Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

KiMMi's HONEYCOMB - Cooltek W2

Sponsorer

Introduktion
Hello! Jag heter Kim och jag välkomnar dig härmed till min logg där ni ska få hänga med mig under en tid när jag busar till det lite med ett Cooltek W2 Black. Temat är likt namnet antyder något som har att göra med honung, eller rättare sagt bin. Fast mest färgerna på ett bi då - svart och gult. Jag siktar på att försöka hålla det relativt cleant. Jag känner att det lätt kan bli kladdigt och "för mycket" om man kör för hårt med det gula. Men detta ska bli bra har jag bestämt!

Jag kommer att försöka hålla detta färgtema invändigt för det mesta och utsidan kommer att få behålla sin svarta, vackra, borstade aluminiumkaraktär. Chassit kommer dock att få sig en liten makeover enligt temat vilket ni kommer att få se i form av bilder under arbetets gång.

Mycket av hårdvaran är ännu inte bestämt och vissa saker tänker jag sitta och hålla på lite för spänningseffekt. För er alltså. Jag vet ju redan vad som väntas.

Hårdvara
Chassi: Cooltek W2.
Moderkort: GA-Z97X-UD5H-BK
CPU: Intel 4790K.
GPU: XFX R390 8GB
RAM: 8GB HyperX Fury
PSU: Silverstone ST1000-G
SSD/HDD: ---
Kylning: Thermaltake AXP-200 muscle, Corsair Air Series-fläktar.

Åter igen välkomna, hoppas att ni kommer att trivas!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Nämen! Här har vi ett litet galleri!

http://www.sweclockers.com/galleri/13718-kimmis-honeycomb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping, riktigt trist ställe to be honest...
Registrerad
Sep 2013

Hehe, såg framför mig mer än svart & gult. Ser framför mig ett Bi målat på sidan, o galler färgat som honung i de där kuporna (6 kantigt?) Hoppas du gör det sistnämnda, vore häftigt!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Uppdatering #1 - The bees-knees

Sponsorer

Jag vill härmed presentera chassit som vi har att jobba med. Ett Cooltek W2 som Cooltek själva har valt att sponsra detta projekt med. Jag är mäkta imponerad över byggkvalitén som detta chassi besitter och jag ser fram emot att få jobba med det.

Fortsättning följer...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Härliga idéer, jag har faktiskt haft funderingar på att måla dit ett bi. Idéen föll bort men man ska aldrig säga aldrig. Vissa saker som jag planerar är hemlighetsstämplade men jag tror inte att du kommer att bli besviken! Välkommen.@eucalyptus:

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

lite synd att lufthålet i sidan också har heneycomb galler.

sen skulle du ju ha honungsgula fläktar bakom gallren gärna transperenta.

dessa hade ju varit perfekta färgmässigt tveksamt märke måste jag säga och verkar inte säljas längre.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=499074

hade du sen kört custom vattenloop med liknande honungsfärgad färg på vattnet hade varit klockrent.

annars vore ju dessa passa temat kan man tycka.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2444809

väldigt Bi'igt utséende

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Jo hade varit kul med ett honungsraster i sidan, blir dock svårt att få till nu när det är som det är. Tycker dock att det ser ganska fräsogt ut nu också. Fläktarna du länkade har jag faktiskt tittat på. Jag beslutade mig dock för att gå en annan väg som jag också tror blir bra. Kul att du tittar in! @Rouge of Darkness:

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Uppdatering #2 - Saker börjar hända

Sponsorer

Jag har tänkt att göra ett fönster i sidan på chassit så att man ska kunna se in på vilka gottigheter som gömmer sig på insidan. Planen var först att göra en ganska stor ruta men den planen skrotades i princip samma dag som det var dags att såga. Rutan blir istället lite mindre och jag tycker att det blev helt rätt.

Allt arbete utförs då för hand i mitt kök med hjälp av borr och sticksåg. Jag hade först en plan på att handsåga hålet för rutan men att det skulle bli svårt att svänga med bladet. Så jag tog en borr och borrade upp fyra hål i hörnen av där jag tänkt att rutan skulle vara. Jag borrade även några hål mitt på plåten vilket ni säkert ser. Det är för att jag passade på att ta ut lite aluminium till en senare del av projektet. Det jag använde för att borra var en skruvdragare från Ikea i modell mindre. Det såg nästan komiskt ut när den största storleken på borren satt i. Jag var dock så ivrig på att få börja såga så några foton på detta togs tyvärr inte. Men det kommer med all säkerhet dyka upp en bild eller två på den lille rackaren i en senare uppdatering.

