Bil / Verkstad problem. Vad tycker ni?

Permalänk
Medlem

@Napster91: Kul att kunna hjälpa till, hoppas det löser sig för dig!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Napster91:

-------------------------------------------------
ORIGINAL INLÄGG för jag inte kan redigera första posten av någon anledning.

Bil / Verkstad problem. Vad tycker ni?

Hej,

Vet att detta inte är optimala forumet, men endast här jag är medlem i stort sett så försöker

För ett tag sedan blev min bil påkörd i fronten när den stod parkerad. Hela vänster front vart i princip skrot och det kom "vinande" missljud från bilen när man startade och körde/rattade den. Jag kontaktade försäkringsbolag (Länsförsäkringar), och dom bad mig lämna in på verkstad.

-------------------------------------------------
Tillägg:

Länsförsäkringar undrade om bilen var i körbart skick, på det svarade jag att jag inte visste det då jag inte är någon expert på bilar. Dom sa det är OK att jag själv kör den till verkstad då den ligger 2-300m bort.
-------------------------------------------------

Veckor går ca: 3. Så var det tid att hämta ut bilen Torsdag 25/2. Glad som jag var att hela fronten var bytt och skinande fin bil så körde jag hemmåt på kvällen med favorit musiken i högtalarna och tänkte inte mer på det som hänt.

Senare samma kväll kör jag och sambon till affären. När vi handlat färdigt och ska köra hem så pratar vi om något, med tanke på att jag gillar hög musik så blir det svårt att föra ett normalt samtal, jag sänker musiken några snäpp. Till min förvåning märker jag att bilen låter konstigt när man rattar, FORTFARANDE! Detta efter besök på verkstaden! Då det nu är relativt sen kväll har verkstad stängt och jag får vänta till Fredagen med att kontakta dom.

På Fredagen åker jag till verkstaden och dom konstaterar att det är missljud redan när man vrider på ratten, antagligen något med servo enligt dom. Dom säger att bilen är OK att köra, dock inte längre sträckor som enligt dom är Varberg-Malmö och tillbaka. Får tid till 1/3.

-------------------------------------------------
Tillägg:

Jag frågar verkstaden om jag eller dom ska kontakta Länsförsäkringar för vidare skadereglering. Dom säger att det ordnar dom.
-------------------------------------------------

Bilen lämnas in 29/2, personalen som tar emot nycklar verkar inte ha någon som helst aning om att tid bokats för morgondagen och det ser ut som att ännu en ny bokning görs.

Idag (1/3 bokad tid) hör verkstaden av sig och säger att missljudet inte har någonting med påkörningen att göra. Jag blir paff och bestämmer mig för att fråga vad ni tror/tycker då jag själv inte tror på slumpen.

I min skadeanmälan till försäkringsbolaget från när bilen blev påkörd har jag skrivit att bilen inte låter som den ska när man startar den. Då jag alltid har minst en hand på ratten när bilen är igång så hörde jag ljudet, det kommer vid minsta lilla nudd på ratten. Vid anmälan av skada tänkte jag aldrig på att det skulle var när jag vrider ratten utan något annat som lät. Kan inte så mycket om bilar så bara själva tanken var långt borta.

Verkstaden påstår nu alltså att missljudet inte har med påkörningen att göra. Dom nämnde dock ingenting om ljudet när jag hämtade bilen fastän det är med i original skadeanmälan. Jag tror själv att dom missat det, bara fokuserat på det yttre och nu inte vill erkänna eller något, alternativt missförstånd mellan dom och försäkringsbolaget?

Fastän jag själv inte är någon expert på bilar så tror jag det beror på påkörningen. Bilen fungerar problemfritt utan symptom och blir påkörd, bilen ser ut som skit och låter konstigt. Eller vad säger ni?

Övrig info:

Bil: Ford Focus kombi 2009
Mil: ca: 10000
Verkstad: Bildepån i Varberg

Hastighet vid påkörning: 20-30km/h.
Träffad frammifrån sett på vänster sida. Det jag kan se har bytts ut är följande:

  • Kofångare/stor framdel

  • Vänster strålkastare

  • Grill

  • Vänster plåt som går från dörr och ovanför hjulet.

Ska imorgon (idag 2/3) kontakta försäkringsbolag samt åka till verkstaden och hämta ut det som någon i tråden efterfrågade, fortsättning följer ughu...

Tack för svar och tips hittills

ORIGINAL INLÄGG slut.
-------------------------------------------------

Det vet varken jag eller verkstad, först misstänkte verkstaden styrservo/pump, nu säger dom det är någon drivrem.

