The Witcher 3, Hairworks black screen [LÖST]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vara
Registrerad
Jan 2012

The Witcher 3, Hairworks black screen [LÖST]

Hej!

Jag har sedan september spelat The Witcher 3 utan problem. Igår var sista gången jag spelade det utan problem. Idag när jag kom hem försökte jag starta spelet men fick en Crash To Desktop innan spelet ens hade börjat initierats i princip. Jag problemsökte lite och kom fram till att när Hairworks är på så startar inte spelet alls.

Vad kan detta komma sig? Känns otroligt underligt då jag spelade det senast igår och datorn har inte varit på sedan dess.

Saker jag har prövat:

1. Ominstallation av drivrutiner (359.06). Jag använder DDU.
2. Ominstallation av spel
3. Total återställning av Nvidia Inspector

Hårvara:

3930k
980ti x2
16GB Gskill Ripjaws 2133
Samsung 840 512GB (där spelet ligger installerat)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Mar 2015
Skrivet av Esrakuf:

Hej!

Jag har sedan september spelat The Witcher 3 utan problem. Igår var sista gången jag spelade det utan problem. Idag när jag kom hem försökte jag starta spelet men fick en Crash To Desktop innan spelet ens hade börjat initierats i princip. Jag problemsökte lite och kom fram till att när Hairworks är på så startar inte spelet alls.

Vad kan detta komma sig? Känns otroligt underligt då jag spelade det senast igår och datorn har inte varit på sedan dess.

Saker jag har prövat:

1. Ominstallation av drivrutiner (359.06). Jag använder DDU.
2. Ominstallation av spel
3. Total återställning av Nvidia Inspector

Hårvara:

3930k
980ti x2
16GB Gskill Ripjaws 2133
Samsung 840 512GB (där spelet ligger installerat)

Jag utgår från att du kör Windows 10. Har du kontrollerat att dom drivrutiner du har installerat är kvar? Windows 10 har en benägenhet att ersätta manuellt installerade drivrutiner med drivrutiner microsoft tycker är bäst lämpade.

ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING | 8700K @ Stock | NH-D15 [Push/Pull] | 32GB DDR4 2133mhz | GigaByte GTX 1080Ti 11GB
Samsung 960 nvme 500GB | 4TB blandad lagring | Corsair Gaming Sabre RGB | AOC AGON AG271QG 1440p @ 144hz
Windows 10 X64 Enterprise LTSB

Dark Grove Journal

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vara
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av KaffeMedKotlett:

Jag utgår från att du kör Windows 10. Har du kontrollerat att dom drivrutiner du har installerat är kvar? Windows 10 har en benägenhet att ersätta manuellt installerade drivrutiner med drivrutiner microsoft tycker är bäst lämpade.

Jag är säker på att det är rätt drivrutiner jag har. Nu hände dock en lite smått pinsam sak. Jag avaktiverade "Game Overlay" i GOG Galaxy. Det löste mina problem. Pinsamt att jag inte tänkte på det innan jag skapade tråden! Nåja, nu ligger en potentiell lösning för andra här iallafall!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Mar 2015
Skrivet av Esrakuf:

Jag är säker på att det är rätt drivrutiner jag har. Nu hände dock en lite smått pinsam sak. Jag avaktiverade "Game Overlay" i GOG Galaxy. Det löste mina problem. Pinsamt att jag inte tänkte på det innan jag skapade tråden! Nåja, nu ligger en potentiell lösning för andra här iallafall!

Gött att det ordnade sig

ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING | 8700K @ Stock | NH-D15 [Push/Pull] | 32GB DDR4 2133mhz | GigaByte GTX 1080Ti 11GB
Samsung 960 nvme 500GB | 4TB blandad lagring | Corsair Gaming Sabre RGB | AOC AGON AG271QG 1440p @ 144hz
Windows 10 X64 Enterprise LTSB

Dark Grove Journal