Forumdelen sponsras av

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2015

Byta kondensator på TV - problem

Lämnade sambon hemma i helgen och det resulterade i en trasig TV. Dock har vi bara haft den i en månad så även fast det inte riktigt är min grej att pilla på TV apparater (datorer kan jag lite) så ger jag det ett försök. Det är ingen ny TV utan köpte begagnad så nån garanti finns inte.
I alla fall.. Sambons version av händelsen är att det sa "poff" så försvann bilden, men ljudet var kvar. Öppnade upp TVn och konstaterade att en kondensator är helt körd så det beror förmodligen på det. (Se länk)
https://www.dropbox.com/s/ivpzx0obv7qhcer/20151118_143017.jpg?dl=0

Dock så sitter denna kondensator riktigt illa till.. (Se länk)
https://www.dropbox.com/s/c72r8lb2zbb49ka/FB_IMG_1447879400592.jpg?dl=0
Den sitter vid den röda cirkeln på bilden. De gula markeringarna är mina problem.. det håller ihop det kortet den sitter på med två andra kort och jag vette fan hur man kopplar loss dom (om det ens går?). Hur ska jag lösa att få väck kortet så att jag kan byta kondensator??
Är även en till kondensator som buktar lite som jag hade tänkt att byta, men den sitter på kortet i mitten av TV:n som bara är att skruva loss och koppla väck sladdarna. Varför kan det inte bara vara så lätt jämt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Feb 2006

Hmm. en gammal Samsung plasma panel, lagade sånt där en gång i tiden för sådär 8-10 år sedan..

Men till saken, är inga märkvärdigheter att få lös de där korten, ett antal skruvar och några kablar man kopplar loss, sen drar man bara isär från korten som sitter på vänstar sida, var dock försiktig med flexkablarna som går till panelen, så inte de skadas, helst bör man undvika lossa dem (flexkablarna alltså).

Men sen till felet, tvivlar på att det fixas med att bara byta den kondensatorn, den är nog bara ett sekundärt symptom på det riktiga felet.
Kortet i mitten är nätdelen, du hade en dålig kondensator där också, kanske den som knäckt den andra, men risken är att andra kretsar också skadats.

Går kanske hitta någon repsats på nätet
Hittade detta, men är inte riktigt samma model som din, men kan ge dig ide om felet, och vad att söka efter.
http://lcdalternatives.com/Samsung-PN50A450P1D-Plasma-TV-Repa...

För att felsöka ordentligt, bör man ju ha en manual för tv-modellen, och ett bra mätinstrument (volt/ohm), och kanske oscilloskop för att kolla pulser m.m.

Tv'n är dock gammal, och inte HD, så kanske nog inte värt lägga ned för mycket tid på att försöka reparera.

Cooler Master HAF932 | Gigabyte GA770T-USB3 | AMD Phenom II X4 3.2 GHz | Zalman Extreme | 1600MHz 12GB Corsair| Gigabyte HD7950 3GB | Corsair TX850M | Fujitsu 26" SL3260 1920x1200 | Windows 10 Pro.