Vad händer i världen? Finns det en hemlig agenda?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nardds:

Ja ni... När jag läser våra dagstidningar verkar ju landet helt lugnt. Läser jag världsnyheter är ju vårt land påväg mot kollaps.
Är det möjligt att vårat land faktiskt kan blivit infiltrerat av islamister, på en STÖRRE skala? Jag hoppas inte det. Jag gillar landet Sverige som jag växte upp i. Jag gillar att vi alla har friheten till att göra i princip vad vi vill. Vårt land har oändligt med möljigheter och en befolkning som måste va de mest godhjärtade människorna i världen.

Men kollar man ut på landet just nu, verkar ingen vilja behålla vårt land?

September 11, orsaken till till att USA invaderade mellanöstern. Därefter förstörde de mellanöstern och lämnade en region i kaos, där de varit fritt fram för terrorister att härja. De har ju tjänat pengar på att sälja olja som USA tog från Irak, men lämnade bakom sig. Dessa terrorister som jag förstått det följer en del av Islam som är väldigt grov och hårdhänt. Kvinnor får inte gå utan slöja, de får inte röra killar, de har nästan inga rättigheter alls. Homosexuella ska dödas. Och staten och religion ska vara ett o samma. Som jag förstått det är detta en tolkning av Islam som Saudi Arabien tagit fram. Detta i mina ögon är helt fel och inget som hör hemma i Sverige. Ändå känner sig varenda svensk rasitisk om han/hon tänker illa om denna religion. Detta är i mina ögon en hjärntvättning som vår media och stat har lagt på oss.

Jag tycker inte det är fel att säga rakt ut "vi vill inte ha detta i sverige". Ändå tycker våra politiker att vi ska ta emot återkommande ISIS terrorister och ge dom hem, bostad , mm. what the actual fuck säger jag. Jag gillar människor. Jag ser ingen skillnad på någon av oss, vart vi än kommer ifrån. Men dessa människor har ju fått en skev tro lagt på sig sen de var barn. De har ju inte ens fått rätten att välja om de vill tro på Allah eller inte. De måste. Jag har inget emot godhjärtade muslimer som vill människor väl. Jag är övertygad om att detta är majoriteten.
Men muslimer som vill ha en islamsk stat. De som vill döda alla som inte tror som de gör. Delen av Islam som vill ta över världen. Det gillar jag inte. De som våldtar kvinnor för att de klär som de gör här i västvärlden. I dont like that. Som ni vet är det de hårda och brutala som vinner makt. Men säger jag det här till mina vänner klassas jag som rasist i det här samhället.

Kan det vara så att USA/Saudi arabien har plottat det här från början, 9/11, Irak kriget, Afghanistankrigen, terrorist krigen, för att få denna mass migration till europa. För att skapa ett muslimskt land här. Sverige? Ta fram SD, få ett folk som hatar rasister. Öppna våra gränser, ta in mer folk än vad vi kan hantera, skuldsätta vårt land genom att ta lån från EU samt de banker som äger oss alla. Kan dom tom ha betalat får Löfven med mer, att begå en konpsiration mot sitt egna folk att krasha landet och införa en ny stat. Islamsk stat? Kontrollerad av..? Saudi Arabien? Sverige sålde ju tom i smyg ca 30% av vårt statsguld, tror jag att det var. Det är ingen bra sak.

Eller kan det vara EU som fått mig att tro detta, som fått mig att tappa tron på mina politker, så att jag ska rösta för att gå in helhjärtat i EU när det börjar kännas osäkert på våra gator?

Ärligt talat så har jag ingen aning om vad som händer. Jag är ingen akademiker i ämnet. Men jag tycker att det är väldigt viktigt att diskutera det här ämnet just nu. Så att inte Sverige försvinner framför ögonen på oss.

One love. Sluta kriga o lev i fred. Ett folk, enat.

(hoppas jag inte blir en target för SÄPO eller nåt annat nu x) )

Citerat från "Kaya"
Det finns 3 former av lögner. Lögn, förbannad lögn och statistik. Trotts det så finns det ingen statistik så visar på att Sverige på nått sätt aldrig varit tryggare.
Öppna ögorna, Sverige har aldrig varit mer otryggt.

Antal anmälda våldtäkter, totalt år 1975: 768 varav 118 “överfallsvåldtäkter”
Antal anmälda våldtäkter, totalt år 1995: 1707 varav 289 “överfallsvåldtäkter”
Antal anmälda våldtäkter, totalt år 2014: 6697 varav 854 “överfallsvåldtäkter”

Antalet anmälda misshandelsfall, inkl grov år 1975: 21 518
Antalet anmälda misshandelsfall, inkl grov år 1995: 54 333
Antalet anmälda misshandelsfall, inkl grov år 2014: 83 324

Antalet anmälda mord-/dråpförsök, totalt år 1975: 170
Antalet anmälda mord-/dråpförsök, totalt år 1995: 643
Antalet anmälda mord-/dråpförsök, totalt år 2014: 792

Antalet anmälda våldsbrott, totalt år 1975: 27 016
Antalet anmälda våldsbrott, totalt år 1995: 66 131
Antalet anmälda våldsbrott, totalt år 2014: 108 071

Vad är det som blivit tryggare? Bara för att media säger så, så betyder det inte att det är sant. Thomas Jefferson sa en gång för länge länge sen.

"The man who never looks into a newspaper is better informed than he who reads them, inasmuch as he who knows nothing is nearer to truth than he whose mind is filled with falsehoods and errors."

På med foliehatten! Det är allt jag kan säga om vad du nyss skrev....

Permalänk
Medlem
Skrivet av fermia:

Problemet ligger i att staten styr media idag och då går det åt helvete..

