SIM-kort inaktiveras under användning

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Maj 2015

SIM-kort inaktiveras under användning

Hejsan

Jag köpte en Sony Xperia M4 Aqua från NetOnNet i september förra året. Nu har den börjat med ett visst hyss där simkortet verkar inaktiveras till synes helt utan anledning. Jag lägger ifrån mig mobilen och när jag plockar upp den nästa gång är täckningen borta och "Inget SIM-kort, endast nödsamtal" rullar i översta vänstra hörnet. Det har hänt fyra gånger på mindre än en vecka nu, senast var för cirka 30 minuter sedan under tiden jag höll på att skriva ett inlägg här.

Jag kan inte hitta några alternativ att knappa in pinkoden utan att starta om mobilen utan det är det jag får göra varje gång. Är det någon som på rak arm kan komma på något uppenbart fel som jag missat?

Har 3 och mina föräldrar är inne på att prova ett nytt SIM. Enkelt kanske men jag tycker det känns mer som ett hårdvarufel med själva mobilen, vad tror ni? Det känns dessutom som att det händer tätare och tätare tidsmässigt, det hände i går kväll också.

ASUS Z97-A | Intel Core i7-4790K | Noctua NH-U14S | ASUS GeForce GTX 1070 Dual OC
2x8GB Corsair Vengeance Pro | Samsung 850 EVO 500GB | Cooler Master V750S
Fractal Design Meshify C | Cooler Master MK750 MX Silent Red | ASUS Strix Claw | Samsung S24D590L

Frågor eller funderingar? Skicka ett PM eller kontakta oss.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tranemo
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av Andreaz1:

Hejsan

Jag köpte en Sony Xperia M4 Aqua från NetOnNet i september förra året. Nu har den börjat med ett visst hyss där simkortet verkar inaktiveras till synes helt utan anledning. Jag lägger ifrån mig mobilen och när jag plockar upp den nästa gång är täckningen borta och "Inget SIM-kort, endast nödsamtal" rullar i översta vänstra hörnet. Det har hänt fyra gånger på mindre än en vecka nu, senast var för cirka 30 minuter sedan under tiden jag höll på att skriva ett inlägg här.

Jag kan inte hitta några alternativ att knappa in pinkoden utan att starta om mobilen utan det är det jag får göra varje gång. Är det någon som på rak arm kan komma på något uppenbart fel som jag missat?

Har 3 och mina föräldrar är inne på att prova ett nytt SIM. Enkelt kanske men jag tycker det känns mer som ett hårdvarufel med själva mobilen, vad tror ni? Det känns dessutom som att det händer tätare och tätare tidsmässigt, det hände i går kväll också.

Hade samma bekymmer med en htc one x, ena sekunden fungerade sim kortet och andra varnade den för "inget simkort".
Kom fram till att de var sim kortsluckan som det var glapp i.
Lämnade in telefonen 2 gånger för att få dem att fixa den, men sedan fungerade allt som det skulle.

i7 4790 | CRYORIG H7 QUAD LUMI | MSI GTX 1070 | Msi Z87-G45 | Corsair 16 GB | Fractal R4 | 1 TB WD Blue + 850 Evo 250 GB |

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Maj 2015

Okej men då ser det ju ut som att vi får lämna in den, tack.

Skickades från m.sweclockers.com

ASUS Z97-A | Intel Core i7-4790K | Noctua NH-U14S | ASUS GeForce GTX 1070 Dual OC
2x8GB Corsair Vengeance Pro | Samsung 850 EVO 500GB | Cooler Master V750S
Fractal Design Meshify C | Cooler Master MK750 MX Silent Red | ASUS Strix Claw | Samsung S24D590L

Frågor eller funderingar? Skicka ett PM eller kontakta oss.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nora
Registrerad
Jul 2013

Kolla med 3 om du inte kan få ett nytt SIM-kort att testa med innan du lämnar in den, då man annars kan åka på en service kostnad om dom inte hittar något fel på telefonen.

Main
MOBO: MSI B350M MORTAR, CPU: RYZEN 5 1600, RAM: 4x4GB DDR4 @ 3GHz, GPU: KFA2 GTX1080 EXOC SNPR, SSD: TOSHIBA TR150 480GB Chassi: NZXT H400i Svart/Rött, PSU: CoolerMaster V750 80+ Gold, Skärm: AOC G2460PF