Steam stream (och motsvarande)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2006

Steam stream (och motsvarande)

Är på gång att bygga en ny PC och har då funderat kring ljudnivåer och liknande men även kommit att fundera lite på detta med Steam Stream och liknande tjänster. För den som inte har koll så handlar det alltså inte om att streama ut på twitch.tv eller liknande utan om att streama själva spelandet till andra klienter, så att man t.ex. kan sitta på en mindre kraftfull laptop och köra spel från sin monstermaskin i garderoben. Och om det nu fungerar bra så blir det genast en helt annan sak med PC byggande, då är ljudnivåer, design osv inte längre lika viktigt om man kan smälla in allt i en garderob och sen köra "remote". Har knappt testat det själv men testade lite snabbt att köra några FPS spel till HTPCn i vardagsrummet via WiFi (snabbt Wifi) och det gick förvånansvärt bra. FullHD i 60 fps verkade fungera, även när det var lite mer intensiva strider. Hade dock inga vettiga styrdon eller liknande så jag kunde inte riktigt testa själva "känslan", dvs ev problem med lag på kontroller osv.

Så, tänkte höra vad ni andra har för erfarenheter av Steam Stream och liknande tjänster, är det något att satsa på för inhouse streaming? Är det så pass bra att man kan börja se spelmaskinen som en server och som man kan slänga in i garderoben och sen kör man bara från någon klenare klient istället? Eller är det bara så att det fungerar i nödfall för typ Tetris men snabbt blir kämpigt t.ex. för FPS spel och liknande?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2008

Jag har kört en Steam Link sen i höstas och överlag tycker jag In-Home Streaming fungerar bra med rätt förutsättningar, dvs snabb host PC + stabilt nätverk (gärna trådat i båda ändar men högpresterande wifi funkar skapligt också).

Kör uteslutande 1080p 60fps och med min setup (dator i sign + 5Ghz AC Wifi till PC, sladd till Link) får jag mellan 20-40ms i sammanlagd fördröjning vilket är ungefär så lågt man kan förvänta sig med den teknik som finns nu. Det duger gott och väl till handkontrollspel som racing, plattform och rpg men kan säkert upplevas lite sluggish för FPS (men det bör du i sanningens namn spela på PCn ändå ). Provspelade dock Crysis häromveckan och det fungerade över förväntan måste jag säga. Stadiga 60fps och fördröjningen var inget jag tänkte på.

IHS är dock inte perfekt, Linken har vissa problem, IHS i sig har vissa problem och dessa två kombinerade skapar säkert egna små problem och buggar. Kan exempelvis inte spela varken GTAIV eller V i över 40fps via Linken trots att det är silkeslena 60 på hosten. Om det är ett Link eller IHS problem låter jag vara osagt.

Men som sagt, överlag är det riktigt trevligt och det fungerar garanterat bra nog för att kunna avnjuta många stunder i soffan. Men riktigt så stabilt att du kan slänga in PCn i garderoben och glömma bort den sen är det inte.

ASUS Z170I PRO GAMING | i5 6600K | ASUS GTX 970 Strix | 16GB DDR4-3200 | Corsair SF450 | A-DATA SP900 128GB | Samsung 970 EVO 500GB | Noctua NH-L9i | Kolink Rocket

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2006

OK, tack för feedback!

De uteblivna svaren i övrigt är väl en indikation på hur många här som använder Steam Stream gissar jag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Jun 2005

Spelar många spel på min HTPC via In-Home streaming och det fungerar galant (oftast). Kan uppleva det som laggigt ibland när speldatorn inte startats om på flertalet veckor. Konstigt men efter en reboot fungerar det alltid bra. Kör via kabel.

Skulle dock inte slänga in speldatorn i en garderob och glömma bort den. Så bra fungerar det tyvärr inte. Spel kan krascha etc som flippar ur systemet lite och då får man antingen remote admin styra datorn via annat program eller bara resa sig upp och starta om spelet.

Spel och renderingsdator - Obsidian 650D | I7 2600k @ 4,5Ghz | NH-U14S | 980 Ti | Corsair 16GB Ram | Asus P8P67 Deluxe | G2 750W | 144Hz BenQ | Ducky Shine 3 & Logitech G pro