Att du blir kallad rasist idag ser jag mer som att du har vaknat upp och dina vänner lever i någon konstig verklighet och ser rasister i allt och alla som ej tycker som dom..

Senast jag kollade var det Bonniers som styr media i Sverige

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk

Någon överkommen konspiration finns nog inte, alltså ingen världsregering.
Men nog finns det några grupper som är tajta nog att hjälpa varann, som samtidigt inte finns nedskrivna som en "tajt grupp".
Det pågår helt klart en väldigt delikat balansakt för en ganska liten grupp människor.

Kolla bara filmerna på youtube som visar vart topparna i affärslivet har varit tidigare.
Det är samma namn som dyker upp gång på gång.
Samma namn som är vän med rätt vän o.s.v.

Visa signatur

Ryzen 7 3700x stock.

Permalänk
Skrivet av Nardds:

Ja, jag antar att jag i dagsläget bara konspirerar

Håller du med om att dessa folk kan influerea vårt land hårt? De som influerat dessa människor då, tror du inte dom kan ha några planer med vad som ska göra med dessa influential people? Genom att skicka dom hit, sprider de mycket islam i europa. ISIS finns just nu, och dom vill införa en Islamisk stat, överallt. Kan dom göra det här, så gör dom det. Jag tror att våra politiker hjälper dom att genomföra det. Vare sig dom vet om det eller ej. För dom kraschar landet genom att ta hit dom. Det är sanningen. För vi har inte råd.

Nja, och nej. Haha tydliga svar va
Jag tror inte så mycket på teorin att det sitter ett gäng imamer runt ett bord och kliar skägget, samtidigt som de planerar inför hur muslimerna ska ta över världen. Eller så här, det finns säkert sådana grupper, men de har lika lite påverkar på framtiden som du och jag har. Så dessa behöver du inte bry dig om.

Bara för att man kan starta twitterkonton, filma brinnande piloter (när jag såg detta klipp ocensurerat så förstod jag galenskapen på riktigt..) eller ta över stora delar mark i en krigszon, så betyder det inte att man är nån slags master mind.
IS är fortfarande en väldigt primitivt organisation, om än med hyfsat avancerade (stulna) vapen. Om du vill ha min analys av varför de blev så stora: Helt perfekta förhållanden med total instabilitet i området, och deras hänsynslösa "framtoning".
Om du vet något om romarriket så vet du att mycket av deras råstyrka kom just av deras grymhet, städer/arméer lade ibland bokstavligt talat ned sina vapen istället för att kämpa mot romarna. Och vi vet ju att visa arméer reagerat på liknande vis gentemot IS, de flydde istället för att kriga. (Hade det kommit en klunga med självmordsbenägna fanatiker med AK47:or så hade jag nog gjort exakt samma sak..)..

MEN, det som verkligen influerar Sverige är demokratin. Är detta dåligt? Nä, men samtidigt ser man på hur samhället (tack vare denna demokrati) i samma veva blir sämre. Men det är ju folkets vilja, i någon mening. Fast vilket är folket?? Detta är tiomiljonersfrågan.
Läste nyligen SCB siffror på invandringen de årtionden som kommer, ända upp till år 2060 tror jag de vågade sig på att analysera, vilket om du frågar mig, är helt omöjligt. Men men. Idag har Sverige ca 23% utlandsfödda och födda i Sverige fast med föräldrar med rötter någon annan stans. Adopterade personer och personer med blandade föräldrar (en ursvensk och en utlänning) är EJ inräknade i dessa. Denna siffra är såklart väldigt hög. Det förvånar mig om något land i världen bräcker oss på detta? SCB rapport visar inte helt oväntat att denna siffra kommer stiga rejält, upp långt över 30%, närmare 40%. (Hittar inte rapporten nu bara för det!!).

Och OM vi hade varit ett ENAT folk där 40% är icke-arier och 60% arier, så är jag den sista att se några problem med detta. jag skiter i hur folk ser ut. Helt ärligt. Jag är en speciell typ av rasist, jag är en kulturrasist. Och det står jag för.
Fast nu är vi ju inte direkt enade. Klassamhället är väldigt närvarande, och värre kommer det bli.

Det enda du kan göra är att stå upp för det du tror på (jag vet detta är inte lätt då ens familj typ hatar en för att man röstar på SD). Vet inte vad du röstar men hur som helst så är icke PK-åsikter alltid jobbiga att föra fram (i ett PK land).
Eller så stoppar du huvudet i sanden och glömmer allt. Jag är nära på att göra just detta, för ju mer engagerad jag blir, desto mer energi dräneras jag på. Ser min framtid i Norge och Australien! Inte Sverige. Så som landet beter sig idag skulle jag aldrig få för mig att hjälpa till om det blir krig. Sverige kan dra åt helvete. Detta har växt fram de senaste 5-6 åren, allt eftersom jag bevittnat mediekorruptionen och alla fula politiska spel. Det finns ett Sverige jag vill slåss för nånstans djupt inne, men det är inte det Sverige som existerar idag.

Permalänk
Medlem

Jag har inte läst alla svar och svarar trådskaparen.

Jag 35 år född och uppvuxen i Sverige Muslim, kan gå till moskén kanske var andra tredje månad i samband med kanske att någon bekant har gått bort och eventuellt vid högtid. Ber inte, fastar inte, festar dricker alkohol spelar CS jobbar osv. Där emot har jag stor omkrets och känner MÅNGA som är muslimer. Och av alla muslimer jag känner vet jag inte någon som sympatiserar med IS eller är FÖR döda.

Hade jag vetat eller känt någon som har något med IS att göra hade jag satt dit honom direkt.

