Forumdelen sponsras av

Samsung UE55JU7005T klarar inte att streama via Appar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Maj 2012

Samsung UE55JU7005T klarar inte att streama via Appar

Slänger ut en liten tråd om någon kan vara till hjälp.

Har införskaffat en ny TV till jobbet eftersom vi ville kunna utnyttja "apparna" som finns (Netflix, Viaplay mm). Den gamla Samsung TV-n funkade bra att streama via Viaplay, men nyare appar saknades.

Problemet nu är att allt som har med Internet att göra på TV-n går fruktansvärt långsamt. Man kommer in i "apparna", men när man ska kika på filmer så klarar TV-n inte av att buffra filmerna. Lika segt är det att surfa på TV-n och det brukar ju vara ett generellt fel på dagen smart-tv om jag inte är ute och cyklar.

Linan in ska räcka till utan problem (80-90Mbit enligt uppgift) och om man sätter tillbaka den gamla TV-n och även testar med en annan TV på jobbet så funkar de gamla apparna. Vi har testat att ställa in samtliga parametrar med IP och DNS som på tidigare apparater, men ändå får vi inte TV-n att funka. Senaste mjukvaran är installerad och den var vi tvungna att tanka ner på USB-sticka eftersom det gick alldeles för långsamt via TV-n.

Kan det vara fel på nätverkskortet eller är TV-n konstruerad på så sätt att den måste ha ännu snabbare uppkoppling för att klara streama? Någon som har en idé på vad problemet skulle kunna vara?

Uppdatering:
Sitter och försöker för fullt och det vi tror är att linan in ändå är för klen. Eftersom det är en 4K TV så kräver den säkert snabbare lina för att kunna visa högupplösta filmer. Tyvärr går det ju inte att kontrollera uppkopplingen via Bredbanskollen genom att Flash måste vara installerat så vi vet inte exakt hur snabbt nätet är.

Körde en test på nätet via en dator som ligger på samma nät. Där hade vi hastigheten 40Mbit/s ner och 12Mbit/s upp. Alltså borde ju inte det vara problemet. Datorn kan utan problem köra Netflix, men inte TV-n trots att samma TP-kabel används.

Antec Darkfleet F-85 ll Intel i7-4790K ll Asus Z97-A ll 32GB Corsair Vengeance 1600MHz DDR3 ll Asus GTX 780 Strix 6GB SLI ll Corsair AX1200i PSU ll Corsair H100 Hydro Series ll Plextor Blu-Ray Writer PX-B950SA ll Samsung 850 EVO 500GB SSD ll Segate Desktop 3TB HDD ll Acer X34 Predator ll Win10 Pro ll Razer Black Widow ll Corsair G65 II Thrustmaster Hotas Warthog ll