Överhettning, MSI Radeon R9 290x Gaming 4G

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
TRANÅS
Registrerad
Nov 2015

Överhettning, MSI Radeon R9 290x Gaming 4G

Hej!

Behöver lite råd och hjälp.

NZXT Kraken X61 CPU Kylare
NZXT Kraken X41 CPU Kylare

MSI Radeon R9 290x Gaming 4G

Min bror har två st vattenkylare i sitt chassi, ett för CPU och ett för sitt GPU. Han har testat båda på CPU'n först och fick rikitgt bra resultat under ladd. Han testade några spel för att se vilka temperaturer han kunde få. Dragon Age 3, LOL, Starcraft 2 Legacy of the Void och The Witcher 3. Temperaturs resultaten blev grymma för CPU med båda Vattenkylarna. Med stora kylaren (X61) blev det inte varmare än 25-27 grader och med lilla (X41) kom det inte över 35 grader.

Han kopplade då den stora vattenkylaren på grafikkortet och allt verkade fungera som det skulle men när han satte igång för att spela så sköt temperaturen upp till 95 grader. Grafikkortet har aldrig tidigare varit uppe i dem graderna med vanliga kylflänsen som den kom med.

Vad kan detta bero på??
Har själv aldrig stött på det här problemet.

Med vänlig hälsning
Sebbe

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2015

Är det en pump eller två kan också vara att om radiatorerna siter i serie sen går den in i cpun och vätskan blir varmare sen går det in i grafikkortet för tänk på att vatentempen är barerat på rumtemperaturen så vatnet kommer inte alltid bli kallare för att man har två radiatorer seriekoplade

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004

@RiftBridger Han kan försöka montera eller rikta en fläkt mot kortet, och främst vrm'en (Blir sjukt varma på 290/390 serien). Om det nu är själva gpu-kärnan som överhettar, så lär kylaren vara felinstallerad eller defekt.

Ta gärna ett foto på problemet, då lär du få bättre hjälp.