Jag varken stöder eller respekterar människor som inte vill mitt land Sverige väl. Är dem missnöjda med hur systemet människorna funkar här så är ingen tvungen att stanna här.

som sagt så känner inte jag någon som är för terrorism, hoppas mitt inlägg ger er en perspektiv.

Mvh

Permalänk
Skrivet av Ibrah:

Jag har inte läst alla svar och svarar trådskaparen.

Jag 35 år född och uppvuxen i Sverige Muslim, kan gå till moskén kanske var andra tredje månad i samband med kanske att någon bekant har gått bort och eventuellt vid högtid. Ber inte, fastar inte, festar dricker alkohol spelar CS jobbar osv. Där emot har jag stor omkrets och känner MÅNGA som är muslimer. Och av alla muslimer jag känner vet jag inte någon som sympatiserar med IS eller är FÖR döda.

Hade jag vetat eller känt någon som har något med IS att göra hade jag satt dit honom direkt.

Jag varken stöder eller respekterar människor som inte vill mitt land Sverige väl. Är dem missnöjda med hur systemet människorna funkar här så är ingen tvungen att stanna här.

som sagt så känner inte jag någon som är för terrorism, hoppas mitt inlägg ger er en perspektiv.

Mvh

Utav alla som utövar religion så är det trots allt väldigt få som är illasinnade.
Själv har jag svårt att förstå vad det är de klappar till i sina bilar? Applåderar de?

Edit: Jag skäms dock inte att säga att vi i Sverige har lyckats bättre än nästan alla andra, det är därför folk flyr hit. Så då behöver de inte påstå att andra länder (med deras religioner) har seder som MÅSTE följas. Vi måste få be(gära) att folk som kommer hit är beredda att ta vår sed!

Visa signatur

Ryzen 7 3700x stock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dylanator:

Utav alla som utövar religion så är det trots allt väldigt få som är illasinnade.
Själv har jag svårt att förstå vad det är de klappar till i sina bilar? Applåderar de?

klappar när och var? har du filmsnutt kanske?

Permalänk
Skrivet av Ibrah:

klappar när och var? har du filmsnutt kanske?

Nej. Men jag mötte flera bilar på söder i Stockholm i November. En del med en arm upp genom rutorna, andra satt och klappade.

För 2 veckor sedan hände precis samma sak här i Borlänge.....

Visa signatur

Ryzen 7 3700x stock.

Permalänk
Medlem

TS skriver någonstans att han mediterade och kom till denna insikt. Finns många typer av meditation men mycket säger mig att denna var THC-baserad.

Till er invandringskritiska, sanningssägare och Tino Sanandaji-anhängare mfl. skulle jag vilja fråga hur invandringen har påverkat era dagliga liv? Hur har just DU drabbats? Eller finns det någon i din närhet? Det är en uppriktig fråga då jag personligen inte har märkt av någon flyktingkris alls.

En sak till, att våldtäktsanmälningarna har ökat kan till stor del bero på att tjejer inte tar någon skit längre. Tjatsex är helt enkelt inte accepterat och vad gäller överfallsvåldtäkterna så är två av de värsta förövarna i modern tid (hagamannen och örebromannen) pursvenska och den som pratar kultur när det gäller gruppvåldtäkter kan väl bara googla på typ "hardcore gangbang" eller liknande för att se att den gemensamma nämnaren inte är kultur utan kön.

Så är det någon kultur som borde anpassa sig till civilisationen så är det den klassiskt manliga.

Visa signatur

Lian-li PC-011 Dynamic Corsair RM750x ROG STRIX X570-E GAMING 5950X NZXT Kraken Z73 32GB Corsair Dominator 3200MHz Gigabyte 6800XT Master Corsair MP600 1TB + Toshiba NVMe 512GB Vertex Pok3r MX Brown Acer Predator XB323UGX Logitech G502+ & Powerplay ...lagrar gör jag på Synology 920 32TB.

Permalänk
Medlem

Enda sättet att utplåna fattigdom och elände i världen är genom en världsregering. Som på sikt kan avskaffa det monetära systemet, till fördel för en bättre, resursbaserad ekonomi.
Om dagens medvetet skapade flyktingströmmar är ett medel för att nå detta mål, eller någonting helt annat tål att funderas på.

Och att folk kastar foliehattar åt höger och vänster är ju nästan skrämmande. Visst har TS säkerligen inte alla rätt i sina resonemang. Men att hen vågar tänka fritt är ju ett friskhetstecken om någonting, med tanke på det sjuka politiska klimat som råder.

Visa signatur

Chassi> FD Define S CPU> i7 10700 GPU>RTX 3070 MB> GB B460 Aorus Pro AC Ram> 32GB PSU> Corsair AX1200

"Server"> Enthoo Pro CPU> i7 5960x @ 4,2 Ghz GPU>GTX 760 MB> Asus x99 Deluxe Ram> 32GB 2666mhz PSU> Corsair CX650

Kringutrustning> Philips 70PUS7304, AOC AGON AG271QG, Roccat ISKU Fx, Logitech G502 Spectrum, MX 5500, MX Revolution, Arctis Nova Pro Wireless, Behringer Ms40, HP Reverb G2, MSI GF65 Thin 10SER, USB 990 Pro 2tb,

Permalänk
Medlem

@Dylanator: Det finns inget som saknas i Sverige enligt mig. Det går att uppnå vad en bra muslim ska göra utan att störa systemet eller störas av systemet. Vill man däremot Hålla alla böne tiderna kan det bli svårare fast man inte behöver det. Är man bitter för att man inte kan be i tid eller klä sig på visst sätt så finns det jy många alternativ, byta jobb eller varför inte åk till ett land där man lever den stilen. Jag ser ingen anledning till att försöka förändra det som är här, jag kan inte begära att du inte ska ha blåa mattor hemma hos dig när jag kommer dit som gäst. Alltingen gillar jag det eller om det inte passar mig så går jag inte hem till dig. simpelt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizccc:

Enda sättet att utplåna fattigdom och elände i världen är genom en världsregering. Som på sikt kan avskaffa det monetära systemet, till fördel för en bättre, resursbaserad ekonomi.
Om dagens medvetet skapade flyktingströmmar är ett medel för att nå detta mål, eller någonting helt annat tål att funderas på.

