Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Sep 2010

usb 3.0 wifi adapter

Tjenare jag har denna https://www.asus.com/se/Networking/USBAC56/ wifi dongle.
Och detta moderkort https://www.asus.com/Motherboards/P8Z68V_PRO/

Och när jag ansluter min wifi dongle till en usb port, så fungerar den bara om jag kör på usb 2.0 hastighet.
Kör jag usb 3.0 hittar den inget nätverk.

Jag har testat win7 och win10 och jag tror att jag har testat alla asmedia usb3.0 drivrutiner.

Har någon förslag på vad det kan vara?

I windows 10 fick jag en massa blåskärmar dessutom helstörigt.

Nu har jag lyckas få igång usb 3.0 men då får jag bara ut 0.17 mbit på bredbandskollen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av klusbert:

Tjenare jag har denna https://www.asus.com/se/Networking/USBAC56/ wifi dongle.
Och detta moderkort https://www.asus.com/Motherboards/P8Z68V_PRO/

Och när jag ansluter min wifi dongle till en usb port, så fungerar den bara om jag kör på usb 2.0 hastighet.
Kör jag usb 3.0 hittar den inget nätverk.

Jag har testat win7 och win10 och jag tror att jag har testat alla asmedia usb3.0 drivrutiner.

Har någon förslag på vad det kan vara?

I windows 10 fick jag en massa blåskärmar dessutom helstörigt.

Nu har jag lyckas få igång usb 3.0 men då får jag bara ut 0.17 mbit på bredbandskollen

Har du installerat den senaste drivrutinen till den enheten?
Har du också kollat så att du inte saknar någon drivrutin till ditt moderkort?

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Sep 2010

Tjenare, tack för svar. Jag har t.o.m installerat Windows 7 för att testa att installera drivrutiner ifrån mitt moderkort cd. Men ändå samma resultat. Kör olika driver update softwares som installerat olika asmedia drivrutiner. Kör jag Windows tio så installerar även sina asmedia drivrutiner.

Dock allt med samma resultat. läste att man skulle stänga av usb 3 boost i bios men har inte hittat det för mig mobo

Kör fortfarande Windows 7 nu och får ut max 10Mbit på usb 3. Och ca 240 på usb 2
Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Sep 2010

Nu bara fungerar det.

Blir så trött alltså, efter ha gett upp hoppet om windows 7 för andra gången.
Så upgradera jag till windows 10. Och nu hoppa usb 3 igång helt felfritt.

Helt stört.
http://imgur.com/h3CG6ki

Gör en backup på min drivrutiner nu iaf.