Forumdelen sponsras av

Svarstid/delay på TV. hur kollar man det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg änna
Registrerad
Jan 2014

Svarstid/delay på TV. hur kollar man det?

Tjena, funderar att köpa en tv av en snubbe, men kommer tills stor del att spela, och så väl kolla på TV kanaler. Men vill att det inte ska vara för hög delay. Hur kollar jag det? har kolla på broshyren men hittar inget som visar det här. Någon kunnig som kan hjälpa mig?

TVn:http://download.p4c.philips.com/files/4/42pf5331_10/42pf5331_10_pss_swese.pdf

Moderkort: Gigabyte GA-H87M-D3H mATX - Hårdisk: 1TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB - Nätaggregat: Corsair RM 650W 80+ Gold Modulär - Chassi: Cooler Master Centurion 6, Svart/Silver - Grafikkort: EVGA GeForce GTX 770 2GB SC ACX - Processor: Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell) - Internminne: Corsair 8GB (1x8GB) CL10 1600Mhz VENGEANCE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

det brukar generellt inte specificeras på tvapparater tyvärr.

finns väl några hemsidor som mäter och för databas på det men listan är långt från komplett.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

Det måste mätas med verktyg, exempelvis Leo Bodnar input lag tester och med kamerametoden. Leo Bodnar:n är enkel och i särklass snabbast. In med kabeln och tryck på knappen för mätningar ned på millisekundprecision. Den har rätt ofta problem med hur en del apparater fungerar kring panelmässigt och kan läsa fel eller inget alls. Det kan bli en del fipplande innan man får resultat.

Kamerametoden använder en systemkamera och två skärmar, där ena skärmen har en känd latens. Idealet är en bildrörsskärm. Genom att spegla/duplicera en klocka på båda skärmarna får man en uppfattning om hur stor fördröjningen är. Det finns olika typer av klockor, de enklaste är webbaserade likt denna: http://www.lagom.nl/lcd-test/response_time.php Precisionen är vanligtvis 1/60-dels sekund (vid 60 Hz) och med upprepade bilder och mer avancerad programvara kan man nå tydligare siffror.

Tillverkarna själva har koll på siffrorna för alla sina apparater. De måste veta latensen för att kunna ge rätt information för automatisk lip-sync över HDMI. Men de går aldrig ut med siffrorna eftersom det är objektiv uppgift som faktiskt säger om något är konkret bra eller dåligt.

Philips apparater brukar ha hög latens, ofta över 60 - 80 ms även i spel-/datorläge, långt mer direkt ur kartong. Men det varierar ordentligt mellan olika modeller. Så det måste mätas av någon.