Och att folk kastar foliehattar åt höger och vänster är ju nästan skrämmande. Visst har TS säkerligen inte alla rätt i sina resonemang. Men att hen vågar tänka fritt är ju ett friskhetstecken om någonting, med tanke på det sjuka politiska klimat som råder.

Att tänka utanför boxen är idag något som anses vara udda tyvärr. Inte konstigt med tanke på att media bestämmer vad som är rätt och fel.

"Tyck och tänk som oss, allt annat är fel"

Visa signatur

Asus 3080 TI | 5900X | MSI X570S Torpedo Max | Kingston Fury 3600 Mhz | Seasonic Focus GX 850W | Torrent Compact | Dark Rock Pro 4

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dylanator:

Nej. Men jag mötte flera bilar på söder i Stockholm i November. En del med en arm upp genom rutorna, andra satt och klappade.

För 2 veckor sedan hände precis samma sak här i Borlänge.....

Ingen aning..

Permalänk

@Ibrah: Jag tror du har en sund inställning, därför har det gått bra för dig att kombinera att vara en svensk och muslim. Jag tror det går att förbättra Sverige. Vi har en naiv inställning, inom många områden, kanske som ett resultat av vår välfärd och relativa framgång. Alla ska få tro på vad de vill, men jag är faktiskt osäker när det kommer till att tro på något som tydligt påverkar omgivningen.

Visa signatur

Ryzen 7 3700x stock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Det enda jag märker av som händer som jag inte gillar är att det känns som rasism blivit rumsrent nu och det tycker jag inte om. Jag vill inte ha ett land där människor använder "PK" eller "politiskt korrekt" som något dåligt, eller där folk tror att aftonbladed mfl har en "dold vänsteragenda", och tycker att fria tider, avpixlat och den dreten är legitima dagstidningar.

Nu är detta Sweclockers där typ 80% röstar på SD så det känns som att man är "the odd one" när man tycker att de bitarna går åt fel håll, och vi har diskuterat dessa i hundratals trådar och man får inte säga så på Sweclockers för då är man del av den dolda agendan. Jag tycker det är sorgligt.

Tror inte 80% röstar på SD här, då skulle man ju bli mörkrädd. Gillar inte SD då dom har samröre med nassar och liknanade men allt dom säger är inte dåligt.

Aftonbladet är en tidning lagd mer åt vänster, det är inte en dold agenda, det är fakta :), samma sak som att Expressen ligger mer åt höger.

Jag tror att TS har tagit lite för mycket av något roligt då det känns helt absurt det han surrar om. Sen finns det säkert radikala idioter i Sverige, dröjer nog inte allt för länge innan något skit händer här, tyvärr, men att tro att som har tagit över Sverige är ju bara.. ja vad ska man säga.

Sen var det någon stolle här som tror att Israel planerar att ta över världen? Hah kan ju vara det bästa på länge!

Permalänk
Medlem

Ja, att vi befinner oss i början av en kollaps är väl inte så svårt att lista ut om man ser på hela bilden.

Vi har idag en regering som är på sandlådenivå. När 77 % inte tycker att dom gör ett bra jobb i undersökningar ( mars ) så talar väl det för sig.

Utfrysning av partier. Ingen tar ansvar utan man skyller på näste man istället. Man ger samma person flera stora roller, när denne inte ens sköter sin första. Man tilldelar kompisar roller och chefsjobb även om dom inte har en jävla susning av vad som ska göras.
Sen har vi partier som om och om igen hotar med att fälla regeringen om de inte rycker upp sig, det går bara sämre och sämre men inget händer. S kör sakta men säkert sågen över Sveriges hand, M står redo att dra ur sladden. Ett finger åker, två, tre , ja nu är de lite sent men vi ger dom en ytterligare en chans

Rättsväsendet går på knä, fler och fler poliser säger upp sig. Försvaret är ett skämt, nu ska man dessutom ge dom ÄNNU sämre avtal och lön osv. Vårat 1 veckas försvar av Stockholm är snarare nere på en halvdag av Kiruna. Sjukvården, ja.. man behöver väl inte säga något. Utbildningsväsendet förfaller, för få lärare och skolor mm.

Utöver detta har vi en idiotisk invandringspolitik. Det ser mer ut som en tävling om du fråga mig, ”Sverige ska fan i mig vinna till vilket pris som helst”. Sen står man och undrar varför dom andra länderna inte tog emot lika mycket. Ja, de kan ju vara för att ni höjde bidragen så att de blev lönt för folk att ta sig hit. Man har inte boende eller tillräckligt med personal för att ta emot dessa mängder som vi gjorde. Framför allt inte på den korta tiden. Och när man insåg att pengarna inte räcker, ja då börjar man låna och skära ner på annat. Helt sjukt att lura hit folk när man inte kan ta hand om dom.

Och folk som kör med ” UHH SVERIGE ÄR JU RIKT SOM FAN JU”. Ja ok, vi har en hög skatt. Vi lånar MÄÄÄÄÄÄNGDER med pengar, men lik förbannat så fungerar inte mycket i vårat land som det ska. Med lite tur så avvecklar vi kärnkraften också så vi kan köpa in lite mer energi, utöver all olja då. Våra lånade pengar ska rulla, om det är på något idiotiskt och ogenomtänkt spelar ju mindre roll.

