på DX och liknande som också fungerar utmärkt. Är du orolig så köp en från ett känt märke från en butik i Sverige så du kan byta ut den på garanti om den inte fungerar som den ska.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Sep 2005

Precis som OP är jag på jakt efter en USB-hub som faktiskt fungerar, existerar det ens?
Har såklart letat runt och läst men alla verkar ge upp efter några månaders användning, alternativt ha någon av de sjukdomar jag nämnt nedan.

Kraven (som tydligen är orimliga?):

Den ska klara USB 3.0.
Den ska ha MINST 3 portar.
Den ska INTE starta om när den vill.
Den ska INTE starta om när man ansluter en ny enhet.
Finns det portar med extra hög spänning för laddning av mobiler osv, är det ett plus, inget måste.
Den ska alltså FUNGERA.

Mottager gärna tips från någon som äger en fungerande, och som har fungerat utan några tecken på problem på minst 1 år.

Chassi: Cooler Master Silencio, Skärm: AOC AG271QX (16:9/2560*1440/1ms/144hz), GPU: GTX 1080Ti, CPU: Ryzen 1600X, HDD: 2TB , SSD: Kingston 480GB, PSU: Corsair TX V2 750W, Mobo: MSI X370 Krait, RAM: 16GB G.Skill Ripjaws @ 3200, Mus: Logitech MX Master & G400, Matta: Steelseries QcK Heavy, Tbord: QPAD MK-50, Hörlurar: Beyerdynamic DT770 PRO 80ohm, Superlux HD-668B OS: Win10Pro. AI: Roland Quad-Capture, Monitorer: Yamaha HS7 x2.
Citera när ni svarar! :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2010