Canal digital slutar med IPTV / fiber tv helt?

Permalänk

Canal digital slutar med IPTV / fiber tv helt?

Har sagt upp IPTV genom Viasat och tänkte byta till Canal Digital. Talade med kundtjänst idag om att få ett erbjudande för en ny kund och då talade han om för mig att Canal Digital inte längre säljer TV via fiber. De slutade med det den 1a oktober enligt länken jag hittade. De ska tydligen satsa på någon ny typ av teknik. http://www.servanet.se/pages/Canal_Digital_Stoppar_Nyforsaljn...

Varför slutar de med fiber tv? Känns inte det som både modernt och framtidssäkert? Har någon tips på andra leverantörer av IPTV? Boxer verkar ha helt ok programpaket men jag är osäker, var väldigt inställd på CD. Tips?

Permalänk
Medlem

Underligt och syns inte på hemsidan det är nog inte alla nät som är berörda?

Underligt och syns inte på hemsidan det är nog inte alla nät som är berörda?
https://www.canaldigital.se/

Permalänk

Telenor

Telenor äger canaldigial till stor del vet ej exakt procent Telenor äger även bredbandsbolaget som levererar fibertv så dom behöver ju inte konkurrera på samma marknad känns ju lite små dumt.

Permalänk
Medlem

Låter konstigt, kanske de går över till ett nytt system med en app eller inloggnings system så det räcker om du har en smart-tv så de slipper boxar och programkort, typ en mer ip baserad streamad tjänst där de kanske slänger upp lite datacentrar i Sverige.

Permalänk
Medlem

Kollar man på https://www.canaldigitalkabel.se/ så verkar det fortfarande finnas. Är nästan helt säker att jag för bara någon vecka sen kunde komma åt alla tjänster Canal Digital erbjuder under https://www.canaldigital.se/

Strukturförändringar i företaget kanske? Digital-TV via parabol måste ju vara döende, medan Kabel-delen kanske tas över av något annat företag - typ Bredbandsbolaget?

Permalänk
Rekordmedlem

Det kanske är så att de slutar med tv via fiber (kabeltv via fiber är skillt från iptv) och bara kör via iptv och dvb-s ? Tv via fiber är alltså inte detsamma som iptv och de gör ju fortfarande reklam för iptv på sin egen hemsida.

Permalänk

Faktum är att säljaren jag pratade med sa att om jag ville beställa IP-TV skulle jag vända mig till bredbandsbolaget. De säljer alltså fortfarande tjänsten till vissa, enstaka områden (enligt honom) och därför finns det kvar på hemsidan.

Skickades från m.sweclockers.com