Men vad gör detta, så länge man har bra BNP så klarar man allt

Visa signatur

Asus 3080 TI | 5900X | MSI X570S Torpedo Max | Kingston Fury 3600 Mhz | Seasonic Focus GX 850W | Torrent Compact | Dark Rock Pro 4

Permalänk
Inaktiv

Sveriges ekonomi växer, men mäter man per invånare så har tillväxten stagnerat för länge sedan. De enda som blir rikare i dag är de översta i överklassen, medans underklassen lånar sig allt närmare graven.

Det är typiskt Svenskt att anställda en banan före en kvalificerad. Men det sjukaste är hur obildade våra politiker är. Politikerna kan inte ens tolka grundläggande statistik och fakta som man lärde sig i grundskolan. Istället för att göra en utredning så agerar politikerna som barn och bestämmer utifrån sina känslor.

Mina barn trodde att de klokaste och mest kompetenta styrde landet innan de fick se förskolebarnen bråka i tv.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av iskalle:

Och folk som kör med ” UHH SVERIGE ÄR JU RIKT SOM FAN JU”. Ja ok, vi har en hög skatt. Vi lånar MÄÄÄÄÄÄNGDER med pengar, men lik förbannat så fungerar inte mycket i vårat land som det ska. Med lite tur så avvecklar vi kärnkraften också så vi kan köpa in lite mer energi, utöver all olja då. Våra lånade pengar ska rulla, om det är på något idiotiskt och ogenomtänkt spelar ju mindre roll.

Men vad gör detta, så länge man har bra BNP så klarar man allt

Det sjuka är att ingen har vågat säga nej.
Humanismen har fått samma inflytande som religionen hade under The Dark Age, ingen får ifrågasätta något för då är man en kättare.

På jobbet så har jag personer som förespråkar att precis alla inom EU ska få bosätta sig i sverige och få en lägenhet och maximalt bidrag för sig själv och deras barn, barnen ska ha lika stora rättigheter som svenska barn. Ambassader runt i världen ska öppna för att ta emot flyktingar enligt Hans Roslings förslag, flyktingar ska enbart behöva söka skydd där och sedan få en first class flygbiljett till sverige.

Visst fina tankar, fungerar säkert jättebra om vi har obegränsad med resurser, jag sa en gång emot och då blev anklagad för att vara rasist, så nu fullkomligt skiter jag att vara med när de pratar om sin religion humanism.

För min del har jag gett upp hoppet och tänker lämna sverige och det tycker jag fler borde göra.

Angående kriminalitet som pratas om så har den förändras, detta av flera anledningar. Om vi går tillbaka på 70talet så var det t.ex. inte så meningsfullt att råna någon som gick på stan då denna ej hade något av värde på sig. När folk nu har har mobiltelefoner, kreditkort etc så finns det större motiv.
Dessutom för en 20 år sedan var det mer populärt att slåss ute på fester om vad som helst, idag sitter folk mer inne framför datorn.

Så att enbart se på all misshandel totalt tycker jag ej ge mycket, våldsbrott ska istället se på det som folk är rädda för. Vilket oftast är såna som utförs av okända gärningsmän där motivet ofta är rån.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av crew seven:

Det sägs ju att Sverige aldrig har varit så säkert som det är nu
Muslimer tycker ju om att spränga sig själva i luften så förhoppningsvis utrotar dom sig själva.

Njaee..... Jag är lite osäker om mängden dynamit räcker då antalet muslimer vida överstiger en miljard stycken.

Kan inte säga att jag håller med dig då dessa som spränger sig i luften är ett " försvinnande" fåtal som får väldigt stor uppmärksamhet i media.

Ditt påstående stämmer nog inte in på den stora massan. De flesta vill väl som vi leva sina egna liv på sitt sätt, även om jag inte håller med i deras värderingar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av burner1:

Ja framtiden får utvisa om det var lönsamt eller inte. Idag går det ca 400'000st arbetslösa, vad säger det om behovet av arbetskraftinvandring?

Utlänsk media har inte samma smala åsiktskorridor som finns inom svenska mainstream media. Större mångfald helt enkelt.

Ja, dessa är exempel på media som också vinklar.Det otäcka är att 80% enbart hämtar sin information från den media som är kraftigt vänstervriden. Effekten blir att befolkningen lätt kan föras bakom ljuset och blir lurade att tro på allt som media skriver.

Fast hur tänker du nu? Om det så är 1 miljon arbetslösa och det fattas 200 specialistläkare så är vi ju lik förbannat i behov av arbetskraftsinvandring. Alternativet blir ju att tvinga folk att söka utbildningar som leder till jobb, och det är inte många som ställer upp på.

Folk är väl inte dumma i huvudet heller? Är man arbetslös i Sverige idag så är det till största delen därför att den kompetens man eventuellt besitter inte efterfrågas, i kombination med att man inte har lust att omskola sig och skaffa kompetens som faktiskt efterfrågas, det har inte att göra med för kraftig invandring.

Skrivet av Mainman:

Tror inte 80% röstar på SD här, då skulle man ju bli mörkrädd. Gillar inte SD då dom har samröre med nassar och liknanade men allt dom säger är inte dåligt.

Aftonbladet är en tidning lagd mer åt vänster, det är inte en dold agenda, det är fakta :), samma sak som att Expressen ligger mer åt höger.

