Långsam mumble-server på RPi 2 Model B

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2012

Långsam mumble-server på RPi 2 Model B

Hej,
Jag har meckat i några timmar nu med att få upp en mumble-server på min RPi men det tar jättelång tid att ansluta till servern från datorn.

Jag installerade Raspbian med hjälp av NOOBS och följde denna guide för att få in mumble-servern på datorn. Den verkar fungera och jag har lyckats vidarebefodra porten jag behöver osv. men problemet jag har är att själva anslutningen tar en herrans tid, mätte det till ungefär 40 sekunder från att jag trycker på anslut på min stationära dator tills att jag faktiskt är i kanalen och kan prata. Och då är det över LAN.. konstigt tycker jag, för RPi 2 Model B är väl inte direkt slö? Och mumble-servern knappast ett resursmonster? Något får mig att tro att det är nätverkskonfigurationen som är galen men jag har inga andra problem i mitt lokala nätverk. Ska det vara såhär? Är det mumbles kryptering som gör det så långsamt?

Vill ni peka mig i rätt riktning?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2012

Kan ju även tillägga att det tar max en ms att pinga RPi:n. Sen står det såhär när jag har anslutit till servern "UDP-paket kan skickas till och tas emot från servern. Byter tillbaka till UDP-läge.". Jag har öppnat porten för både TCP och UDP i routern.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Funkar fint för mig. Har du testat att prata med folk på servern då? Kör du Wheezy eller Jessie? (om osäker; när installerade du Raspbian?) Kolla loggen (/var/log/mumble-server) och kanske resursanvändning medan servern körs. (top-kommandot)

MSI Z77A-GD65 | Intel Core i5 3570K @ 4,2 GHz | Palit Geforce GTX 1070 JetStream | 16 GB Corsair Vengeance 1600 MHz

You must come with me, young ones, for I am the grim reaper.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huddinge
Registrerad
Mar 2006

Fungerar bra för mig med. Kör Pi2, med Debian Jessie.
Kan nås på mumble://mumble.mumblesverige.se

/Geraner

ASUS RT-AC87U Firmware: 380.62_1 Asuswrt-Merlin