Mumble-Ruby-Musicbot disconnectar direkt efter den anslutit

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

Mumble-Ruby-Musicbot disconnectar direkt efter den anslutit

Tja!
Har försökt att installera Mumble-Music-Pluginbot (http://wiki.natenom.com/w/Installation_of_mumble-ruby-pluginb...) där jag har råkat in i ett problem.

När jag kör botten så ser jag att den ansluter till chatrummet jag har specificerat i configen men den disconnectar direkt. Hinnar höra en snabb ton/brus.
Här är loggen från ~/logs/pluginbots.log när jag kör ~/src/mumble-ruby-pluginbot/start.sh debug.

pluginbot is starting...
Plugin ./plugins/null.rb geladen.
Plugin ./plugins/control.rb geladen.
Plugin ./plugins/radiostream.rb geladen.
Plugin ./plugins/mpd.rb geladen.
Plugin ./plugins/messages.rb geladen.
Plugin ./plugins/youtube.rb geladen.
Plugin ./plugins/ektoplazm.rb geladen.
Plugin ./plugins/bandcamp.rb geladen.
Plugin ./plugins/soundcloud.rb geladen.
Config loaded!
Config loaded!
start
Using 'true' or 'false' as an argument to MPD#connect has been deprecated, and will be removed in the future!
/home/botmaster/src/mumble-ruby-pluginbot/plugins/control.rb:17:in `init': undefined method `mute' for #<Mumble::Client:0x00000002545a40> (NoMethodError)
from /home/botmaster/src/mumble-ruby-pluginbot/pluginbot.rb:196:in `block in mumble_start'
from /home/botmaster/src/mumble-ruby-pluginbot/pluginbot.rb:195:in `each'
from /home/botmaster/src/mumble-ruby-pluginbot/pluginbot.rb:195:in `mumble_start'
from /home/botmaster/src/mumble-ruby-pluginbot/pluginbot.rb:428:in `<main>'
Connecting to the server is still ongoing.
[killduckthread] can't kill because wrong argument type nil (expected VM/thread)
initplugins

Dold text

Och här är loggen från /home/botmaster/mpd1/mpd1.log

Oct 04 10:45 : avahi: Failed to add service _mpd._tcp: Local name collision
Oct 04 10:45 : errno: Failed to open /home/botmaster/mpd1/state: No such file or directory
Oct 04 10:45 : avahi: Failed to add service _mpd._tcp: Local name collision
Oct 04 10:46 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 11:32 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 11:34 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 11:39 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 11:41 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 12:03 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 12:03 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 12:08 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 12:08 : client: [0] opened from 127.0.0.1:42544
Oct 04 12:08 : client: [0] closed
Oct 04 12:08 : client: [1] opened from 127.0.0.1:42545
Oct 04 12:08 : client: [1] closed
Oct 04 12:08 : client: [2] opened from 127.0.0.1:42546
Oct 04 12:08 : client: [2] closed
Oct 04 12:08 : player: played "http://ogg.theradio.cc/"
Oct 04 12:10 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 12:10 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 12:10 : client: [0] opened from 127.0.0.1:42553
Oct 04 12:10 : client: [0] closed
Oct 04 12:10 : client: [1] opened from 127.0.0.1:42554
Oct 04 12:10 : client: [1] closed
Oct 04 12:10 : client: [2] opened from 127.0.0.1:42555
Oct 04 12:10 : client: [2] closed
Oct 04 12:10 : player: played "http://ogg.theradio.cc/"
Oct 04 12:10 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 12:10 : player: played "http://ogg.theradio.cc/"
Oct 04 12:18 : client: [0] opened from 127.0.0.1:42566
Oct 04 12:18 : client: [0] closed
Oct 04 12:18 : client: [1] opened from 127.0.0.1:42567
Oct 04 12:18 : client: [1] closed
Oct 04 12:18 : client: [2] opened from 127.0.0.1:42568
Oct 04 12:18 : client: [2] closed
Oct 04 12:18 : player: played "http://ogg.theradio.cc/"
Oct 04 12:18 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Oct 04 12:18 : player: played "http://ogg.theradio.cc/"
Oct 04 12:25 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.

Dold text

Den andra loggen fortsatte på samma sätt väldigt länge så kopierade inte hela.

Vad kan det vara för fel? Några förslag? Skriv gärna om jag behöver bifoga några mer loggar/mer info.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huddinge
Registrerad
Mar 2006

@Tars741:
Har du försökt använda den senaste versionen av MumbleRuby?
Gör en uppdatering och hämtar den senaste versionen. Det finns en update script som ska hämta det senaste automatiskt.
Det har hänt en hel del ändringar och förbättringar dom senaste veckorna.

Alternativt kan du prova den här Virtual Box Applience som är färdig konfigurerat inklusive automatisk uppdateringsskript.
https://wiki.natenom.com/w/VirtualBox_Appliance_for_Mumble-Ru...

I fall du fortfarande har problem, kan du skapar ett eget issue i det här forumet, så Mumble-Ruby utvecklarna.
https://github.com/dafoxia/mumble-ruby-pluginbot

Nästa alternativ, är att du tar kontakt med utvecklarna direkt via den här Mumble servern:
https://wiki.natenom.com/w/Natemologie-Zentrum_Mumble_server
Prata med "Natenom" eller "dafoxia" som är två som jobbar med Mumble-Ruby.

/Geraner

ASUS RT-AC87U Firmware: 380.62_1 Asuswrt-Merlin