telefon bara för samtal och sms

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

telefon bara för samtal och sms

Hej jag söker en "smartphone" som man bara kan ringa och sms på med touch för att jag känner att jag använder mobilen för mkt så drf vilja ha nån mobil med touch som man bara kan ringa och sms med, vet ni om om det finns nån sån mobil?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2002

En sån här kanske?
http://www.biltema.se/sv/Fritid/Lek-och-hobby/Julklappar/Enke...

Annars kanske en Nokia 230 kan vara något om det inte måste vara pekskärm? Min magkänsla säger att den är bättre som telefon än biltemavarianten.

https://www.dustinhome.se/product/5010895065/230?ssel=false&u...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

@w0x: aa det är inte tvunget att ha touch men då vill ja att hella tangenbordet ska finns , alltså jag vill ha alla bokstäver på olika knappar fattar du va jag menar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Nov 2002

Den där biltema Aeg telefonen som länkades har visserligen någon rudimentär webbläsare men inget stöd för nedladdade appar. Så den verkar kunna vara lämplig om man vill komma ifrån överdrivet smartphone användande.

Aeg telefonen från biltema verkar bara ha basfunktionerna + mediaspelare o radio samt enkel kamera.Men vill du gärna ha ett skärmtangentbord är Aeg nog helt ok just om man nu vill undvika en vanlig smartphone så den verkar uppfylla din krav.
Den där laddningsdockan som följer med verkar också trevlig att ha.

Här är en länk med bättre info än biltemas:
http://www.aegtelephones.eu/en/products/Mobile-line/10/Voxtel...

Möjligen kanske man ska be att få prova att touchtangentbordet registrerar tryckningar bra för det kan vara dåligt på budgettelefoner, fast samtidigt var den inte jättebillig så den borde funka.

Du ska nog undvika den länkade Nokia 230 då den verkar ha stöd för facebook o tvitter samt spelappar samt internet.

Nokian har det gamla systemet med där man får flera bokstäver per tangent så som det var på mobiler förr.

Det systemet var jobbigt redan då eftersom man ofta var för snabb så man fick trycka hela varvet runt igen för rätt bokstav.T9 som skulle gissa ordet man knappade in gissade ofta fel så det hjälpte inte så mycket heller.
Det enda som var bra med det gamla knappsystemet var att fysiska knappar funkar med handskar på vintertid.

Annars finns väl ännu enklare mobiler från Nokia som Nokia 105 den saknar väl allt extra, eller Nokia 130 som åtminstone har musikspelare, fast de har inte skärmtangentbord.

Finns säkert också några andra liknande seniormobiler som inte är en vanlig smartphone men man får se upp där då det ju börjar komma smartphones med förenklat gränssnitt avsedda för seniorer som faktiskt kan köra appar som vanligt.
Och då är det ju precis lika möjligt att fastna i sådan modell som i en vanlig smartphone.