Uppgradering utav ljud Volvo S60

Permalänk
Medlem

Uppgradering utav ljud Volvo S60

Tjena! Har tänkt uppgraderat ljudsystemet i en Volvo S60 2002.

Skulle behöva lite tips hur man ska göra

Har tänkt om man ska byta ut originalstereon till en enkel eller dubbel-din eller om man kanske ska pröva nånting likt http://volvoaux.se som man kopplar in till original...

Funderat på 2st 10" basar.

Har hört en massa olika med hur man ska ha basen placerad i en sedan. Har en polare som kör 2st Rockford Fosgate P2 10" http://www.crutchfield.com/S-s7Y7UDsEx5x/p_575PL2210/Rockford... i sin Audi 100 89 sedan och det dunkar på bra, dock så kör han med basarna och port mot bagageluckan, dock inte så bra kvalité. Medans jag hört att det fungerar bäst att ha bas framåtriktade och port genom skidluckan?

Kompisen med Rockfordbasarna har även uppgraderat framsystemet med ett par Rockford Fosgate T142 och dessa små högtalare tycker jag spelar på riktigt bra och detaljrikt och låter bra även på högre volymer, han kör dom inkopplad direkt till stereon.

Budget ligger runt 10.000kr

Permalänk
Medlem

Har du möjlighet att lyssna på framsystem, prova någon av Hertz HSK 165 modellerna. Har plöjt igenom ett otal andra fabrikat i snarlik prisklass, men det var Hertz jag fastnade för.

Vad gällande subbar - öppen/sluten låda, smaksak. Högtalare, smaksak. Delningsfrekvensen lär ivfsh ligga på runt 120 hz då Hertz'arma är grymma därifrån och uppåt i registret. Räkna med att du kommer att byta element och låda/typ om du är någorlunda kräsen. Annars, köp det som "passar" och nöj dig med det.

Slutsteg? Whatever works.

Permalänk
Medlem

Vad har du för ljudpaket idag? Jag har Premium Sound i min 2001 och tycker det låter riktigt bra. Det som saknas är väl AUX eller bluetooth men det kan man ju lösa med "volvoaux" eller IMIV Classic som jag valde.

Jag kan ju tillägga att jag inte är jättekräsen när det kommer till biljud så du kanske inte tycker original låter lika bra?

Permalänk
Medlem

Är din budget 10.000kr hade jag inte satsat på dubbla basar. Bättre med en bättre modell av en 10" eller 12".