Jag tror att TS har tagit lite för mycket av något roligt då det känns helt absurt det han surrar om. Sen finns det säkert radikala idioter i Sverige, dröjer nog inte allt för länge innan något skit händer här, tyvärr, men att tro att som har tagit över Sverige är ju bara.. ja vad ska man säga.

Sen var det någon stolle här som tror att Israel planerar att ta över världen? Hah kan ju vara det bästa på länge!

Det har jag också tänkt på. Folk pratar om en "dold vänsteragenda"... Hur är det "dolt" att aftonbladet kallar sig "oberoende socialdemokratisk"?

Sen brukar ju också SVT få en släng av den sleven, och de ska väll vara neutrala? Själv tycker jag de är det. De har ju varit med och totalslaktat miljöpartiet nu nyligen.. Om de haft en "vänsteragenda" så tror jag inte det hänt.

Och hela skandalen med Kommunal var det en journalist på Aftonbladet som avslöjade. Det borde de ju göra allt för att stoppa om det nu fanns någon slags agenda bakom.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

@Stoff3th3m4n: Bonniers och deras likar ja.

Visa signatur

Ny dator: Acer Predator Orion 5000 (RTX 3080)
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Asus 980 Ti 6GB | 16GB | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW ] [ Sony AF9 65" | Sony WF-1000XM3 | HTC Vive | Huawei P40 Pro | PS4 Pro | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite | SNES Mini ]

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Fast hur tänker du nu? Om det så är 1 miljon arbetslösa och det fattas 200 specialistläkare så är vi ju lik förbannat i behov av arbetskraftsinvandring. Alternativet blir ju att tvinga folk att söka utbildningar som leder till jobb, och det är inte många som ställer upp på.

Ännu en gång har media lyckats lura befolkningen, de väljer att visa intervjuer med invandrare som är läkare, raketforskare eller ingenjörer.

Nu när verkligheten är här så pratas det istället om satsningar på lågkvalificerade arbetstillfällen som städare och taxichaufförer.

Tänk vad olika den riktiga verkligheten och medias "verklighet" verkar vara.....

Skrivet av Ozzed:

Sen brukar ju också SVT få en släng av den sleven, och de ska väll vara neutrala? Själv tycker jag de är det. De har ju varit med och totalslaktat miljöpartiet nu nyligen.. Om de haft en "vänsteragenda" så tror jag inte det hänt.

SVT är inte neutrala när de helt plötsligt "glömmer" i en undersökning att SD har ökat markant och istället presenterar alla andra partiers resultat. Annat exempel är hur ALLA journalister har samma åsikter i invandringsfrågan, det är inte heller att vara neutral.
SVT säger att de gillar olika, fast ändå anställer de bara de som är lika dem själva?

Men det är inte konstigt att kompetensen hos SVT blir sämre och sämre, för några år sedan var kompetensen viktig vid anställning, idag är det hudfärgen.

Sedan finns även kulturnyheterna, de försöker inte ens dölja sitt förakt mot vita människor.

Så att SVT skulle vara en trovärdig källa på något sätt, är totalt fel!

Permalänk
Medlem
Skrivet av burner1:

Ännu en gång har media lyckats lura befolkningen, de väljer att visa intervjuer med invandrare som är läkare, raketforskare eller ingenjörer.

Nu när verkligheten är här så pratas det istället om satsningar på lågkvalificerade arbetstillfällen som städare och taxichaufförer.

Tänk vad olika den riktiga verkligheten och medias "verklighet" verkar vara.....

SVT är inte neutrala när de helt plötsligt "glömmer" i en undersökning att SD har ökat markant och istället presenterar alla andra partiers resultat. Annat exempel är hur ALLA journalister har samma åsikter i invandringsfrågan, det är inte heller att vara neutral.
SVT säger att de gillar olika, fast ändå anställer de bara de som är lika dem själva?

Men det är inte konstigt att kompetensen hos SVT blir sämre och sämre, för några år sedan var kompetensen viktig vid anställning, idag är det hudfärgen.

Sedan finns även kulturnyheterna, de försöker inte ens dölja sitt förakt mot vita människor.

Så att SVT skulle vara en trovärdig källa på något sätt, är totalt fel!

Nu blandar du ihop saker. Jag tog upp det som ett exempel. Men här i Jönköping så är det rätt många av ST-läkarna som är av utländs härkomst. Det vet jag av erfarenhet då jag har en grav synskada och är halvsidigt CP-skadad så det har blivit några vändor till farbror doktorn genom åren.

Jag har svårt att tro att Sverige skriker efter städare och taxichaffisar.. Stada kan ju vem som helst göra, och taxikort borde inte vara så svårt att ta heller, så om det du säger stämmer så finner jag ingen annan förklaring än att samtliga 400 000 du säger är arbetslösa, oavsett var de kommer ifrån, Svenskar eller invandrare, är arbetslösa av ren lathet.

Vill man ha ett jobb och jobbet finns där så borde man väl ta det? Eller är vi Svenskar "för fina" för att städa då?

Nej, jag finner det fortfarande för rimligt att det helt enkelt råder brist på "hemodlad" kompetens och att vi då behöver importera arbetskraft.

Om det är en psykolog som efterfågas, inga finns att tillgå här, och en invandrare får det jobbet. Har han då "tagit någons jobb"?

Sen vet jag överhuvudtaget inte vad du pratar om med kulturnyheterna.. De rapporterar kulturhändelser... Har varit allt från reportage om lokala hårdrocksband till någon gubbe som ställde massa skor med smör i på något berg.. Hur är det politiskt överhuvudtaget?

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av iskalle:

Ja, att vi befinner oss i början av en kollaps är väl inte så svårt att lista ut om man ser på hela bilden.

