Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2015

Linux certifikat

Jag har lite programming bakom mig, håller på mycket C och Python. Jag har dock ingen utbildning i datateknik eller systemvetenskap osv. Jag är dock riktigt sugen på att jobba som SysAdmin, DevOps eller liknande. Jag sitter enbart i Linuxmiljö privat och programmerar.

Jag har jobbat på två olika IT företag och fått väldigt bra erfarenhet. Men jag är sugen på att skaffa mig ytterligare kunskaper utan att behöva gå en hel utbildning. Jag funderar på att ta ett eller flera certifkat för Linux.

Det som jag sneglar på främst är:

Linux Foundation Certified System Administrator (LFCE)
Linux Foundation Certified Engineer (LFCE)

Är intressad av Ret Hats certifikat också, men de kostar skjortan så vill ha lite input av er vad ni tycker kring det.

Har dock fått höra av diverse att det inte är så många som kikar på just certifikat. Hur pass meriterande är det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2002

Min tanke på att licenserna för RH kostar så mycket är för att de är "värda" mer ute i branschen. Det känns som att de som jobbar mycket med Enterprise använder RH. Men det är bara en tanke jag har inte exakt hur det funkar
Eftersom du sitter en del hemma med linux så är det värt mycket också.

Såg detta precis i listan till höger här http://annonsoversikt.monster.se/getjob.aspx?JobID=167196800&...

[size="1"]*signatur raderad*, referrallänkar behöver vi inte gömma i signaturer (§8 marknadsföring)[/size] Till MOD: Ditt smartskafft, man gömmer inte något som är helt synligt!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
~/
Registrerad
Mar 2008

Jag håller på att ta Introduction to Linux (Linux Foundation) via EdX och går faktiskt och undrar detsamma. Hur står sig dessa certifieringar?

AMD Ryzen 5 2600X, Asus ROG Strix B350-I, 16GB Corsair Vengeance LP 2400MHz, Nvidia GeForce GTX 970, Fractal Design Nano S, EVGA Supernova G2 650W.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rättvik
Registrerad
Maj 2011

Jag följer den här tråden. Sitter själv i bara linux miljö nu förtiden. samt att jag har haft en linux kurs i skolan. Som jag förövrigt tenta av. Efter som det rikta in sig på just "LPI LE" Men går i mina tankar att ta något certifering i linux.

CPU -->I7-3820
GPU -->2 x Nvidia680 GTX
OS --> Fedora