Fråga: Kan man koppla in sin slutna vattenkylare direkt till PSUn?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Aug 2010

Fråga: Kan man koppla in sin slutna vattenkylare direkt till PSUn?

Hej!

Jag uppgraderade precis min dator med nytt chassi, ddr4 + i5 6600k och den kör underbart.
Innan uppgraderingen var min cpu på ca 40 grader i idle, men min nya cpu kör på 27-30 grader med samma Antec Kühler 620 kylare, och även om jag stannar radiatorfläkten så håller den sig på samma temperatur även när jag slösurfar och inte kör några resurskrävande program. Just nu så stannar jag fläkten genom att stoppa den med fingret eller sätta något ivägen så att den inte kan snurra, vilket är en långt ifrån optimal lösning utan gör det bara för att testa hur mycket den klarar av innan den börjar stiga i temperatur.

Mitt problem är att radiator fläkten kör konstant i maxhastighet. Detta är extremt störigt då mina andra fläktar kör variabelt och är då stilla under låg load då dem är kopplade till mina CHA_FAN headers på moderkortet. Jag har gjort enligt instruktionsmanualen på min vattenkylare och kopplat den till CPU_FAN headern, och sedan kopplat radiatorfläkten till en header som är en sladd som kommer ifrån vattenkylaren, men radiatorfläkten kör endå i maxhastighet.

Jag har tänkt att den enklaste lösningen till detta problemet borde vara att köpa en 4pin molex till 3/4pin fan adapter och koppla den till vattenkylaren så att den är kopplad till PSUn istället för moderkortet, och sedan endast koppla radiatorfläkten till min CPU_FAN header. Då vattenkylaren endå kör i konstant hastighet så borde det inte göra någon skillnad för den enligt min logik, och då skulle radiatorfläkten kunna köra i variabel hastighet.

Skulle detta fungera som jag förutsatt, eller är det något som jag inte tänkt på, någon som kan gå fel?

Tack i förhand

iMac 24" 3rd gen 2,4ghz
LG Optimus 2X
Apple TV 2G jailbreaked
Minecraft Server Host

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Pumpen bör normalt sett inte strypas men fläkten kan du varvtalsreglera som du vill efter temperaturen.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.