Har fått det dom kunde ge ut som är en lista på alla delar som bytts, följande:

  • H Framskärm

  • H Innerskärm fram

  • Ytterhölje fram grundad

  • V förstärkning ytterhölje fram

  • H Galler ytterhölje fram

  • Lock bogserögla fram sep

  • H fäste ytterhölje fram

  • H Spolarmunstycke strålkastare

  • H Cylinder strålkastare

  • H Lock spolarmunstycke strålkastare

  • Grill grå

  • Emblem grill

  • H Strålkastare alu

  • Frontplåt

  • Hållare

  • Hållare

  • Torkfilter AC

  • O-ring

  • O-ring

  • O-ring

Lista finns i citerade inlägg ovanför detta svar

Ja, bilen låter så fort man nuddar ratten, det låter "vinande" som en tandläkarborr och ju mer man rattar ju grövre låter det.

Bilen stod inte vid någon stor väg utan i ett bostadsområde. Ja missljudet är med i original anmälan.

Och nu fortsättningen:

Har idag kontaktat försäkringsbolaget och dom tycker det låter konstigt att felet inte är åtgärdat, då det är med i skadeanmälan som godkänts. Samtidigt säger dom att man måste kunna lita på verkstaden när dom säger något. Känns ju sådär kul när det förra året var ett jäkla liv om fusk på massa verkstäder, men dom poängterade att det var konstigt i vilket fall som eftersom bilen vart i felfritt skick innan påkörningen. Samtalet är inspelat.

Har även vart efter samtal med försäkringsbolag och pratat med verkstaden. Vad dom kan se så finns det ingen notering från reparationen om att missljud upptäckts eller undersökts, fastän det är med i skadeanmälan, det tycker jag är lite lustigt. Dom ska kontakta försäkrings bolaget inom någon timme, detta var kl: 11.30, och sedan höra av sig till mig igen.

To be continued...

PS: Ursäkta för rörig tråd med dubbellsvar, går inte att redigera så bra på tfn som vid dator. Detta inlägg får gälla för enkelhetens skull

Ännu en gång original inlägget så man slipper hoppa fram och bak i tråden.

Skrivet av Brainsplitter:

@Napster91: Har du bilder på skadan möjligtvis? Behövde några länkarmar bytas? Har de gjort 4-hjulsinställning?

Bilder finns längre ner i denna post övriga frågor har jag ännu ingen aning om, förutom det som står med i citerade "OP" i denna post.

Skrivet av MacAllan:

@Napster91: Någon drivrem?
Du har ju t.ex. generator remmen som brukar sitta på höger sida, inte omöjligt att sträckaren fått sig en törn i samband med olyckan och att remmen påverkats.
Inte heller ovanligt att denna även driver styrservon och därför ger ljud när man vrider ratten..

Ljudet verkar komma från förarens sida till höger på bilen fram, någonstans mellan strålkastare och där vart jag kan se remmar, med andra ord, där den blev påkörd. Så vet tyvärr ännu inte.

Skrivet av Crillie90:

Kollat styrservo-olja? Om den ligger på bra nivå så är det förmodligen något annat problem med styrservon Lycka till!

Jag har kollat i instruktionsboken, och där den säger att man fyller på, så är det rätt nivå enligt boken Om jag nu kollat på rätt ställe, men tror det, en orange/gul färgad vätska under gult lock. Tydligen går den till både styrservo och koppling enligt boken.

Skrivet av Larskrister:

@Napster91: Kul att kunna hjälpa till, hoppas det löser sig för dig!

Försöker behålla dig lite i tråden nedan finns bilder bilen hur den såg ut efter påkörningen

Bilder samt fortsättning från idag...

Jag har idag varit i kontakt med personen på Länsförsäkringar som har hand/ansvar för skadereglering på min bil. Han säger att man ska få tillbaka bilen så att man känner igen den. Bra svar enligt mig.

Har också varit på verkstaden och dom ska nu göra en felsökning på bilen, det gavs ingen tid för mig att ta upp något som har skrivits/visats i denna tråd då dom verkade jätte stressade och bara ville få det överstökat.
Verkstaden sa även att det är först efter felsökning dom vet om detta går på samma skadereglering eller inte, vilket de avfärdat förut, men nu konstigt nog vill undersöka igen. Tydligen är det samma tekniker som ska kolla på bilen som ordnat det yttre, får se om han lyckas hitta något denna gång eller inte.

Om verkstaden otroligt nog inte lyckas konstatera att missljudet har med påkörningen att göra, hur ska jag gå vidare med ärendet då? Som jag själv tror är rätt följer nedan:

  1. Kontakta andra verkstäder och höra vad som är rimligt vid en sådan påkörning.

  2. Höra med firman jag köpte bilen av då dom antagligen har papper på att den är felfri, och jag har 1 månads trafiksäkerhets garanti kvar hos dom, om detta nu hjälper.

