Forumdelen sponsras av

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Apr 2010

Sex skärmar på två grafikkort

Hej!

Jag har försökt kolla igenom forumet men har inte hittat något tydligt svar på mitt problem. Det är i alla fall så att jag har sex stycken skärmar nu och kör samtliga från mitt Radeon HD7970 som har sex stycken utgångar och det fungerar jättebra. Däremot så skulle jag vilja uppgradera grafikkort men har upptäckt att inga nya grafikkort har sex stycken utgångar utan de flesta har fyra men stödjer sex skärmar via DP-hubbar. Något som jag inte har någon lust att behöva köpa.

Min fundering då är alltså om jag skulle kunna köpa ett nytt grafikkort och köra tre skärmar från det nya grafikkortet och tre skärmar från det gamla, men ändå ha alla sex skärmar i ett enda stort utökat skrivbord?

För att förtydliga har jag alltsö inte tänkt köra grafikkorten i CrossFireX, utan om jag köper ett nytt så blir det något av AMDs senaste toppkort. Jag har inte heller någon plan att köra alla sex skärmarna i Eyefinity, för då vet jag att de hade behövs vara kopplade till samma kort. Däremot skulle jag vilja kunna köra de tre skärmarna som är kopplade till det nya grafikkortet i Eyefinity, men inte de tre som är kopplade till det gamla, men det borde ju fungera om bara min initiella tanke fungerar över huvud taget.

Tack på förhand!

ASUS P8Z77-V | Intel Core i7 3770K 3.50GHz | ASUS Radeon HD7970 DirectCU II TOP 3GB | Corsair Vengeance 16GB 1866MHz | Corsair AX 850W 80+ Gold