Jag insåg dock snabbt att det inte var någon idé att handsåga detta. Jag sökte sedan land och rike runt efter någon som kunde låna mig en sticksåg och fann till slut en hemma hos min far.

Schweizerost?

Blev tvungen att testa hur pass lätt det var att svänga också...

Helt klart dagens hjälte (Stickan alltså).

Gick förvånansvärt lätt att fila bort den sista biten för att få en rak och fin linje.

Det känns jättekul att äntligen ha kommit igång på riktigt och jag hoppas att mina uppdateringar ska bli en underhållande liten stund för er som följer.

/KiMMi

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Uppdatering #3 - Straight up frontin'

Sponsorer

Okej! Ännu en dag där jag fått lägga några timmar på mitt lille projekt. Jag har idag gjort grundarbetet för vad som skall finnas i fronten på chassit. Jag kommer att lägga upp lite bilder på vad det var jag gjorde och förklara vad det är jag gör under tiden.

Här satte jag mig och ritade upp med hjälp av en tidigare skapad mall hur jag skulle ta ur hålen ur frontpanelen. Jag började med att sätta ett lager med tejp för att sedan göra en 7x7cm stor ruta 4cm ner mätt från toppen av panelen. Jag passade in min mall med hjälp av tumstock och vattenpass (ca sjuttioelva gånger) för att den skulle sitta rakt. Sedan så satte jag ytterligare ett lager tejp ovanpå mallen och så ritade jag sedan mönstret på tejpen för att lättare kunna se strecken när jag arbetar. De små stjärnorna mitt i hexagonerna är bara markeringar för var jag ska sätta borren när jag borrar hål för sticksågen.

Här är skruvdragaren jag pratade om i tidigare inlägg. I den sitter en 10mm stor borr. Det första hålet jag sätter är med en 2mm stor borr. Sedan så jobbar jag mig 2mm i taget upp till 10mm.

Här är en närbild för att... Varför inte?

Här har jag varit lite dålig på att dokumentera processen. Jag antar att jag hamnade i ett arbetsflow och glömde bort kameran. Jag har i alla fall här börjat såga ur formerna med hjälp av mallen som jag ritat på tejpen på ovansidan av panelen. Jag gjorde som så att jag drog som små streck ut från borrhålet till ca 1mm från kanten med hjälp av min sticksåg. Det såg ut ungefär som en sol med en massa strålar. Sedan så gjorde jag ett lite större hål genom att såga bort några strålar och sedan såga längs kanten av mönstret, fortfarande ca 1mm ifrån.

Men som det syns på bilden så sitter det som en stomme rakt över panelen. Den vill en ju helst inte såga av så jag försäkrade mig om att inte såga för långt åt det hållet. Den biten av hexagonen filade jag istället bort.

Här är en artsy fartsy bild på hur det såg ut från ovansidan när jag filade loss.

Här är en helhetsbild på hur chassit ser ut i dagsläget. Dagens projekt med fronten tog ca två och en halv timme.

På återseende.

/KiMMi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

tips är fyll i kanterna på hålen i fronten med en svart spritpenna så slipper du att det lyser alufärgat om kanterna i hålet.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Yes, det är planerat i samband med lite annan målning som behövs göras. Tank för omtanken! @Rouge of Darkness:

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Bästa arbetsbordet på länge, bättre än att såga i köksbordet iofs. Men ser inte så skönt ut för ryggen?
Fint chassi i övrigt och kul att du har kapat upp eget "fönster, formen drar ut det annars fyrkantiga chassit. Bra jobb!

Mina projekt: Airvolv | W2AX (Cootek W2)
Social: Facebook | Instagram

Björn showed us what kind of level one can achieve with a keen eye for detail and a sense for style. - SM i PC moddning 2015

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Tack för de fina orden! Känner mig hedrad!

Kartongen fungerar förvånansvärt bra! Det funkar lite extra bra i och med att man kan trycka fast de små knopparna som man fäster panelerna i stommen med rakt ner i kartongen. Men sen så var det ju det där med hållningen...@Nizr:

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping, riktigt trist ställe to be honest...
Registrerad
Sep 2013

Fantastiskt snygga hål på framsidan! Gillar de starkt. Och hoppas verkligen du sätter en liten bit plexi bakom och lyser upp med RGB leds (så du kan välja gul färg då)! Hade nog varit pricken över i:et

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Tack, jag blev väldigt nöjd! Utifrån vad du skriver så tror jag inte att du kommer att bli besviken över vad jag har planerat att göra med fronten. @eucalyptus:

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Uppdatering #4 - Magica de Hex

Sponsorer

God kväll! Idag har vi finlirat lite. Jag håller fortfarande på med komponenter till frontpanelen. Kommer ni ihåg det underliga hålet som jag gjorde mitt i plåten som jag såga ut när jag skulle ta upp fönstret ur sidan på chassit? Det är nu de bitarna jag sågade ut där kommer till användning. Jag ska idag visa hur jag har gjort tre stycken små hexagoner i aluminium som jag på något vis ska inkludera i fronten. Hur detta ska gå till kommer ni att få svar på i en uppdatering som kommer mycket snart.

