Forumdelen sponsras av

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2012

Skärmreparation BenQ G2420HDB

För ungefär ett år sedan så slutade min skärm att fungera, och jag har inte orkat försöka fixa den föränn nu. Jag läste på lite och det verkar som de flesta skärmar råkar ut för så kallad "Capacitor plague" då kondensatorerna blir dåliga efter ett tag och skärmen eller apparaten slutar fungera. Min idé var att identifiera de trasiga kondensatorerna och byta ut dem.

Mina problem ser ut såhär: Jag trycker på power-knappen och den lila BenQ-bilden kommer upp på skärmen. Efter ungefär 2 sekunder slocknar den helt och visar ingen bild föränn man startar om den och då visar den bild i 2 sekunder till innan den slocknar igen.

Jag har nu monterat isär hela skärmen för att ta en titt på kretskorten om kondensatorerna var kassa men såg inga som var varken brungula eller hade svällt upp/spruckit. Säkringen ser bra ut också (testat med multimeter). Har ni skärmvetare några idéer på vad som kan vara fel eller saker jag bör testa? Kan slänga upp ett par bilder om någon har lust att försöka hjälpa mig

Tack och vänliga hälsningar,
Hubbe88

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Kondensatorerna kan vara dåliga utan att det syns på utsidan och man kan behöva mäta på dem för att veta säkert.
Har du kollat på Ebay om det finn nått renoveringskit till den modellen?

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.