Wi-fi funkar ej Ubuntu Lenovo y50-70

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Smedjebacken
Registrerad
Apr 2009

Wi-fi funkar ej Ubuntu Lenovo y50-70

Hej. Har en Lenovo y50-70 som jag dual bootar w10 och Ubuntu 14.04.3 lts. Som rubriken lyder har jag problem med mitt wi-fi. Det funkar klockrent på w10 men inte på Ubuntu. Jag har wi-fi cirka 3 min sen kopplar den bort sig och lyckas inte återskapa anslutningen..

Äter man för mycket blir man tjock!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Okt 2004

Om jag hittat rätt så lanserades den laptop serien på slutet av 2014. Dvs det är mycket möjligt att det finns nyare hårdvara i den som inte stöds så bra av 14.04 då den släpptes i april 2014. Testa om det inte löser sig med nyare ubuntu versioner. Du kan lika gärna dra in 15.10. Om inte det löser problemet så har det lite svårare att lösa problemet (men det kanske kan gå att lösa).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Smedjebacken
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av Dark Defender:

Om jag hittat rätt så lanserades den laptop serien på slutet av 2014. Dvs det är mycket möjligt att det finns nyare hårdvara i den som inte stöds så bra av 14.04 då den släpptes i april 2014. Testa om det inte löser sig med nyare ubuntu versioner. Du kan lika gärna dra in 15.10. Om inte det löser problemet så har det lite svårare att lösa problemet (men det kanske kan gå att lösa).

Tack! Ska testa det! Jag skickade i uppdateringar i 14.04 och då håller den anslutningen i 1 timme men får hoppas att den senaste versioner stöder laptopen!

Skickades från m.sweclockers.com

Äter man för mycket blir man tjock!