Jag valde för övrigt att ta bitarna från chassit för att behålla den borstade finishen som finns så att allt ska matcha fint.

Jag hade turen/nöjet att få följa med min mamma till mina föräldrars smedja som ligger ute på Muskö i Stockholms skärgård. Där finns det en del verktyg som jag önskade att jag hade tillgång till på daglig basis. Jag har främst lånat deras slipmaskin som underlättade utformandet av de små hexagonerna enormt. Att det sen var kallare inne i smedjan än vad utomhusklimatets friska minusgrader löstes med några koppar kaffe och lite extra tjocka kläder.

Dagens MVP.

Finfilen åker fram den sista biten.

Välbehövd kaffepaus.

Det blev tre små bitar till slut.

Mycket trevligt och lärorikt detta projekt. Ställ gärna frågor om några sådana dyker upp. Antingen här i loggen eller privat.

Ha det!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Uppdatering - SPONSOR!

Det blev ett till inlägg ikväll för att avsluta helgen på bästa vis. Företaget Thermalright gillar vad jag gör och har beslutat att gå in och sponsra mitt bygge med en cpu-kylare. Den är väldigt gedigen och sjukt stadig bit hårdvara. På denna kylare så kommer jag att montera en separat inköpt 120mm-fläkt. Jag är sjukt taggad på att ploppa in den i datorn och är minst lika tacksam för att Thermaltake gjort valet att hjälpa mig med detta projekt.

/KiMMi

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Uppdatering - SPONSOR!
Luke, I am your... mother?

Nu har jag en sån där jätterolig sak att berätta igen. Gigabyte har tagit del av vad jag gjort och gillar det. De har beslutat sig för att sponsra mig med ett moderkort till bygget. Närmare bestämt ett GA-Z97X-UD5H-BK. Något jag givetvis är mycket tacksam över. Det är ett galet gediget moderkort som är helt i min smak och det kommer att sitta som en smäck i HONEYCOMB.

Supertrevligt att hårdvarulistan börjar ta form! Jag har även lärt mig att jag ska sätta spoilerknappar på bilderna så att ni som surfar via mobilen inte blir av med all er datamängd endast på grund av mig. Tryck på spoilerknapparna om ni vill se lite bilder.

Dold text
Dold text
Dold text
Dold text

Tack Gigabyte!

Laters...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Uppdatering #5 - Måla, Måla.

Sponsorer

Då har färgen åkt fram. Det här var ett moment jag var lite nervös över då jag har traumatiska minnen från ateljén under förskoleåren. Men det gick faktiskt bra. Jag har målat över kanterna med svart akrylpenna överallt där aluminiumet syns efter sågning.

Sedan så drog jag fram en burk gul sprayfärg för att måla detaljer på fäktarna som jag valt till detta bygge. Jag har valt att använda mig av Corsair air series-fläktar då de har en gedigen byggkvalité och är galet snygga. Ett stort plus är att de har en avtagbar ring som man kan byta ut. Med i förpackning så får man en vit, en röd och en blå ring. Jag vill ju dock ha gula detaljer så färgen åkte fram även här.

Ber om ursäkt för att allt är så blaffigt i bilderna. Jag vet inte riktigt vad som händer med färgkomprimeringen när jag laddar upp bilderna så att jag kan direktlänka bilderna i inägget. Jag ska lösa detta problem tills det att jag visar upp det slutgiltiga resultatet.

/KiMMi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Mar 2011

Snyggt! Gillar verkligen fläktarna.

[AMD FX8350 BE @ 4GHz] - [Arctic Cooling Freezer 13] - [2 x 4096 MB 1600MHz Corsair] - [GA-970A-DSP3] - [Sapphire R9 390 Nitro 8GB] - [EVGA Supernova G2 750W] - [2TB Seagate Desktop + 3TB Toshiba + 2TB Samsung G3 Station + 480GB Toshiba SSD] - [BenQ MK 2442 23.6"] - [QPAD OM-75]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av IshethZenunim:

Snyggt! Gillar verkligen fläktarna.

Tack så mycket! Ja jag tror att detta blir bra. Extra fint blir det när jag hunnit montera allt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Uppdatering #6 - Plexi fun.

