Klick + kreditkort ("tinting") och sedan riskorn + tryck från kylare?

Permalänk
Medlem

Klick + kreditkort ("tinting") och sedan riskorn + tryck från kylare?

Har försökt läsa på hur man gör när man applicerar kylpasta och på Arctic Silvers hemsida verkar det som att man först ska ta på lite klick pasta på processorn och stryka ut det med exempelvis ett kreditkort så att det blir en jämn fördelning över hela yta från kylaren som kommer i kontakt med processorn. Verkar vara något som kallas "tinting", vet inte om man ska översätta det med att tona på svenska? Därefter skulle man ta på ett något större riskorn och låta trycket från kylaren smeta ut det.

Blir förvirrad då jag trodde att det var antingen eller.

Den första metoden antar jag är lite riskabel med tanke på luftbubblor...

Permalänk
Medlem

Artic själva rekommenderar för övrigt att man gör ett streck, men jag gör nog hellre ett riskorn.

Permalänk
Medlem

Ett streck eller riskorn är metoderna jag kör på.
Aldrig skulle jag smeta ut det först då det kommer skapa luftbubblor.

Permalänk
Medlem

Jag har alltid kört "riskornsmetoden" och det har fungerat för mig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av solomon:

Ett streck eller riskorn är metoderna jag kör på.
Aldrig skulle jag smeta ut det först då det kommer skapa luftbubblor.

Har faktiskt alltid smetat ut, trots all varningar om luftbubblor och jag har aldrig någonsin stött på några problem.

I mina ögon är det enda problemet att man tar för mycket pasta så att det hamnar UTANFÖR heatspreadern; speciellt om det är ledande pasta.

Kanske kan utsmetningsmetoden vara ett problem med pushpin-fästa standardkylare som inte förmår att trycka tillräckligt hårt?

Det kom ju rätt nyligen ett stort test om detta där skillnaderna över lag visade sig vara mycket små.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ANDI:

Har faktiskt alltid smetat ut, trots all varningar om luftbubblor och jag har aldrig någonsin stött på några problem.

I mina ögon är det enda problemet att man tar för mycket pasta så att det hamnar heatspreadern; speciellt om det är ledande pasta.

Kanske kan utsmetningsmetoden vara ett problem med pushpin-fästa standardkylare som inte förmår att trycka tillräckligt hårt?

Det kom ju rätt nyligen ett stort test om detta där skillnaderna över lag visade sig vara mycket små.

Själv tycker jag att det är en fördel att kylpastan hamnar på heatspreadern😉

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

det enda som gör skillnad enligt linustechtips tester är om man tar för lite, annars så är det samma samma... jag kör alltid på "riskornsmetoden" snabbt och enkelt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Heinel:

Själv tycker jag att det är en fördel att kylpastan hamnar på heatspreadern😉

Skickades från m.sweclockers.com

Bra där +1

...utanför...

Permalänk
Medlem

Spelar ingen större roll. Även om du gör ett taskigt jobb så kommer det max skilja ett par grader. Jag kör riskorns-metoden eftersom den verkar vanligast.