CentOS och MariaDB-Galerakluster

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hudiksvall
Registrerad
Jul 2001

CentOS och MariaDB-Galerakluster

Tjosan.

De senaste dagarna har jag försökt fått igång ett Galerakluster av MariaDB 10.1 men går bet.
Jag har följt följande guider men mitt kluster går inte ens igång i en singelnodskonfiguration.

http://www.unixmen.com/setup-mariadb-galera-cluster-10-0-cent...
http://www.server-world.info/en/note?os=CentOS_7&p=mariadb&f=...

Är det någon som har satt upp ett master-master-kluster med MariaDB 10.1 och Centos 7?

Tacksam för all feedback

{ | ASUS Maximus VIII Ranger | Intel Core I7 6700K | 2x8GiB Corsair Vengeance Black LPX DDR4 | ASUS ROG Strix Gaming GTX 1080 | ASUS ROG PG279Q | }

{ | Dell PowerEdge R630 | Dual Intel Xeon E5-2630L v3 | 128GiB DDR4 | Intel 750 400GB NVMe | Intel 910 800GB | }

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Sep 2002

Ja, jag har satt upp ett. Jag följde den officiella dokumentationen och har nu gjort ansible playbooks som sköter hela installationen.

Den officiella guiden hittar du här:
https://mariadb.com/kb/en/mariadb/getting-started-with-mariad...

Värt att tillägga är att jag kör med xtrabackup-v2 som SST. Det finns att dra hem från percona repos.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hudiksvall
Registrerad
Jul 2001

Jag vill minnas att jag kört den med och att jag fick precis samma fel (Databasmotorn startar, men rapporterar inte in några kluster) - får ta ett till försök med den dom du har faktiskt har lyckats.

Uppdatering:

Funkar fortfarande inte. Dessvärre så är guiden riktigt dålig om vilka konfigurationsändringar som måste göras innan det ens går att försöka bootstrappa klustret...

{ | ASUS Maximus VIII Ranger | Intel Core I7 6700K | 2x8GiB Corsair Vengeance Black LPX DDR4 | ASUS ROG Strix Gaming GTX 1080 | ASUS ROG PG279Q | }

{ | Dell PowerEdge R630 | Dual Intel Xeon E5-2630L v3 | 128GiB DDR4 | Intel 750 400GB NVMe | Intel 910 800GB | }