Permalänk
Medlem

PCB-Design

Jag har satt ihop ett par komponenter på ett kopplingsdäck, och vill nu överväga föra över dem på PCB.

Jag har någon kinesvariant av Arduino Pro Micro 5V/16 Mhz https://www.sparkfun.com/products/12640 som har lite andra dimensioner än vanligt, och undrar om det finns något enkelt program (till både linux och win) där jag kan skapa komponenten och alla portar själv (med mm-mått).

Testade Eagle som var väldigt lätt att sätta sig in i, men där insisterar de på tum, och gratisversionen lät mig bara skapa en komponent själv (som också kraschade programmet vid resize).

Permalänk
Medlem

Det borde inte vara några problem att sätta måttenhet millimeter istället för tum i Eagle och enligt Eagles egna hemsida så finns det inga begränsningar i antalet nya komponenter man kan skapa. Det enda de tar upp som begränsningar i gratisversionen är antal schemablad (2), antal kretskortslager (2) och kretskortsstorleken (80x100 mm),

http://www.cadsoftusa.com/download-eagle/freeware/
https://learn.adafruit.com/ktowns-ultimate-creating-parts-in-...

Permalänk
Medlem

Det går att ställa om till mm, men en del användare verkar ha fått problem längre fram där konverteringen inte fungerat som det ska. Är villig att just ge det en chans, men jag hittar inte "symbol" i senaste versionen. Hittar "modul" som verkar ok, men då skapas ett schemablad per modul (vilket begränsas till 2).

Permalänk
Medlem

Hittade nu programmet Fritzing, som fungerar bra. Man ser både 3D-modellen av kopplingen på ett kopplingsdäck, ritningen och sedan PCB-vyn. Lätt att göra egna eller använda custom-komponenter. Tanken är nog att det ska räcka att koppla upp det på däcket i programmet för att övriga vyer ska fyllas i automatiskt, men det är en beta. Autorouting är inte helt bra heller.

Permalänk
Medlem

KiCad är gratis och öppet, funkar både på Linux, Windows och Mac.
Med det kan du göra allt du behöver både i schema och layout.

http://kicad-pcb.org/