Forumdelen sponsras av

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2016

Kan inte få 144hz[SOLVED]

EDIT:
Jag avinstallera drivrutinerna till grafkortet o installerade allt igen,
efter reboot lyckades jag ställa in 144hz.
ingen aning om VAD som var felet då allt är som det var innan.

Har köpt en helt ny rig som jag nyligen har satt ihop.

Os:
w7
Specs:
Asus z170-a
i7 6700 4ghz
16gb Ddr4 2100kHz
Gigabyte geforce gtx 970 4gb
Acer gn246hl 144hz skärm.

Problemet:

Jag har prövat ändra i både geforce experience och genom skärm inställningar på skrivbordet,
Men ändå får jag bara upp 1920x1080 60hz
Som max,
Alla drivrutiner är installerade, jag har provat med både hdmi och dvi-d dual link kabel men kan ändå inte få högre än 60hz
(eller ja, vid 480p kan jag få 75hz)

Någon som har en aning om vad problemet kan vara?
Tycker att mina specs lär vara tillräckligt bra för att klara av att köra i 144hz.

löst problemet
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2002
Skrivet av Onfire_swe:

Har köpt en helt ny rig som jag nyligen har satt ihop.

Os:
w7
Specs:
Asus z170-a
i7 6700 4ghz
16gb Ddr4 2100kHz
Gigabyte geforce gtx 970 4gb
Acer gn246hl 144hz skärm.

Problemet:

Jag har prövat ändra i både geforce experience och genom skärm inställningar på skrivbordet,
Men ändå får jag bara upp 1920x1080 60hz
Som max,
Alla drivrutiner är installerade, jag har provat med både hdmi och dvi-d dual link kabel men kan ändå inte få högre än 60hz
(eller ja, vid 480p kan jag få 75hz)

Någon som har en aning om vad problemet kan vara?
Tycker att mina specs lär vara tillräckligt bra för att klara av att köra i 144hz.

Högerklicka på skrivbordet och gå in i Nvidia Kontrollpanel, under fliken bildskärm klicka på "ändra upplösning"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2015

Använder du DVI-D kabel? Displayport? Rätt port i grafikkortet?

MSI z170 Pro Gaming . i5 6600k . Hyper Evo 212 . 8GB DDR4 2133ghz . GTX Evga 780 . 2x SSD 240gb . 1TB WD Black . Fractal Design Integra M 650W 80+ Bronze, Modulär . W10 .

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Dec 2004
Skrivet av xSWEDEx:

Högerklicka på skrivbordet och gå in i Nvidia Kontrollpanel, under fliken bildskärm klicka på "ändra upplösning"

har samma skärm och det va det enda jag ändrade,funkat fin fint sedan dess
lycka till!

ASUS MAXIMUS X HERO | Intel Core i7 8700K@5.0 Ghz | Corsair H150i Pro | G.Skill Tridentz RGB DDR4-3200 16Gb | EVGA GeForce GTX 1080ti | Samsung 960 PRO 500GB M.2 | Acer Predator X34P

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2002
Skrivet av doerman:

Använder du DVI-D kabel? Displayport? Rätt port i grafikkortet?

Den skärmen har ej dp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2015

@xSWEDEx: Har du en Dual DVI kabel?

MSI z170 Pro Gaming . i5 6600k . Hyper Evo 212 . 8GB DDR4 2133ghz . GTX Evga 780 . 2x SSD 240gb . 1TB WD Black . Fractal Design Integra M 650W 80+ Bronze, Modulär . W10 .

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2002
Skrivet av doerman:

@xSWEDEx: Har du en Dual DVI kabel?

Ena av datorerna här hemma körs med likadan skärm så ja..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Harmånger
Registrerad
Mar 2009

@xSWEDEx:

Det finns olika typer av DVI kablar.

Frågar som ovanstående, har du rätt sorts kabel?

Stationär - Z97-A | 4690K | 8GB DDR3 | GTX 980 SLI | EVO 850 500GB
Laptop - HP EliteBook 8460P | 2540M | 6GB DDR3 | Agility 3 120GB
Server - HP Microserver Gen8 | 1610T | 4GB DDR3 | EVO 850 120GB | 9TB
Mediaspelare - Raspberry Pi 2 (OSMC)
Telefon - Xiaomi Redmi 3S (Global)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2002
Skrivet av RX1:

@xSWEDEx:

Det finns olika typer av DVI kablar.
http://s.hswstatic.com/gif/dual-dvi.jpg

Frågar som ovanstående, har du rätt sorts kabel?

Har ni svårt att läsa här inne, det är inte jag som har problem. Snarare var jag den första som skrev hur han ska fixa det som är problemet!
Ovanstående frågar om jag har DUAL och jag säger JA precis som original postaren då har jag väl gett info så det räcker. Kabeln som medföljer är den rätta, tror ju knappast acer skickar med felaktig kabel så man inte kan köra i 144. Kabeln som medföljer vid köp av denna skärm är en DUAL DVI-D

Trädvy Permalänk
Entusiast
Testpilot
Plats
Chalmers
Registrerad
Aug 2011

Har du en Dual Link-kabel? Vi menar inte DVI-D!