Sponsorer

Nu så har superlimmet, den dubbelhäftande tejpen och plexiglaset åkt fram. Jag har monterat plexibitarna som jag inhandlat och sågat upp i rätt storlekar. Det är även nu ni får se vad de tre små hexagonerna hör hemma.

Vi börjar med att tvätta av ytorna där vi ska använda superlim med lite aceton på en trasa.

Sedan så tar vi vårat superlim och applicerar på önskat område. Sätt lätt tryck tills den lille plexibiten sitter där den ska och låt torka.

Sedan så vänder vi på steken och tar vi fram de tre ännu mindre plexibitarna som vi förberett.

Limma fast i mitten på de hexagonformade hålen som vi gjorde i fronten förut.

Ta fram de andra tre små aluminiumhexagonerna som vi tidigare slipade till och målade. Sätt en 1mm tjock bit dubbelhäftande tejp i mitten på dem.

Sedan så sätter vi fast hexagonerna med hjälp av tejpen på de små plexiplatåerna. Nu har det uppstått ett litet mellanrum mellan själva frontpanelen och de tre bitarna. Jag kommer här att montera en gul LED-diod bakom så att det liksom läcker ut ljus. Jag tror att det blir ballt.

På samma sätt som vi fäste den första plexibiten förut fäster vi den större rutan i sidan. Tvätta av och applicera lim längs kanten. Success.

Chassit har nu antagit sin slutgiltiga form och jag kommer att slänga upp mer och bättre bilder när all hårdvara till bygget finnes och diverse lampor monterats.

Det var allt för idag.

/KiMMi

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Hur går det här då?

Mina projekt: Airvolv | W2AX (Cootek W2)
Social: Facebook | Instagram

Björn showed us what kind of level one can achieve with a keen eye for detail and a sense for style. - SM i PC moddning 2015

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Västerås
Registrerad
Jun 2006

Riktigt stiligt det du gjort med frontpanelen. Hoppas effekten blir som du/vi hoppas.

Förövrigt en riktigt bra logg att följa! Fina bilder, bra beskrivande text och intressant arbete.
Ser fram emot fortsättningen.

VISION | TILT | CM6 | Iris | TORQUE | AVOID | Masterpulse | DAWN | ISO | FRAMED | IP66-M
Instagram: timpelay Facebook: timpelay

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av Nizr:

Hur går det här då?

Det står lite still för tillfället. Jag håller på att värma upp fingrarna för lite montering som förhoppningsvis sker i veckan. Väntar fortfarande på vissa delar som ligger i en låda på en båt någonstans.

Skrivet av timpelay:

Riktigt stiligt det du gjort med frontpanelen. Hoppas effekten blir som du/vi hoppas.

Förövrigt en riktigt bra logg att följa! Fina bilder, bra beskrivande text och intressant arbete.
Ser fram emot fortsättningen.

Tack så mycket! Jag gör mitt bästa för att lägga ner själ i både text och bild. Arbetet lär fortskrida i veckan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flisby
Registrerad
Maj 2013

Sjukt snyggt. Följer!

==CPU: I7 6700K @4.6Ghz==Mobo: Asus Maximus VIII Hero==RAM: 32Gb Corsair Vengeance Lpx==GPU: Asus strix 1080 Dc3==SSD: 1 ocz 400 m.2 @128Gb, Samsung 850 Evo @500Gb x2==PSU: EVGA Supernova G2 750+Röd/Svarta Cablemod kablar==Chassi: Phanteks Evolve ATX==Kylare: BeQuiet Dark Rock Pro 3==

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

@Zy77en: Kul att få höra!

Jag har börjat montera och dona. Men pga lite strul med vissa komponenter så kommer det att ta några extra dagar innan jag kan visa upp ett färdigt resultat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

[center]

Uppdatering #7 - Risen from the dead...

Hej igen! Jag vill börja med att be om ursäkt för den långa dödtiden utan ett enda inlägg. Det har strulat en del med diverse komponenter och det tog längre tid än förväntat att lösa. Nu är jag dock väldigt glad att kunna få presentera HONEYCOMB i hela hennes härlighet.

Jag kommer att bifoga något litet smakprov här under, men om ni vill se mer så får ni gärna titta in i galleriet som jag ska slänga upp så fort jag bara kan. Jag väl även passa på att tacka alla mina sponsorer för att ni gjort detta möjligt. Tro mig när jag säger att utan er så hade det inte blivit i närheten av lika roligt och fett!

Psst! Kolla här: http://www.sweclockers.com/galleri/13718-kimmis-honeycomb

Tack igen!

/KiMMi