  3. Kontakta konsumentombudsman?

  4. ARN?

Känns så otroligt tråkigt och jobbigt att försäkringsbolaget bara inte kan säga "ja vi fixar det", och att verkstaden inte kan hitta ett fel som är omöjligt att inte höra.

Här kommer i varje fall bilderna jag lovar:

Denna bild har jag dragit lite i kontrasten så den blir ljusare att man ser något. Plasten är mycket närmare hjulet än det ska vara, kan va lite svårt att se kanske.

"??????" vet jag inte om det var så innan påkörning, men är rätt säker på att det inte var det. Det är inte så nu i varje fall.

Kan även nämna att bilen som körde på mig, där föll alla plastdetaljer/kofångare i fronten av samt att båda strålkastarna hängde ut.

Det är väll rapporten från idag. Tack till alla som hjälpt mig hittills ! Det är stort stöd! Och fortsättning följer...

Visa signatur

Questions are the beginnings of wisdom

Permalänk
Medlem
Skrivet av Napster91:

Ännu en gång original inlägget så man slipper hoppa fram och bak i tråden.

Bilder finns längre ner i denna post övriga frågor har jag ännu ingen aning om, förutom det som står med i citerade "OP" i denna post.

Ljudet verkar komma från förarens sida till höger på bilen fram, någonstans mellan strålkastare och där vart jag kan se remmar, med andra ord, där den blev påkörd. Så vet tyvärr ännu inte.

Jag har kollat i instruktionsboken, och där den säger att man fyller på, så är det rätt nivå enligt boken Om jag nu kollat på rätt ställe, men tror det, en orange/gul färgad vätska under gult lock. Tydligen går den till både styrservo och koppling enligt boken.

Försöker behålla dig lite i tråden nedan finns bilder bilen hur den såg ut efter påkörningen

Bilder samt fortsättning från idag...

Jag har idag varit i kontakt med personen på Länsförsäkringar som har hand/ansvar för skadereglering på min bil. Han säger att man ska få tillbaka bilen så att man känner igen den. Bra svar enligt mig.

Har också varit på verkstaden och dom ska nu göra en felsökning på bilen, det gavs ingen tid för mig att ta upp något som har skrivits/visats i denna tråd då dom verkade jätte stressade och bara ville få det överstökat.
Verkstaden sa även att det är först efter felsökning dom vet om detta går på samma skadereglering eller inte, vilket de avfärdat förut, men nu konstigt nog vill undersöka igen. Tydligen är det samma tekniker som ska kolla på bilen som ordnat det yttre, får se om han lyckas hitta något denna gång eller inte.

Om verkstaden otroligt nog inte lyckas konstatera att missljudet har med påkörningen att göra, hur ska jag gå vidare med ärendet då? Som jag själv tror är rätt följer nedan:

  1. Kontakta andra verkstäder och höra vad som är rimligt vid en sådan påkörning.

  2. Höra med firman jag köpte bilen av då dom antagligen har papper på att den är felfri, och jag har 1 månads trafiksäkerhets garanti kvar hos dom, om detta nu hjälper.

  3. Kontakta konsumentombudsman?

  4. ARN?

Känns så otroligt tråkigt och jobbigt att försäkringsbolaget bara inte kan säga "ja vi fixar det", och att verkstaden inte kan hitta ett fel som är omöjligt att inte höra.

Här kommer i varje fall bilderna jag lovar:

http://i67.tinypic.com/2nv5v2d.jpg
http://i64.tinypic.com/29gfnlh.jpg

Denna bild har jag dragit lite i kontrasten så den blir ljusare att man ser något. Plasten är mycket närmare hjulet än det ska vara, kan va lite svårt att se kanske.

http://i63.tinypic.com/2w1xsub.jpg

"??????" vet jag inte om det var så innan påkörning, men är rätt säker på att det inte var det. Det är inte så nu i varje fall.

Kan även nämna att bilen som körde på mig, där föll alla plastdetaljer/kofångare i fronten av samt att båda strålkastarna hängde ut.

Det är väll rapporten från idag. Tack till alla som hjälpt mig hittills ! Det är stort stöd! Och fortsättning följer...

Dold text

Mycket möjligt att servostyrningen fått sig en smäll också, de har både rör och en radiator vid fronten och sitter dessutom på samma sida som vart påkörd.
Hittar ingen bra ritning över fronten heller, men av de jag hittar är det inte helt omöjligt att det hänt.

Visa signatur

i5 2500K|Vengeance 8Gb|Sabertooth P67|GTX 980Ti|Corsair AX1200|Force GT 120Gb|5TB lagring|Asus Xonar STX II