Mobilen drar onormalt mycket batteri!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Mobilen drar onormalt mycket batteri!

Hej!
Jag har en xperia z3 och de sista 2-3 dagarna har den börjat krångla väldigt mycket. När jag sätter i laddaren så laddar den först men efter någon minut slutar den ladda och det känns som att det är något glapp i kontakten. När jag provar en Samsung laddare så fungerar laddningen perfekt men det går inte särskilt snabbt. Ser att det ibland ökar en procent och sedan sjunker en procent vilket jag inte sett tidigare hända.

Under natten använde jag en originalladdare och troligtvis la den av att ladda men när jag la mig hade jag ca 20% batteri. Vaknade på morgonen och mobilen var urladdad! Alltså drar den väldigt mycket ström i viloläge. Såg att skärmen stod för 50% av urladdningen vilket känns sjukt mycket. Någon som vet vart felet kan ligga?

Tack på förhand!

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Har du provat starta om telefonen utifall nått hängt sig och hur laddar den när den är av ? Om den laddar dåligt när den är av så är det hårdvarufel av nån typ, endera laddaren, regulatorn eller batteriet.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Aa jag har provat att starta om den samt göra en soft reset. Natten till idag gick bra att ladda men nu "glappar" skiten igen och jag är nära att skicka ut den genom fönstret. När den är ipluggad så ser jag ibland att batteriet sjunker för att sedan öka igen. Alltså laddas mobilen men onormalt långsamt. När mobilen är avstängd så "glappar" det fortfarande. Jag har mobilen i samma position så att laddaren kan omöjligt byta/ändra plats men ändå ser jag lampan som indikerar att det laddar slås på/av.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av aantzz:

Aa jag har provat att starta om den samt göra en soft reset. Natten till idag gick bra att ladda men nu "glappar" skiten igen och jag är nära att skicka ut den genom fönstret. När den är ipluggad så ser jag ibland att batteriet sjunker för att sedan öka igen. Alltså laddas mobilen men onormalt långsamt. När mobilen är avstängd så "glappar" det fortfarande. Jag har mobilen i samma position så att laddaren kan omöjligt byta/ändra plats men ändå ser jag lampan som indikerar att det laddar slås på/av.

Det låter som ett riktigt fel i så fall så du bör nog reklamera den.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.