TS3 Server på Debian: användare kan inte spara avatars

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

TS3 Server på Debian: användare kan inte spara avatars

Hej,

Kör en gratis licens av en ts3 server på min hemmaserver på Debian 8. Användarna på servern kan inte spara sina avatars på servern utan får ett felmeddelande:
Transfer "avatar" reports: (could not open file transfer connection)

Någon som kan hjälpa mig felsöka?

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Brandvägg? Öppnat alla relevanta portar?

Citat:

These are the default ports used by TeamSpeak 3:

Default voice port (UDP in): 9987
Default filetransfer port (TCP in): 30033
Default serverquery port (TCP in): 10011
Default tsdns port (TCP in): 41144
Default weblist port (UDP out): 2011-2110 (first available port in given range)

In addition to that, packets originating from or sent to accounting.teamspeak.com:2008 (TCP) and weblist.teamspeak.com:2010 (UDP) must not be blocked. The local port for these connections is randomly assigned by the operating system when the connection is established. Please note that we do not guarantee that these DNS names will resolve to the same IP Address at any point in time. These services have changed IP addresses in the past and will continue to do so in the future.

Möjligt att det är 30033 som ligger bakom problemet.

pfSense: GA-J1900N-D3V Quad-core Celeron 2GHz, Samsung 4GB, pfSense 2.2.2@USB
ESXi: i5 3470S, Gigabyte GA-B75N, Corsair XMS3 16GB, Intel PRO/1000 VT Quad GbE, Streacom F7C, ESXi@USB
Campfire Audio Lyra II, HiFiMAN HE-400, Yamaha EPH-100, Audioengine D1, FiiO E10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av simonw:

Brandvägg? Öppnat alla relevanta portar?

Möjligt att det är 30033 som ligger bakom problemet.

säger samma sak fungerar utmärkt här. låter som porttrubbel

She goes to finos

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av simonw:

Brandvägg? Öppnat alla relevanta portar?

Möjligt att det är 30033 som ligger bakom problemet.

Skrivet av Emrik:

säger samma sak fungerar utmärkt här. låter som porttrubbel

Inga av dessa portar var stängda. Hursomhelst så öppnade jag portarna explicit både i Windows Server 2012 och i Hyper-V maskinen med debian: $> iptables -A INPUT -p tcp --dport 30033 --jump ACCEPT

Fortfarande samma problem. Ingen brandvägg i routern vad jag vet (kör Asus N66U Vanilla). Kan det ha något med skrivrättigheter i linux att göra? Isf var i debians filsystem sparas dessa filer?

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av ggwp:

Inga av dessa portar var stängda. Hursomhelst så öppnade jag portarna explicit både i Windows Server 2012 och i Hyper-V maskinen med debian: $> iptables -A INPUT -p tcp --dport 30033 --jump ACCEPT

Fortfarande samma problem. Ingen brandvägg i routern vad jag vet (kör Asus N66U Vanilla). Kan det ha något med skrivrättigheter i linux att göra? Isf var i debians filsystem sparas dessa filer?

jag har bara skrivrättigheter till sin egen mapp. inget annat och det fungerar. så antagligen där någonstans. provat chown? folk tycker inte att man borde men det ordnar saker iaf.

du kan behöva port-forwarda i routern även om du inte har brandvägg aktiverat. kanske inte på såna där nya prylar som du har men jag lär, på min dlink har jag något som heter "virtual server" där jag skickar fram portar.
"port forwarding" fungerar inte till allt tydligen. vad skillnaden är vet jag inget om.

She goes to finos

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av Emrik:

jag har bara skrivrättigheter till sin egen mapp. inget annat och det fungerar. så antagligen där någonstans. provat chown? folk tycker inte att man borde men det ordnar saker iaf.

du kan behöva port-forwarda i routern även om du inte har brandvägg aktiverat. kanske inte på såna där nya prylar som du har men jag lär, på min dlink har jag något som heter "virtual server" där jag skickar fram portar.
"port forwarding" fungerar inte till allt tydligen. vad skillnaden är vet jag inget om.

Tack, jag glömde helt port forwarden, konstigt att det inte fungerade... Nu fungerar det som det ska

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av ggwp:

Tack, jag glömde helt port forwarden, konstigt att det inte fungerade... Nu fungerar det som det ska

skönt det löste sig! (: mycket nöje med era avatars!

She goes to finos