Vi har idag en regering som är på sandlådenivå. När 77 % inte tycker att dom gör ett bra jobb i undersökningar ( mars ) så talar väl det för sig.

Utfrysning av partier. Ingen tar ansvar utan man skyller på näste man istället. Man ger samma person flera stora roller, när denne inte ens sköter sin första. Man tilldelar kompisar roller och chefsjobb även om dom inte har en jävla susning av vad som ska göras.
Sen har vi partier som om och om igen hotar med att fälla regeringen om de inte rycker upp sig, det går bara sämre och sämre men inget händer. S kör sakta men säkert sågen över Sveriges hand, M står redo att dra ur sladden. Ett finger åker, två, tre , ja nu är de lite sent men vi ger dom en ytterligare en chans

Rättsväsendet går på knä, fler och fler poliser säger upp sig. Försvaret är ett skämt, nu ska man dessutom ge dom ÄNNU sämre avtal och lön osv. Vårat 1 veckas försvar av Stockholm är snarare nere på en halvdag av Kiruna. Sjukvården, ja.. man behöver väl inte säga något. Utbildningsväsendet förfaller, för få lärare och skolor mm.

Utöver detta har vi en idiotisk invandringspolitik. Det ser mer ut som en tävling om du fråga mig, ”Sverige ska fan i mig vinna till vilket pris som helst”. Sen står man och undrar varför dom andra länderna inte tog emot lika mycket. Ja, de kan ju vara för att ni höjde bidragen så att de blev lönt för folk att ta sig hit. Man har inte boende eller tillräckligt med personal för att ta emot dessa mängder som vi gjorde. Framför allt inte på den korta tiden. Och när man insåg att pengarna inte räcker, ja då börjar man låna och skära ner på annat. Helt sjukt att lura hit folk när man inte kan ta hand om dom.

Och folk som kör med ” UHH SVERIGE ÄR JU RIKT SOM FAN JU”. Ja ok, vi har en hög skatt. Vi lånar MÄÄÄÄÄÄNGDER med pengar, men lik förbannat så fungerar inte mycket i vårat land som det ska. Med lite tur så avvecklar vi kärnkraften också så vi kan köpa in lite mer energi, utöver all olja då. Våra lånade pengar ska rulla, om det är på något idiotiskt och ogenomtänkt spelar ju mindre roll.

Men vad gör detta, så länge man har bra BNP så klarar man allt

Den svenska ekonomin växer. statsskulden är jämförelsevis låg och mängder av regeringar uppvisar usla siffror i mitten av sin mandatperiod. Så du får gärna presentera lite källor på att vi är nära en kollaps, för tittar man på de ekonomiska siffrorna verkar ju så inte vara fallet.

http://www.svd.se/ovantat-hog-fart-i-svensk-ekonomi
http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/Prognoser-o...
http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudge...

Sedan får ju såklart var och en göra avvägningen om huruvida vi ska prioritera en humanistisk omvärldssyn eller om det är bäst att stänga in oss i ett hörn.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av burner1:

Ännu en gång har media lyckats lura befolkningen, de väljer att visa intervjuer med invandrare som är läkare, raketforskare eller ingenjörer.

Nu när verkligheten är här så pratas det istället om satsningar på lågkvalificerade arbetstillfällen som städare och taxichaufförer.

Tänk vad olika den riktiga verkligheten och medias "verklighet" verkar vara.....

SVT är inte neutrala när de helt plötsligt "glömmer" i en undersökning att SD har ökat markant och istället presenterar alla andra partiers resultat. Annat exempel är hur ALLA journalister har samma åsikter i invandringsfrågan, det är inte heller att vara neutral.
SVT säger att de gillar olika, fast ändå anställer de bara de som är lika dem själva?

Men det är inte konstigt att kompetensen hos SVT blir sämre och sämre, för några år sedan var kompetensen viktig vid anställning, idag är det hudfärgen.

Sedan finns även kulturnyheterna, de försöker inte ens dölja sitt förakt mot vita människor.

Så att SVT skulle vara en trovärdig källa på något sätt, är totalt fel!

Kontentan av ditt inlägg är alltså att det är fel på ALLA journalister och att det är du som har rätt och kan se världen med öppna ögon?

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr.Borka:

Trådskaparen skrev:
Nyckelordet: anmälda. Inte fällda förövare eller ens bekräftade fall.
Visst pekar kurvan åt att det finns utrymme för att brotten blivit fler. Men om du tittar på statistiken så är det enda du får reda på hur många fall som anmäls - inte hur många brott som begåtts. Det kan ju också vara så att toleranserna för våld och hot minskat - vilket gör att folk anmäler incidenter idag som för 20 år sedan inte hade anmälts. Det kan också vara så att våldtäktsoffer är mer flitiga med att skriva polisanmälan efter att olika tabun och annat elände sakta luckrats upp.

Folk tror att världen är i riktigt dåligt skick idag - där terroristattentat till och med händer här i Europa! Förutom att man då missar terror-vågen i Europa under 70-talet, konflikten Irland och England genom hela 1900-talet och inte att glömma ett överhängande hot om globalt kärnvapenkrig.

Är världen i gott skick idag? Nej. Men det har varit betydligt värre och det inte för länge sedan.

Menar du att problemen Sverige har är unika?
Vi är fortfarande bland de rikaste länderna i världen - men vår placering varierar på hur du mäter.

Ja ett land som spenderar så mycket pengar på flyktingar som Sverige har/gör är unikt..
Vad sa han Hans Rausing nyligen att vad sverige har lagt på flyktingarna i Sverige hade räck för hela världens flyktingar om hjälpan fanns på plats..
300 miljarder kr är mycket pengar det..
Var en annan som räknade ut att en skattebetalares pengar han betalar i en vecka går 3 dagar till att finansiera flykting mottagandet resten torsdag och fredag går till välfärden..