Hur har du anslutit skärmen? Om du har kopplat den till moderkortet istället för grafikkortet kommer det aldrig fungera. Om du har kopplat den till grafikkortet kanske du har kopplat den till en utgång som inte har stöd för Dual Link. (Man kan inte avgöra det genom visuell inspektion.) Prova isåfall den andra utgången.

5930K • Corsair DP 32 GiB • EVGA GTX 980 • 2x Swift PG278Q
Better SweClockersDisplayPort över USB-C

Köp processor för framtiden™, men inte grafikkort.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ösmo
Registrerad
Jun 2002

Hämtar popcornen, denna tråd kommer spåra...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2002
Skrivet av Orfi:

Hämtar popcornen, denna tråd kommer spåra...

Haha den spårade ju jäkla fort..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av RX1:

@xSWEDEx:

Det finns olika typer av DVI kablar.
http://s.hswstatic.com/gif/dual-dvi.jpg

Frågar som ovanstående, har du rätt sorts kabel?

Det kvittar dock, båda har stöd för 144hz i 1080p.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2016
Skrivet av xSWEDEx:

Högerklicka på skrivbordet och gå in i Nvidia Kontrollpanel, under fliken bildskärm klicka på "ändra upplösning"

hade redan gjort det men den hittade ändå inte 144hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2016
Skrivet av doerman:

Använder du DVI-D kabel? Displayport? Rätt port i grafikkortet?

jag använder DVI-D DL kabel precis som jag påstod

Skrivet av ARAGON_GBG:

har samma skärm och det va det enda jag ändrade,funkat fin fint sedan dess
lycka till!

funkade inte för mig dock

Skrivet av doerman:

@xSWEDEx: Har du en Dual DVI kabel?

som jag skrivit så har jag en DVI-D DL

Skrivet av Alling:

Har du en Dual Link-kabel? Vi menar inte DVI-D!

Hur har du anslutit skärmen? Om du har kopplat den till moderkortet istället för grafikkortet kommer det aldrig fungera. Om du har kopplat den till grafikkortet kanske du har kopplat den till en utgång som inte har stöd för Dual Link. (Man kan inte avgöra det genom visuell inspektion.) Prova isåfall den andra utgången.

jag har en ny dator JA, men jag har hållt på med datorer i över 18 år,
så nej. den är INTE kopplad till MB utan till grafkortet.

då jag även har en DVI-D DL kabel anslöt jag den till DVI-D utgången på grafikkortet.

Trädvy Permalänk
Entusiast
Testpilot
Plats
Chalmers
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Onfire_swe:

jag har en ny dator JA, men jag har hållt på med datorer i över 18 år,
så nej. den är INTE kopplad till MB utan till grafkortet.

Svårt för oss att veta då du är nyregistrerad. Kan upplysa om att det är vardagsmat här på forumet att TS minsann har en Dual Link-kabel – tills man förklarar skillnaden mellan ‑D och DL.

Citat:

då jag även har en DVI-D DL kabel anslöt jag den till DVI-D utgången på grafikkortet.

Prova den andra.

5930K • Corsair DP 32 GiB • EVGA GTX 980 • 2x Swift PG278Q
Better SweClockersDisplayPort över USB-C

Köp processor för framtiden™, men inte grafikkort.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2002
Skrivet av Onfire_swe:

EDIT:
Jag avinstallera drivrutinerna till grafkortet o installerade allt igen,
efter reboot lyckades jag ställa in 144hz.
ingen aning om VAD som var felet då allt är som det var innan.

Har köpt en helt ny rig som jag nyligen har satt ihop.

Os:
w7
Specs:
Asus z170-a
i7 6700 4ghz
16gb Ddr4 2100kHz
Gigabyte geforce gtx 970 4gb
Acer gn246hl 144hz skärm.

Problemet:

Jag har prövat ändra i både geforce experience och genom skärm inställningar på skrivbordet,
Men ändå får jag bara upp 1920x1080 60hz
Som max,
Alla drivrutiner är installerade, jag har provat med både hdmi och dvi-d dual link kabel men kan ändå inte få högre än 60hz
(eller ja, vid 480p kan jag få 75hz)

Någon som har en aning om vad problemet kan vara?
Tycker att mina specs lär vara tillräckligt bra för att klara av att köra i 144hz.

Skrivet av Onfire_swe:

hade redan gjort det men den hittade ändå inte 144hz

Härligt att det funkar nu i alla fall. Datorer är datorer och du löste det, ibland är det enklaste som hjälper precis som du gjorde Välkommen till forumet förresten

Med vänlig hälsning xSWEDEx