Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2013

Popups/ads Android

Hej!

Är nyss hemkommen från kryssning till Polen och har fått skumma pop-ups på min Samsung G S4.
Har haft mobilen på datatrafik "flygplans läge" och använt Wi-fi ombord på båten (Stena Line) en kort stund bara.
Nu har det börjat komma reklam närsomhelst på skärmen, bifogar 4 prt sc.
Har bara vardagssurfat på FB och kollat Aftonbladet och inte tryckt på några länkar eller varit inne på skumma sidor. Inget jag inte har gjort tidigare.

Går att klicka bort reklamen genom ett kryss längst upp i högra hörnet, och längst ner i högra hörnet står det OptOut vilket jag klickade på för att kanske kunna slå av det på något sätt. Har inte tryckt på annonsen så att jag kommit in på reklamsidan.

Har scannat med Avast, Malwarebytes och kollat webadressen på VirusTotal. Har rensat all cache, raderat känslig data m.m på både mobilenheten, Google, Firefox, Chrome och Samsungs egna webbläsare (vilken sidan öppnas i om man klickar på OptOut knappen i hörnet på reklamen) men ingenting får bort skiten.

Behöver hjälp... någon som vet vad man kan göra?

http://imgur.com/2XxbUaq
http://imgur.com/4OJgXrf
http://imgur.com/lRmmdfs
http://imgur.com/aIGQ4RE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2007

Skulle nästan gissa att det är Aftonbladet som är skuld till det hela. Men för enkelhetens skull, rensa telefonen, d.v.s. fabriksåterställ den.

Grundregel för felsökning: Bryt och begränsa.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

@Vickkan: Du hade skapat två likadana trådar, möjligen av misstag. Jag har raderat den andra. Läs gärna §3.3 i reglerna också, som speciellt handlar om multipla trådar om samma ämne.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro
* Stolt paragrafryttare *