Permalänk
Medlem

Det är ju utan tvekan ett svårt val. Personligen så gillar jag utmaningar i arbetet och att göra nya saker. Däremot är jag inte personen som mår bra av att "jaga" budget, vilket är mer än troligt det du kommer göra i ett säljarbete.

En familjemedel arbetar på ungefär samma villkor som alternativet du blivit headhuntad till. Bra stabil grundlön i nivå vad de flesta människa skulle vara glada/nöjda med, typ 35kkr. Men sen beroende på hur bra jobbet går resulterar bonusen ofta i att han dubblerar sin lön på årsbasis. Däremot så märker jag ju på honom hur han alltid är stressad, börjar få problem med hälsan öven att han bara är strax över 40. Däremot så har han som du säger ett fritt arbete, kan ta en dag "ledigt" utan att ta semester när barnen har luciatåg i skolan eller han vill ta en sväng för att fixa något i sommarstugan, i sin tur väger han upp detta med att svara och skriva mejl på kvällarna och är aldrig "färdig" med sitt arbete.

Men det är så olika, klarar du av stress, tycker det är kul att jaga kunder, krossa budet och att få nya säljutmaningar varje år som vill säger att du ska dubblera det det gjorde förra året så go for it. Men i min erfarenhet (inte tokstor) är det få sådana jobb som är lugna sköna 9-17 jobb där man släpper arbetet vid dörren och plockar upp det nästa dag.