Forumdelen sponsras av

Köpråd gällande skärm för max 5000kr, tack. :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sjöbo
Registrerad
Jul 2001

Köpråd gällande skärm för max 5000kr, tack. :)

Ok, jag ska köpa ny skärm och behöver ha lite råd inför köpet.

Användningsområden: Jag spelar inte några FPS online över huvud taget, allmänt datoranvändande, Windows 10, kopplas till Xbox One, bild och videoredigering på amatörnivå.

Budget: Max 5000kr.

Storlek: minst 27".

Högtalare: behövs ej.

Upplösning: den ska kopplas till en Surfade Pro 4 så jag gissar att 1440p vore lämpligt? Och 1080p kanske är för lite för 27"?

Uppdateringsfrekvens: jag har noll koll på allt vad 144Hz, FreeSync och allt annat sådant innebär så jag gissar att det inte är något krav...

Extra funktioner: Väldigt gärna höj och sänkbar, gärna USB 3.0-hubb, gärna roterbar.

Kolla gärna på vad NetOnNet har att erbjuda, jag har en butik i närheten.

https://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/25tumochstorre?ca...

O.o

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Asus PB278QR skulle nog vara perfekt. Här är en länk till vilka butiker som säljer bildskärmsmodellen: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2717261

Det enda problemet med IPS bildskärmar är att de kan ha IPS bleed. Men min ASUS bildskärm fungerar felfritt sen jag köpte den i slutet av sommaren det här året. Har bara lite IPS glow. Men inget som jag stör mig på då det enbart syns då bilden visar 100% svärta över hela skärmen.

Bildskärmen som jag länkade har 1440p i upplösning. Det är ett dunderbra pris för en otroligt bra bildskärm i den storleken. Perfekt för dig som sysslar med videoredigering. Mer plats att jobba på skärmen och det är inte ansträngande för ögonen om man sitter en längre tid. Sen så är det IPS vilket innebär att du får naturliga färger. Den har VESA på 100x100mm. Ergonomi: Höjd, Pivot (rotation), Vridbar bas, Lutning.

Sen har vi en från DELL som också är 27" Länk: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2981197. Den finns en till som är 25" och har samma upplösning på 1440p som heter Dell U2515H.

Både Dell och ASUS bildskärmarna är väldigt lika varandra. Samma upplösning, IPS panel m.m. ASUS har tydligen en lite bättre panel. Men jag kan inte jämföra då jag bara har ASUS modellen.

Det som är bra att veta med Dell modellerna är att alla USB ingångar är under bildskärmen vilket kan vara knepigt att behöva rotera bildskärmen för att komma åt. Designmässigt så tilltalar Dell mer än ASUS enligt mig. Touch knapparna är jag personligen inte ett stor fan utav på Dells båda skärmar. Ibland reagerar de utan att knappt ha rört knapparna. Och i vissa fall så får man trycka ett flertal gånger enligt recensioner.

Du får komma med frågor ifall du undrar något mer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Jun 2009

Denna rabattkod: xYhkgV1R funkar till 2015-12-11

Och sen denna skärm: http://cdon.se/hemelektronik/asus-mg279q-ahva-27-p33239962

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sjöbo
Registrerad
Jul 2001

Är den här något att hänga i julgranen, kanske? https://m.prisjakt.nu/product/2296503/properties

O.o