Lager och bokföring med barscanner

Permalänk
Medlem

Lager och bokföring med barscanner

Finns det någon open source Lagerhantering och Bokföring och Fakturerings program med databas i ett till debian/ubuntu. Med webinterface. Har hittat något med det är bara typ lager.

Kolla på visma men va fassen 11tusen och flera tusen i månaden blir för dyrt Blir helt knäpp på detta. Alla jäklar ska mjölka en på pengar

Permalänk
Medlem

Alltså det går ju att göra i typ alla excell-liknande program med ett program som kan skriva det sträckläsaren ser i ett fält bara och något som t.ex. kopplar det till mySQL eller så, men anledningen till att det kostar pengar är att det är lätt att det blir fel och det är en hel del jobb. Finns säkert open-source alternativ dock men troligen får du isf ta olika open-source delar och lägga ihop själv med det som du vill att den ska göra.

Finns ju anledningar till att t.ex. SAP som är uråldrigt och inte ens anpassat till mycket av vad det används till fortfarande är relativt vanligt i lager m.m.

Annars:
http://www.smallbusinesscomputing.com/biztools/5-best-open-so...
http://blog.capterra.com/the-top-5-free-inventory-software-sy...
http://www.cio.com/article/2380921/open-source-tools/how-to-r...

Permalänk
Medlem

Ok tackar. Ska kolla länkarna. Misstänkte att det fanns något då jag har sökt och länge. Var ett desperat försök och fråga om någon visste något jag hade missat. Hade varit bra med egen server i lokalen med allt i ett och lite billigare. Kör en ubuntu server med raid5 2+1 disk om en disk pajar tar +1 över, med owncloud för synkning av filer och en webbsajt.

Lagar kan jag kanske ta något opensource och visma för kassa och bokföring kanske blir bäst.

Permalänk
Medlem

@adapter:

Kanske nått sånt här: https://www.inflowinventory.com/

Tror det ska klara barscanner också, kika i supporten.

Permalänk
Medlem

Ska kolla på det. Verkar inte funka remote från lagerdatorn (med barscanner) till kontorsdatorn. Men ska testa ett par st olika på måndag.

Permalänk
Medlem

Kolla om http://ekonomi.breidenstein.se funkar för dina krav

Permalänk
Medlem
Skrivet av tsarraz:

Kolla om http://ekonomi.breidenstein.se funkar för dina krav

Men se där nu har jag och göra Tackar ska testa om det funkar. Pågen skriker här så får kolla lite senare, men verkar mycket lovande.

Permalänk
Medlem

Fick inte liv i http://ekonomi.breidenstein.se/ får php error och fatal errors så ska se om jag kan installera apache2 och php 5.3 på min testdator. Det är inte så många år gammalt (2010-2011). Bör funka bra med rätt programvara, bara man inte uppgraderar på 10 år

Permalänk
Medlem

Finns ju forknox med som är en webbaserad konkurent till Visma

Permalänk
Medlem

Jo har kollat på detta innan med. Föst akuta är något för produkter med barscanner. Vi kör med ett gammalt system baserat på föråldrad java från mitten av 90 talet Frågan var om det fanns något med allt i ett från kassa/lagerhantering/bokföring i ett. De ända som har det är tydligen Visma.

Visma Administration 1000

Kostar 11 000 sen några 300 i månaden, tillkommer ytligare några tusen i månaden för kassaapparaten. Så blir för dyrt. Får se hur fassen jag ska göra.