Visa signatur

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-RTX2070-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Permalänk
Medlem

Det jag fruktar är den kommande intelligensflykt från Sverige. Där unga, nyutbildade väljer att flytta utomlands. Många i min ålder, inklusive mig själv, ser utvecklingen och bekymrar sig över framtiden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Den svenska ekonomin växer. statsskulden är jämförelsevis låg och mängder av regeringar uppvisar usla siffror i mitten av sin mandatperiod. Så du får gärna presentera lite källor på att vi är nära en kollaps, för tittar man på de ekonomiska siffrorna verkar ju så inte vara fallet.

http://www.svd.se/ovantat-hog-fart-i-svensk-ekonomi
http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/Prognoser-o...
http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudge...

Sedan får ju såklart var och en göra avvägningen om huruvida vi ska prioritera en humanistisk omvärldssyn eller om det är bäst att stänga in oss i ett hörn.

Jag vet inte riktigt hur du tolkar siffror, men sedan 2012 har statsskulden växt med ca 300 miljarder enligt dina länkar. Och en ökning i bnp är självklar när skulden ökar och fler människor kommer in i ekonomin. bnp är ett otroligt uselt sätt att mäta ekonomiskt välmående i ett I-land, och en otroligt enkel siffra att trixa med.

Om vi t.ex tar 1 miljard från skolan, och satsar på att gräva upp buskar för att sedan plantera om dom exakt likadant igen kommer inte bnp påverkas negativt. Även fast detta är en otroligt dålig investering för Svenskarna, och Sveriges framtid.

Och angående en humanistisk människosyn anser jag det åtminstone inte humant att enbart "hjälpa" den rikare procenten av alla stackare runt om i världen.
Vi hade kunnat göra så mycket mer gott för våra pengar om vi verkligen hade velat, för i dagsläget kastar vi bensin på elden samtidigt som vi klagar över bensinpriserna.

Visa signatur

Chassi> FD Define S CPU> i7 10700 GPU>RTX 3070 MB> GB B460 Aorus Pro AC Ram> 32GB PSU> Corsair AX1200

"Server"> Enthoo Pro CPU> i7 5960x @ 4,2 Ghz GPU>GTX 760 MB> Asus x99 Deluxe Ram> 32GB 2666mhz PSU> Corsair CX650

Kringutrustning> Philips 70PUS7304, AOC AGON AG271QG, Roccat ISKU Fx, Logitech G502 Spectrum, MX 5500, MX Revolution, Arctis Nova Pro Wireless, Behringer Ms40, HP Reverb G2, MSI GF65 Thin 10SER, USB 990 Pro 2tb,

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizccc:

Jag vet inte riktigt hur du tolkar siffror, men sedan 2012 har statsskulden växt med ca 300 miljarder enligt dina länkar. Och en ökning i bnp är självklar när skulden ökar och fler människor kommer in i ekonomin. bnp är ett otroligt uselt sätt att mäta ekonomiskt välmående i ett I-land, och en otroligt enkel siffra att trixa med.

Om vi t.ex tar 1 miljard från skolan, och satsar på att gräva upp buskar för att sedan plantera om dom exakt likadant igen kommer inte bnp påverkas negativt. Även fast detta är en otroligt dålig investering för Svenskarna, och Sveriges framtid.

Och angående en humanistisk människosyn anser jag det åtminstone inte humant att enbart "hjälpa" den rikare procenten av alla stackare runt om i världen.
Vi hade kunnat göra så mycket mer gott för våra pengar om vi verkligen hade velat, för i dagsläget kastar vi bensin på elden samtidigt som vi klagar över bensinpriserna.

Inga källor här inte. Tråkigt.

BNP per capita ökar också, den är väl eventuellt lite svårare att förklara bort. Tillväxten ökar tydligen också, så jag vet inte riktigt var dessa tecken på en kollaps finns någonstans?

http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/BNP-per-cap...

Sedan duger det inte med att välja ett specifikt intervall och säga att statsskulden har ökat för att börja ringa i domedagsklockorna. Vår statsskuld är på jämförelsevis låga nivåer. Gör själv en enkel googlesökning och jämför med resten av västvärlden.

http://blogg.rakna.net/2012/06/sveriges-statsskuld-mot-europa...

(Märk väl att jag inte nödvändigtvis håller med om blogginnehållet i ovanstående länk, men jag tyckte att det var väldigt tydligt upplagt gällande jämförelsen av skulder)

Vad gäller hur man ska hjälpa människor är det såklart något som behöver tas upp till diskussion. Men nu diskuterade vi enbart ekonomi och domedagsprofetior eller?

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av wounds:

den som pratar kultur när det gäller gruppvåldtäkter kan väl bara googla på typ "hardcore gangbang" eller liknande för att se att den gemensamma nämnaren inte är kultur utan kön.

http://www.svd.se/visst-handlar-kvinnosyn-om-olika-kulturer

http://www.aftonbladet.se/debatt/article21088956.ab

Kanske inte handlar direkt om gruppvåldtäkter, men du kan inte säga att islam har en hälsosam kvinnosyn.

Visa signatur

Dator: | i5 6600K @ 4,4GHz | Be-Quiet Pure Rock | Palit GeForce GTX 1060 Dual | Corsair Vengeance LPX Black DDR4 2133MHz 2x8GB | Gigabyte GA-Z170-Gaming K3 | Fractal Design Define S | Kingston 240GB | Corsair RM550X 550W |

Skärmar: | Asus VG248QE@144Hz | Samsung S24D340H@60Hz